Implant dentar. Avantaje, tipuri de implant, preturi

Vreau o programare

La momentul actual, un implant dentar este cea mai buna solutie terapeutica pe termen lung in cazul edentatiilor unidentare, partiale sau totale. Spre deosebire de alte solutii de tratament, precum puntea dentara, principalul avantaj al unui implant este lipsa necesitatii slefuirii dintilor alaturati. Din fericire, tehnicile chirurgicale au progresat mult in ultimii ani, iar procesul a devenit mai facil pentru pacient. Datorita progreselor in tehnica si aparatura stomatologica si chirurgicala, implantul arata si se comporta exact ca un dinte natural.

Citeste in continuare si afla cat costa un implant dentar la clinica Trident si in ce consta procedura.

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este practic surubul de titan pe care chirurgul il insera in os (maxilar sau mandibula), pentru a inlocui in mod artificial o radacina dentara.

Implantul este recomandat in cazul in care unul sau mai multi dinti lipsesc, fie in urma alterarii, accidentarii sau ca efect advers al unei gingivite complicate cu parodontopatie marginala cronica (dintele capatand mobilitate).

Componente implanturi dentare

1 - Implantul dentar

Este o piesa de titan, compatibila din toate punctele de vedere cu organismul uman, care are rolul de a substitui un dinte care lipseste. Implantul este inserat in os si devine astfel o radacina artificiala pe care, dupa vindecare (procesul de osteointegrare) va putea fi montat bontul protetic si coroana dentara definitiva.

2 - Bontul protetic

Bontul protetic este un element de suport care se fixeaza la implantul dentar osteointegrat, revenindu-i rol de sustinere a coroanei dentare.

3 - Coroana dentara

Coroana dentara este partea vizibila a implantului, care inlocuieste dintele. In cazul unui dinte deteriorat, care nu mai poate fi recuperat, interventia de inserare a implantului dentar, pret de cateva zeci de minute, poate fi facuta imediat dupa extractie, sau dupa o perioada de vindecare a sitului postextractional.

componentele implantului dentar trident

Cand este necesar?

In momentul in care ai un dinte sau mai multi lipsa, sau acestia trebuie extrasi pentru ca sunt deteriorati, recomandarea este sa ii inlocuiesti cu implanturi dentare.

In cazul unui traumatism ce a provocat fractura dentara, medicul stomatolog va extrage portiunea de radacina care a ramas in alveola si va insera un implant. O alta situatie care necesita acest tip de interventie este prezenta unei carii profunde, care nu mai poate fi tratata in conditii de siguranta.

De asemenea, un tratament de canal care s-a complicat in timp (granulom periapical, abces periosos) poate sa duca la nevoia de extractie si apoi de inlocuire cu un implant.

Oricine poate sa apeleze la acest serviciu dentar, daca nu prezinta probleme de sanatate care au ca si contraindicatie specifica implantarea unui dinte.

In cazul copiilor, este indicat ca parintii sa astepte pana la procedura de implant dentar, pret de cativa ani, pana cand procesul de crestere a dintilor sa se finalizeze, pentru o procedura stomatologica complexa.

Avantajele unui implant dentar

Este insesizabil – dupa inserare, cand implantul se integreaza in masa osoasa, acesta devine parte din organismul tau.

Beneficii estetice – o coroana dentara fixata pe implant arata exact ca un dinte natural si nu va altera anatomia faciala.

Te ajuta sa te exprimi – spre deosebire de protezele mobile, unde exista riscul dislocarii, implantul este fix si permite pacientului sa vorbeasca in voie, fara teama pierderii lucrarii protetice in timpul unei discutii.

Favorizarea masticatiei – pentru ca functioneaza exact ca un dinte natural, implantul dentar permite pacientului sa consume orice tip de aliment, fara riscul dislocarii, ca in cazul protezelor mobile.

Sanatate orala mai buna –  permite un periaj normal si nu impiedica in niciun fel rutina de igienizare dentara.

