Programează-te

Chirurgia parodontala regenerativa

Chirurgia parodontala regenerativa reface osul maxilarului și crește rata de succes a implantului dentar

Cand se recomanada aceasta procedura?

Parodontologul va poate recomanda o procedura chirurgicala regenerativa atunci cand distrugerea osului care sustine dintii este avansata si curatarea cu reconturare a tesuturilor din jur nu mai este suficienta. Aceasta procedura are ca rezultat refacerea sau reconstruirea intr-o mare masura a tesuturilor pierdute, cu imbunatatirea implantarii dintelui si deci a prognosticului pe termen lung al acestuia.

 

Ce putem utiliza?

In functie de factori individuali locali si generali, dar si de conformatia defectului parodontal, pentru regenerarea tesuturilor pierdute se pot folosi:

  • Grefe osoase
  • Membrane care se aplica intre gingie si os
  • Factori care stimuleaza cresterea si regenerarea proprie tisulara
  • O combinatie a celor de mai sus

 

Descriere tratamente

  • Grefe osoase: autogene (recoltate de la pacient), alogene (transplant uman) sau heterogene ( grefe osoase obtinute de la animale)
  • Membrane care se aplica intre gingie si os si actioneaza ca o bariera in calea proliferarii (cresterii) tesutului epitelial (gingival) in interiorul defectului osos. Este favorizata in acest fel regenerarea osului si a ligamentului parodontal
  • Factori care stimuleaza cresterea si regenerarea proprie tisulara, cum ar fi derivati ai matricei smaltului obtinuti din muguri dentari recoltati de la porcine, proteine de morfogeneza osoasa cu rol in repararea sistemului gingivo-parodontal

 

 

Vreau o programare

Prețuri

Tratament regenerativ al furcatiei

1200 RON

Detartraj subgingival (SRP) + chiuretaj in camp deschis + tratament regenartiv/dinte

900 RON

Vezi toate prețurile