Programează-te

Cum alegi un cabinet stomatologic potrivit pentru tine?

Alegerea unui cabinet stomatologic se dovedeste a fi o decizie importanta pentru sanatatea orala. Conditiile in care medicii stomatologi isi desfasoara activitatea si modul in care interactionezi cu acestia pot transforma o procedura complexa intr-o experienta placuta sau nu.

Cand si de ce ai nevoie de un cabinet stomatologic?

Vizitele la o clinica stomatologica sunt foarte importante, chiar si atunci cand crezi ca dintii tai sunt intr-o stare buna. Un control regulat iti permite sa iei masuri impotriva potentialelor probleme. Vizitele regulate sunt importante deoarece permit medicului dentist sa:

• Identifice si sa trateze cariile din timp

• Surprinda primele simptome ale cancerului oral

• Verifice starea implanturilor si a plombelor

• Descopere si sa elimine cauza mirosurilor neplacute

• Trateze infectiile orale

Cum gasesti un cabinet stomatologic potrivit pentru tine?

Alegerea unui cabinet stomatologic este importanta, fie ca vrei un control de rutina, sau ai o urgenta stomatologica. De aceea, trebuie sa ai in vedere urmatoarele aspecte:

Accesibilitatea

Cabinetul tau stomatologic suficient de aproape de locuinta sau locul tau de munca pentru a nu pierde mult timp in trafic, iar programul de lucru ar trebui sa-ti permita sa mergi la control sau tratament fara sa ai nevoie de o zi de concediu. In cazul in care ai o urgenta stomatologica, e in beneficiul tau sa iti alegi un cabinet care te poate primi in weekend sau in afara programului normal. Nimeni nu isi doreste sa indure durerea de dinti un weekend intreg, pana isi poate face urmatoarea programare.

Interactiunea cu personalul medical

In multe cazuri, medicii si asistentii sunt cei care pot transforma experienta consultului sau tratamentului dentar intr-una placuta si pe care iti doresti o sa repeti la intervalul de timp recomandat. Acest element e si mai important in cazul copiilor, pentru care o experienta placuta la cabinetul stomatologic se poate traduce in obiceiuri de ingrijire orala care se pastreaza pentru restul vietii.

Igiena

Dezinfectarea suprafetelor si instrumentalului medical este foarte importanta pentru a preveni infectia cu boli transmisibile. Infectiile cu virusi hepatici, HIV, herpes si coronavirus sunt doar cateva dintre posibilele rezultate ale masurilor slabe de igiena in cabinetul stomatologic. Cerceteaza ce protocoale si masuri de igiena folosesc cabinetele stomatologice din apropierea ta inainte sa faci o programare!

Optiunile de tratament

In eventualitatea ca problema ta stomatologica este mai complexa decat credeai, este indicat sa alegi un cabinet stomatologic care poate oferi o varietate cat mai mare de servicii, in acelasi loc. In acest fel, te asiguri ca vei avea mereu acces la tratamentul cel mai potrivit pentru tine si ca nu va trebui sa mergi la mai multe clinici pentru a-ti rezolva problema stomatologica.

Aparatura medicala

Un cabinet stomatologic echipat cu aparatura medicala moderna iti poate oferi un diagnostic mai precis si un tratament sigur si rapid. Sigur, nu trebuie sa fi un expert in echipamente medicale pentru a-ti alege cabinetul stomatologic potrivit, dar o cautare pe site-urile diferitelor clinici te poate ajuta sa-ti faci o idee despre aparatura medicala folosita.

Parerile altor pacienti

Probabil nu vei gasi un cabinet stomatologic care sa aiba doar review-uri pozitive, dar tot ar trebui sa te interesezi ce lucruri bune sau rele au avut alte persoane de spus despre cel la care vrei sa-ti faci o programare si sa decizi daca acestea sunt relevante pentru tine si pentru planul tau de tratament. De asemenea, poti intreba cunoscutii unde au avut parte de servicii stomatologice demne de recomandarea lor.

Indiferent de alegerea facuta, e important sa stii ca poti oricand sa ceri o a doua opinie medicala in cazul in care vrei sa fii sigur ca alegi planul de tratament potrivit pentru tine.