Vreau o programare

Ce sunt marmoratiile si de ce nu trebuie sa le ignori?

Suprafetele dentare care ajuta la triturarea alimentelor (suprafetele ocluzale) prezinta un relief anfractuos cu multe santuri si fosete, fiind foarte retentiv pentru placa bacteriana si resturile alimentare, creand conditii dificile de igienizare – perii periutei nereusind sa patrunda suficient de bine in aceste zone.

Marmoratiile sunt leziuni carioase incipiente care apar la nivelul santurilor si fosetelor coronare, sunt de culoare maronie spre negru.

Uneori aceste leziuni pot ramane la stadiul de marmoratie cand se respecta igiena dentara si alimentara, iar structura dentara prezinta o cariorezistenta ridicata. Alteori, cand igiena este deficitara, structura dentara cu o rezistenta scazuta, acestea pot evolua spre o leziune carioasa simpla sau complicata.

Este recomandat ca aceste leziuni sa fie evaluate de un medic stomatolog pentru a decide daca tratarea lor poate fi temporizata si urmarite la intervale regulate de timp, de obicei la 6 luni, sau este necesara tratarea leziunii respective.

Pentru a preveni aparitia leziunilor carioase este recomandata sigilarea santurilor si fosetelor coronare in primii 2 ani posteruptiv ( cat mai  aproape de momentul eruptiei), cand continua procesul de mineralizare posteruptiva, vulnerabilitatea la carie fiind maxima. In acelasi timp igiena orala si alimentara trebuie respectata cu rigurozitate.

Screen Shot 2017-02-22 at 16.27.20

 

 

Dr. Aura Caizer

Medic stomatolog, Clinica Trident

Vrei o programare? Suna acum la 031 005 0921.

Sau click aici pentru o programare online.

 

Last Updated on 18 mai 2019

Programeaza-te
Servicii Medici Preturi
Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2022 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.

Alege o clinica moderna in locul unui cabinet stomatologic, avand in acest fel acces la mai multe facilitati medicale, la mai multi medici stomatologic nu doar la un singur medic stomatolog