Vreau o programare

Cui ii mai e frica de dentist?

Frica de dentist este una dintre cele mai comune fobii ale momentului. Probabil pentru ca majoritatea oamenilor inca asociaza cabinetul medicului stomatolog cu instrumentele folosite acum 20-30 de ani. 

Am decis sa ne intoarcem in timp pentru a-ti prezenta o altfel de experienta la dentist. Inlocuieste cabinetul steril cu o camera insalubra, instrumentele de ultima generatie cu uneltele unui fierar si uita cu totul de anestezie. 

Asa arata experienta la dentist pana acum cateva generatii!

 • unelte stomatologice

  7.000 - 5.000 i.Hr.

  Cele mai vechi dovezi ale tratamentelor stomatologice datează de pe vremea civilizatiilor din Valea Indusului. 

  Cercetatorii speculeaza ca se foloseau unelte din cremene pentru a inlatura tesutul dentar infectat.

  In imaginea de mai sus, vezi o „freza” rudimentara din acea perioada.

 • punte dentara

  Antichitate

  In antichitate, se credea ca demonii, spiritele rele sau viermii sunt responsabili pentru afectiunile dintilor.

  Aristotel si Hippocrate au fost printre primii care au abordat ingrijirea dentara ca stiinta, in loc de superstitie, si au studiat anatomia dintilor.

  De asemenea, exista dovezi care arata ca grecii au realizat punti dentare rudimentare, ancorand dintii slabi sau cazuti de cei sanatosi. 

 • pelicanul

  Evul mediu

  La fel ca orice alt serviciu medical din evul mediu, tratamentele dentare semanau mai degraba cu o forma de tortura.

  Primii „dentisti” profesionisti din Europa au fost chirurgii-barbieri. Pe langa extractii dentare, ei mai ofereau si servicii precum: tuns, barbierit, tratamente cu lipitori si clisme. 

  In aceasta perioada, tratamentele dentare se efectuau cu mana sau cu instrumente rudimentare, precum „pelicanul” (imaginea de mai sus).

 • cheie dentara

  Secolul 18

  In 1723, francezul Pierre Fauchard a publicat cartea „Chirurgul Dentist, un Tratat despre Dinti”, lucrare pentru care este considerat parintele stomatologiei moderne. 

  In tratatele sale, Fauchard descrie metode de tratare a cariilor si a bolii parodontale, dar si tehnici de chirurgie dentara. Munca lui a stat la baza delimitarii stomatologiei ca profesie de sine statatoare.

  In aceeasi perioada au inceput sa fie folosite cheile dentare, care extrageau dintii printr-o miscare de rotatie. Tinem sa reamintim ca vor mai trece aproape 100 de ani pana la folosirea anesteziei.

 • forceps

  secolul 19

  La inceputul secolului 19, tehnologia medicala stomatologica a avansat rapid. Pacientii s-au bucurat de noi inventii cum ar fi coroanele dentare din portelan, protezele cu baza de cauciuc vulcanizat si, cel mai important, anestezia

  Printre instrumentele folosite pentru extractie in aceasta perioada se numara acest exemplu de forceps, cu un mic burghiu menit sa ajunga la radacina dintelui.

 • seringa

  Secolul 20

  In secolul 20, stomatologia a inceput sa semene cu ceea ce cunoastem in zilele noastre, datorita aparitiei unui numar din ce in ce mai mare de programe de studii si specializari.

  Totusi, unele dispozitive medicale folosite in aceasta perioada seamana mai mult cu recuzita unui film horror, de exemplu seringa din imagine. 

 • cad cam definitie

  Era fauritorilor de bucurie

  Astazi, tehnologia de ultima ora folosita in Clinica Trident ne ajuta sa oferim pacientilor nostri cele mai bune rezultate medicale, in conditii de maxim confort.

  De exemplu, laserul terapeutic inlocuieste freza pentru a oferi un tratament minim invaziv, iar tehnologia CEREC permite inlocuirea unei coroane dentare intr-o singura ora. 

Din fericire, vremea interventiilor dureroase si nesigure a trecut de mult. Vizita la medicul stomatolog este acum mai sigura si mai confortabila ca niciodata.

Inca nu esti convins? Te ajutam sa treci peste teama de dentist cu ajutorul unui card cadou in valoare de 100 lei, pentru serviciile de chirurgie dentara incluse in campanie. Mentioneaza codul „fauritori de bucurie” la solicitarea programarii pentru a beneficia de promotie. Detalii in regulament!

Campania este valabila pentru persoanele care solicita o programare in perioada 31 octombrie 2019 – 7 noiembrie 2019.

Daca te-am convins sa iti infrunti frica, programeaza-te acum!

Clinica Stomatologica Trident

Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti

Telefon: 021/317.58.65

Mobil: 031 005 0922 

E-mail: office@clinicatrident.ro

Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2022 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.

Alege o clinica moderna in locul unui cabinet stomatologic, avand in acest fel acces la mai multe facilitati medicale, la mai multi medici stomatologic nu doar la un singur medic stomatolog