Ce sunt fatetele dentare?

Cand ne gandim la fatete dentare, de gandim la cosmetica estetica dentara. Dar ce isi poate dori un pacient mai mult decat dinti sanatosi, albi si aliniati corect? Fatetele fac posibile acele zambete perfecte, purtate de persoane cunoscute, pentru care pacientii testeaza cabinetele de estetica dentara. Acel zambet de Hollywood poate fi posibil in cateva sedinte in cadrul clinicii Trident. Desi aceasta procedura pare una simpla, ea necesita un consult amanuntit din partea medicului stomatolog.

Acoperirea dintilor cu fatete dentare

Atunci cand vorbim despre fatete dentare, pacientii opteaza pentru interventii asupra dintilor frontali, vizibili. Acestia vor fi acoperiti cu fatete ceramice, in nuanta aleasa de catre pacient si medic. Amprentarea si preparatia sunt doua etape importante in fatetare, deoarece fac diferenta intre un medic profesionist si unul amator, intre un aspect imbunatatit si unul inrautatit. De aceea, pacientii le pot solicita stomatologilor fotografii cu lucrari de fatetare executate in trecut si rezultatele acestora, precum si previzionarea rezultatului final.

Initialinitial slider

Finalfatete-dentare

Preturi fatete dentare

Tip Pret
Fateta HE 2200 RON

Vezi toate preturile aici.

Procedura minim invaziva

Inainte de efectuarea preparatiilor, pentru pastrarea caracterului minim invaziv al acestora, dintii pot fi aliniati cu ajutorul aparatelor ortodontice. Fatetele pot produce modificari de culoare, pozitie si forma a dintelui.
Grosimea finala a fatetelor este de 0,3-0,8 mm, iar aspectul cel mai important este pastrarea preparatiilor in stratul de smalt, stratul protector al dintelui.
Daca pacientii isi doresc fatete din materiale compozite, acestea pot fi montate dintr-o singura sedinta. Ceramica are nevoie de cateva sedinte, insa are o rezistenta sporita. Diferentele dintre cele doua optiuni, la capitolul fatete dentare pret, poate fi semnificativ.

Fatetele dentare acopera defectele naturale ale dintilor

Fatetele au si rolul de a acoperi defecte naturale ale danturii, cum ar fi spatiile, petele si pozitia modificata. Insa, nu se recomanda ca inlocuitori pentru aparatul dentar. Procedura nu este dureroasa, deoarece preparatia este in stratul superficial al dintelui, smaltul dentar, de cele mai multe ori nefiind nevoie de anestezie. Fatetele sunt permanente si nu sunt supuse alterarii, la fel ca dintii naturali. Insa, necesita ingrijire, un control la 6 luni fiind obligatoriu.
Fatetele dentare nu au efecte adverse semnificative, insa trebuie tratate cu aceeasi atentie ca si restul dintilor.

Fatete dentare – avantaje

Fateta dentara este personalizata pentru o potrivire 100% cu forma si culoarea dintelui, astfel incat sa arate perfect natural si sa nu fie deloc resimtita de pacient. Astfel, un avantaj major il constituie zambetul natural, plin de incredere.

Fatetarea dintilor are si beneficiul foarte mare pentru pacient de a rezolva o varietate de probleme legate de aspectul inestetic: dinti usor strambi (probleme ortodontice minore), dinti ciobiti, sparti ori cu spatii intre ei, dinti colorati sau decolorati.

Un alt avantaj al acestor fatete dentare este faptul ca sunt durabile si rezista la colorare mai bine decat o face smaltul natural. Este important pentru durata lunga de viata a fatetelor sa existe o ingrijire corespunzatoare, la fel ca si a dintilor naturali, deci un periaj de cel putin doua ori pe zi.

Dupa procedura de aplicare a fatetelor dentare, pacientul nu are nevoie de perioada de recuperare, paraseste clinica stomatologica si isi reia in mod normal activitatile de zi cu zi.

De ce sa alegi Clinica Trident?

siguranta client

Clinica inclusa in Sirona top 10 cele mai frumoase clinici stomatologice din lume

linie sterilizare

Linie de sterilizare care permite trasabilitatea instrumentalului medical

bloc operator

Bloc operator la standarde de spital.

fara zgomot si miros

Fara zgomot si miros de dentist

urgente stomatologice

Urgente stomatologice

parcare alimentare electrica

Parcare & alimentare electrica

Medici specializati in Fatete dentare ceramice – Fateta dentara profesionala

Ce interventii mai puteti face la clinica noastra

Vreau o programare
Clinica Trident © 2020 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro

designed by: Livedesign