Rezista in timp – daca este bine intretinut, te poti bucura de un implant dentar pret de mai multi ani, chiar toata viata.

Ofera comfort psihic – nu vei avea grija dislocarii protezei totale, atat in vorbire cat si in masticatie.

Implanturile dentare te fac sa redevii OM

Tipuri de implanturi dentare in Bucuresti

Expertii in implantologia orala folosesc tehnologie de ultima ora. Pacientii primesc solutia potrivita zambetului lor. Astazi, pe piata se afla o serie de producatori care realizeaza mai multe tipuri de implanturi dentare in Bucuresti, insa unii dintre ei s-au remarcat ca lideri mondiali.

Clinica Trident a ales sa ofere calitate stilului de viata al pacientilor, folosind cele mai inovatoare tipuri de implanturi dentare in Bucuresti.

Cum sa te pregatesti pentru procedura

Pregatirea este in prima faza mentala. Trebuie sa intelegi si sa accepti faptul ca procedura de implant dentar, pret de cel putin 3 luni, va necesita vizite la cabinetul stomatologic si diverse proceduri preliminare. La fel, trebuie sa te obisnuiesti cu ideea ca vei avea un corp strain intraoral cu functie de dinte natural.

O alta etapa de pregatire este gasirea clinicii de stomatologie si a medicului dentist in care ai incredere sa-ti realizeze lucrarea de implant dentar in Bucuresti. Este important sa te simti inteles si ascultat si sa simti ca esti pe maini bune. Adreseaza-i medicului tau toate intrebarile pe care le ai referitor la proceduri si cere-i toate informatiile de care ai nevoie pentru a te simti comfortabil, inclusiv cat costa un implant dentar.

In momentul in care te-ai hotarat ca vrei sa demarezi acest proces, medicul curant va realiza un plan de tratament care va creiona drumul tau de la prima consultatie pana la finalul tratamentului. Inainte de prima etapa, cea de inserare a implantului, medicul dentist va recomanda si efectuarea unui set de analize specifice acestei proceduri.

Etapele inserarii implantului dentar in Bucuresti, la clinica Trident

Procesul de implantare a unui dinte artificial presupune mai multi pasi. Este un proces de durata, care nu trebuie grabit, pentru ca in final sa pleci din clinica cu dantura intacta.

 • Consultul stomatologic

  Chirurgul oro-maxilo-facial va examina cazul tau, atat din punct de vedere al anamnezei (istoricul afectiunii), cat si clinic si radio- imagistic. Acesta va analiza aparatul dento-maxilar si va determina spatiile ce vor beneficia de implanturi dentare pret de cateva minute. In cadrul acestui prim consult se stabilesc urmatorii pasi de tratament.

 • Inserarea implantului dentar

  In ziua stabilita se insera implantul dentar (ales anterior, in timpul primului consult, medicul avand masuratori realizate pe baza unei tomografii computerizate).

 • Acceptarea implantului

  Urmeaza o perioada de vindecare, timp in care organismul trebuie sa se obisnuiasca si sa accepte implantul dentar, pret de cateva saptamani, in functie de starea generala a pacientului.

 • Vindecarea gingiei

  Dupa vindecare, medicul va atasa un conformator gingival pentru a ghida vindecarea gingiei, apoi va lua amprenta necesara realizarii coroanei provizorii, si ulterior a celei definitive

 • Realizarea coroanei dentare

  Ultimul pas il reprezinta realizarea coroanei dentare finale in laboratorul de tehnica dentara.

Posibile riscuri

Atat timp cat implantul dentar a fost inserat in mod corect, tinand cont de structura osoasa a aparatului dentomaxilar, de starea generala de sanatate si interventia a decurs conform conduitei chirurgicale stabilite, nu exista riscuri majore. Insa, ulterior procesului de implantare, pacientul trebuie sa acorde o atentie sporita dintelui artificial si sa se asigure ca igiena orala este corespunzatoare.

In primul rand, trebuie realizat periajul de 2 ori pe zi, cu o periuta de dinti moale, utilizarea apei de gura si a atei dentare dupa masa, mai ales inainte de culcare. De asemenea, este indicat consultul stomatologic de rutina, pentru o igienizare profesionista.

