Programează-te

Fațete dentare

Soluția fără durere pentru un zâmbet impecabil

Bucuria unei danturi cu aspect impecabil, fără durere

Cu ajutorul fațetelor dentare poți corecta imperfecțiunile dinților, dobândite sau din naștere și te poți bucura pe termen lung de dinți albi, corect aliniați, cu aspect natural. La Clinica Trident din București, procedura estetică de aplicare a fațetelor dentare se realizează de către medici specialiști cu specializare în estetică dentară. Află, în continuare, cât costă fațetele dentare, (preț pe dinte) și  câte tipuri de fațete dentare sunt disponibile în acest moment.

Ce sunt fațetele dentare?

Care sunt avantajele?

Tipuri de fațete dentare

Cum se întrețin fațetele dentare? 

Preț fațete dentare 

Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt straturi subțiri de porțelan sau material compozit, proiectate pentru a se potrivi perfect peste suprafața frontală a unui dinte, îmbunătățindu-i aspectul estetic. Aplicarea unor fațete dentare se realizează, de obicei, peste dinții frontali, vizibili.

Care sunt pașii realizării de fațete dentare?

La prima vedere, aplicarea unor fațete dentare pare a fi o procedură medicală simplă și care poate fi realizată pe loc. În realitate, procedura presupune mai mulți pași, pentru a ne asigura că vom ajunge la rezultatul dorit.

Primul pas în realizarea fațetelor dentare îl constituie evaluarea concretă a fiecărui caz. În cadrul unui consult stomatologic medicul stomatolog se va asigura că dantura se află într-o stare optimă, care să permită aplicarea fațetelor dentare. Eventualele carii sau alte probleme ale dinților vor fi tratate, astfel încât să se poată trece la pregătirea dinților pentru realizarea fațetelor dentare. Acest pas constă în îndepărtarea unui strat minim din structura dinților pe care urmează să fie aplicate fațetele dentare, acestea având în medie, o grosime între 0,3 și 0,8 milimetri. În funcție de materialul ales pentru realizarea fațetelor dentare, se trece la realizarea unui mulaj în urma căruia se vor realiza fațetele dentare ceramice în laboratorul de tehnică dentară sau la realizarea fațetelor dentare din material compozit.

Care sunt avantajele?

Fațetele dentare au dublu rol: estetic și de reconstrucție. Avantajele fațetelor dentare, prețul și durata de viață a acestora sunt factori de luat în calcul atunci când optezi pentru această procedură de estetică dentară.

fatete dentare, avanteje, infografic | Clinicile Trident

Fațetele dentare au avantajul de a-ți îmbunătăți look-ul , prin corectarea alinierii dinților, cu mențiunea că  alinierea protetică a dinților cu ajutorul fațetelor dentare are anumite limitări, condiționate de fiecare caz clinic în parte.  Avantajele fațetelor dentare sunt însă, mai numeroase: vorbim de o procedură minim invazivă, ce  oferă un aspect natural zâmbetului tău, dar și o soluție practică pentru îmbunătățirea aspectului dinților post traume, și corectarea eventualelor discromii. Dincolo de preț, fațetele dentare reprezintă o investiție valoroasă având deopotrivă rol estetic și de protecție (în cazurile în care smalțul dinților a avut de suferit)

Dacă iei in calcul aplicarea unor fațete dentare, preț de o consultație stomatologică, este important sa te consulți cu medicul tău stomatolog, pentru a avea cele mai relevante informații legate de procedurile prin care trebuie să treci. De asemenea, dentistul trebuie sa îți ofere și informații legate de beneficiile și eventualele probleme ce pot apărea când alegi fațete dentare, preț de mai mulți ani, de tipurile disponibile și de cât costă fațetele dentare.

Tipuri de fațete dentare

La Clinica Trident din București, poți opta pentru cele două tipuri de fațete dentare disponibile în acest moment în practica stomatologică la nivel internațional: fațete dentare ceramice (cum sunt fațetele emax) și fațete dentare din material compozit.

Fațete dentare din ceramică

Avantajele acestor tipuri de fațete dentare sunt reprezentate, în primul rând, de durabilitatea în timp, fațetele dentare ceramice având o rezistență sporită. Ca tip de execuție, fațetele dentare ceramice necesită mai mult timp pentru a fi realizate și aplicate. Practic, va fi nevoie de mai multe sesiuni, deci de mai multe vizite la stomatolog, întrucât fiecare fațetă dentară în parte este realizată individual, pornind de la pregătirea și amprentarea dintelui, realizarea fațetei din material ceramic, proba și apoi fixarea fațetei dentare. Rezultatul va fi, însă, unul pe măsură! Te vei bucura de o dantură cu un aspect natural, impecabil.

Fațete dentare din materiale compozite

Principalul avantaj al acestor tipuri de fațete dentare îl constituie faptul că necesită o singură ședință pentru realizare și aplicare. Ca metodă de realizare, fațetele dentare din materiale compozite urmează pașii necesari realizării fațetelor dentare ceramice, cu deosebirea că totul se întâmplă într-o singură ședință: pregătirea dinților, realizarea fațetelor dentare prin aplicarea materialului compozit direct pe suprafața dintelui și urmărind forma și aspectul dintelui, din aproape în aproape și conferind danturii un aspect estetic îmbunătățit ca formă și culoare.

Cum se întrețin fațetele dentare?

Întreținerea fațetelor dentare nu presupune manopere speciale. O igienă orală corectă, folosirea aței dentare, a dușului bucal, ajută la menținerea unei sănătăți a întregii danturi, implicit a fațetelor dentare. E important ca periodic să programezi un consult stomatologic pentru a verifica starea fațetelor dentare.

Fațete dentare, preț

Prețurile fațetelor dentare la clinica Trident reflectă profesionalismul lucrărilor noastre, dedicarea echipei medicale și calitatea materialelor folosite.

Prețurile fațetelor dentare variază în funcție de mai multi factori, principalul fiind tipul de fațete dentare pentru care optezi sau eventualele intervenții stomatologice ce preced aplicarea de fațete dentareAtunci când te întrebi cât costă fațetele dentare trebuie să iei în calcul faptul că prețurile fațetelor dentare se stabilesc în funcție de materialul din care sunt confectionate, iar prețul se aplică pentru fiecare dinte care este vizat de procedura.

Programează o consultație  la clinica Trident și află cât costă fatețele dentare, preț pe dinte.

Daca vrei să afli mai multe despre ce înseamnă să ai fațete dentare, preț de mai mulți ani și ce presupune procedura, dar și despre cât costă fațetele dentare, preț pe dinte, te așteptăm la clinica Trident.

Vreau o programare

Prețuri

Fateta dentara

2500 Lei

Preturi fatete dentare HE

4500 Lei

Vezi toate prețurile