Programează-te

Chirurgia mucogingivala

Chirurgia mucogingivala poate elimina „zâmbetul gingival”

Alungirea coronara

In cazul pacientilor cu “zambet gingival”, desi coroanele dintilor au dimensiuni normale, sunt acoperite de o cantitate mai mare de gingie, parand astfel mai scurte. Alteori linia gingivala poate fi asimetrica sau neregulata, conferind un aspect inestetic.

 

Pentru a corecta aceste probleme vi se poate recomanda o interventie de remodelare si reconturare a acestor tesuturi (gingie si/sau os). Interventia de alungire coronara poate fi efectuata si cu scopul de a face alte proceduri restaurative/ cosmetice posibile, cum ar fi cazul unei carii cu evolutie profunda subgingival sau al unui dinte cu structura insuficienta supragingivala pentru a putea realiza o restaurare de tip coroana/ punte. In aceste situatii, prin interventia chirurgicala se ajusteaza nivelul gingival si osos pentru a expune mai mult din dinte.

 

Chirurgia de acoperire a recesiilor

Retragerea gingiei si a osului poate face ca radacinile dintilor sa devina expuse in cavitatea bucala. Este o problema comuna, un procent de 4 pana la 12% din pacientii adulti suferind de retragerea gingiei. Fiind un proces evolutiv, retractia gingivala trece de cele mai multe ori neobservata pana in momentul in care devine severa. Dintii par astfel mult mai lungi si sunt mai sensibili la actiunea factorilor externi (cald/rece/dulce). Retractia gingiilor poate avea o varietate de cauze, incluzand boala parodontala.

 

Prin diverse tehnici de chirurgie mucogingivala se pot acoperi zonele de radacina expuse cu ingrosarea tesuturilor moi, impiedicandu-se astfel progresia retractiei gingiei si a pierderii osului subiacent si protejandu-se suprafetele radiculare vulnerabile la carie, cu diminuarea consecutiva a sensibilitatii.

 

In functie de tipul si gradul de evolutie al recesiei, medicul parodontolog poate folosi diverse tehnici de acoperire:

  • Grefa de tesut conjunctiv: cel mai frecvent folosita pentru tatamentul chirurgical al retractiilor, se recolteaza de la nivelul palatului ( cerul gurii) sau din alta zona donoare si se plaseaza la nivelul dintelui/dintilor afectati de recesie
  • Grefa gingivala libera (epitelio-conjunctiva) folosita in special pentru cresterea zonei de gingie fixa
  • Lambouri pediculate, deplasate coronar sau lateral, indicate pacientilor cu suficienta gingie in zonele din jurul dintelui afectat
  • Tehnica de tunelizare (fara incizii)
Vreau o programare

Prețuri

Gingivectomie

350 RON

Gingivoalveoplastie

700 RON

Frenectomie

1000 RON

Grefa epitelo – conjunctiva CTG

1500 RON

Acoperire retractie gingivala unidentara

2200 RON

Acoperire retractii gingivale multiple/sextant

4500 RON

Vezi toate prețurile