In unele cazuri, pot exista efecte adverse la implant:

Respingerea implantului de catre organism;

• Perforarea membranei sinusului maxilar, a tabliei osoase linguale, lezarea nervului alveolar inferior;

• Infectii manifestate prin fistule mucozale, abcese periosoase, supuratii de spatii fasciale,

• Durere persistenta, hipoestezie;

• Resorbtie osoasa;

• Fractura implantului.

Cand poate fi respins implantul dentar?

• Resorbtie osoasa de cauza infectioasa;

• Osteointegrarea implantului nu s-a realizat ;

• Fractura lucrarii protetice pe implant;

• Igiena orala nesatisfacatoare;

• Lezarea formatiunilor anatomice la inserarea implantului.

Sunt situatii in care un implant dentar este contraindicat, chiar daca este cea mai favorabila solutie pentru a inlocui un dinte lipsa:

• Afectiuni sistemice care contraindica interventia chirurgicala;

• Anatomie osoasa deficitara;

• Pacientul are osteoporoza;

• Parafunctii (bruxism, obiceiuri vicioase).

De asemenea, implantul dentar este contraindicat:

• In perioada sarcinii si alaptarii;

• La o varsta inaintata (peste 90 de ani);

• In cazul unor afectiuni neurologice (ex: epilepsie), psihiatrice (ce nu ar permite o colaborare medic-pacient)

• Imunodeficienta.

Un alt aspect de care trebuie sa tineti cont este reprezentat de posibilele complicatii:

• Durere, edem si echimoze postoperatorii (sunt relativ frecvente, in functie de starea generala a pacientului si de amploarea interventiei chirurgicale);

• Infectie locala (in principal la proceduri laborioase)

 

Ingrijirea unui implant dentar

Igiena dentara nu difera cu mult pentru pacientii care au coroane fata de cei care au dinti naturali. Igiena orala corecta presupune, pe langa spalarea (de 2 ori pe zi) a dintilor, utilizarea accesoriilor: ata dentara si dusul bucal. Ritualul trebuie realizat zilnic, mai ales seara.

Pacientilor care au implant dentar, pret de 2 ori pe an, li se recomanda vizita la cabinetul stomatologic pentru a face un control de rutina asupra implantului, dar si o igienizare profesionala. De asemenea, este recomandata realizarea unei radiografii anuale, pentru ca medicul sa poata sa urmareasca evolutia osului in jurul implantului.

Implant dentar - preturi

O controversa a pacientilor este legata de cat costa un implant dentar. Aceasta interventie ramane cea din urma optiune, din cauza informatiilor eronate despre pretul unui implant dentar. Pretul unui implant reflecta materialul din care este construit surubul, personalizarea lucrarii in cel mai mic detaliu, productia implantului, dar si manopera stomatologului. Pentru lucrarea de implant dentar, preturile pot fi achitate prin rate, sistem raspandit deja in piata, insa investitia merita, pentru ca un implant dureaza pret de cel putin zece ani. In acest timp, nu va fi nevoie de modificari sau costuri de intretinere.

Astfel, atunci cand va puneti intrebarea “ Cat costa un implant dentar”, tineti cont si de faptul ca pretul include si lipsa de griji si ingrijiri dentare majore ulterioare. 

TipPret
Pret Implant dentar premium4850 RON
Pret Implant dentar3800 RON
Pret Indepartare implant dentar800 RON
Pret Descoperire implant250 RON

Vezi implant dentar preturi aici.

Alege clinica Trident pentru implantul tau dentar!

Medici specializati in Implant dentar. Avantaje, tipuri de implant, preturi

Ce interventii mai puteti face la clinica noastra

Vreau o programare
Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2023 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.

Alege o clinica moderna in locul unui cabinet stomatologic, avand in acest fel acces la mai multe facilitati medicale, la mai multi medici stomatologic nu doar la un singur medic stomatolog