Vreau o programare

Diastema (strungareata)

Ce este diastema sau strungareata?

Spatiul adesea reclamat si rareori iubit dintre dintii frontali este tratat de catre stomatologi ca o afectiune usoara, ce are doar consecinte estetice si se poate elimina permanent. Cunoscuta sub numele de „strungareata”, diastema este un spatiu de cativa milimetri, intre cei doi incisivi frontali. Uneori, strungareata este considerata chiar o amprenta estetica a unei persoane. In randul vedetelor, diastema este si un accesoriu care confera unicitate purtatorului sau purtatoarei.
La copii, in mod special, face parte din procesul de schimbare a dintilor si se corecteaza de la sine, odata cu dezvoltarea danturii permanente. Potrivit unor studii, un numar covarsitor de 97% dintre copii au diastema care se auto-corecteaza. De fapt, copilaria este perioada decisiva in care pacientii pot observa daca au o strungareata temporara sau permanenta. Daca, dupa ce dintii permanenti au aparut si s-au dezvoltat in totalitate, spatiul inca este vizibil si neschimbat, atunci va ramane astfel.

Cauza aparitiei diastemei

Cauza principala a aparitiei diastemelelor este o usoara discrepanta intre dimensiunea osului maxilar si cea a dintilor. Spatiul dintre dinti mai poate aparea din cauza unor dinti lipsa, a mostenirii genetice, a danturii de dimensiuni mici si nu numai. Mai mult, strungareata poate fi provocata si artificial.

Diastema nu este intotdeauna un spatiu drept si uniform dintre dinti. Ba din contra, numai o mica parte din strungarete au acel aspect estetic impecabil pe care il vedem la televizor. De aceea, strungareata poate fi acoperita permanent chiar si in urma catorva interventii. In Clinica Trident, diastemele nedorite dispar pentru totdeauna, printr-o procedura ce nu provoaca dureri sau disconfort. Aceasta problema de ordin estetic poate fi rezolvata in cabinetul nostru de ortodontie, prin proceduri non-invazive, ce nu necesita ingrijiri speciale sau recuperare. Diastema se poate rezolva si prin fatete dentare. Este o metoda foarte rapida si non-invaziva.

Exista metode de prevenire a strungaretei?

Nu exista metode de prevenire a strungaretei. Odata aparuta, aceasta nu se va extinde, nu va afecta dintii din imprejurimi si nu manifesta simptome. Corectarea diastemei este o optiune personala, bazata strict pe impactul asupra aspectului estetic. In cazul in care optati pentru o astfel de procedura, specialistii nostri vor avea grija sa pasiti fara frica in cabinet.

Last Updated on 15 octombrie 2015

Vezi oferta noastra medicala pentru

Medicii nostri te ajuta sa tratezi Diastema (strungareata)

Vreau o programare
Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2022 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.

Alege o clinica moderna in locul unui cabinet stomatologic, avand in acest fel acces la mai multe facilitati medicale, la mai multi medici stomatologic nu doar la un singur medic stomatolog