Programează-te

Implant dentar – soluția de durată pentru o dantură din nou funcțională

Cea mai bună soluție pe termen lung pentru lipsa totală sau parțială a dinților

Ai pierdut unul sau mai mulți dinți? Prin implant dentar iți poți recăpăta bucuria unei danturi normale din punct de vedere funcțional și estetic.

  • Tipuri de implant dentar
  • Cât durează un implant dentar și care sunt etapele?
  • Ce ar trebui să știu despre recuperare și care sunt riscurile?
  • Alte întrebări frecvente despre implantul dentar

 

Ce este, ce rol are și cine poate beneficia de un implant dentar?

Implantul dentar este, la momentul actual, cea mai bună opțiune de înlocuire a unuia sau mai multor dinți lipsă. În cazul edentației (întreruperea continuității arcadei dentare) unidentare, parțiale sau totale, recomandarea este refacerea cât mai curând posibil a acestei continuități pentru a preveni migrarea dinților și alte probleme de sănătate orală. Spre deosebire de alte soluții de tratament, precum puntea dentară sau proteza scheletată, principalele avantaje ale unui implant dentar sunt păstrarea integrității dinților din vecinătate, dar și faptul că implantul arată și se comportă exact ca un dinte natural.

La Clinica Trident din București, implantul dentar redă, în fiecare zi, tot mai multor pacienți bucuria unei danturi perfect funcționale și estetice

Implantul dentar este o piesă din titan, compatibilă din toate punctele de vedere cu organismul uman, care are rolul de a substitui un dinte care lipsește.

Implantul este inserat în os și devine, astfel, o rădăcină artificială, pe care, după vindecare (procesul de osteointegrare) va putea fi montat bontul protetic și coroana dentară definitivă.

Bontul protetic este un element de suport care se fixează pe implantul dentar osteointegrat, având rol de susținere a coroanei dentare.

Coroana dentară, realizată din ceramică sau alte tipuri de materiale, este partea vizibilă a implantului, care înlocuiește dintele.

 

Când este necesar?

Un implant dentar își dovedește utilitatea în momentul în care ai un dinte sau mai mulți lipsă, sau când este nevoie de o extracție, în cazul dinților grav deteriorați din diferite cauze, de la fracturi, la carii profunde, complicații ale tratamentelor de canal, granulom periapical, abces periosos, sau ca efect advers al unei gingivite complicate cu parodontopatie marginală cronică (dintele căpătând mobilitate).

În afara câtorva cazuri reprezentate de condiții medicale severe, oricine poate beneficia de avantajele unui implant dentar.

Excepție fac copiii, întrucât este indicat ca inserarea unui implant să aibă loc după ce procesul de creștere a dinților și oaselor maxilare s-a încheiat. De asemenea, este recomandat ca operația de implant să se amâne în cazul femeilor însărcinate și a celor care alăptează.

 

Care sunt tipurile de implant dentar disponibile?

Experții în implantologie orală ai Clinicii Trident, din București folosesc tehnologie de ultimă oră și cele mai inovatoare tipuri de implanturi dentare.

Implant dentar Nobel

Implant dentar Straumann

Implant dentar MIS

 

Cât durează procedura și care sunt etapele?

Implantul dentar este un proces complex, care presupune mai mulți pași:

CONSULTUL STOMATOLOGIC

În această primă etapă, chirurgul oro-maxilo-facial examinează cazul, atât din punct de vedere al anamnezei (istoricul afecțiunii), cât și clinic și imagistic. La Clinica Trident, din București, pacienții beneficiază de avantajul celor mai noi tehnologii de investigație imagistică chiar în cadrul clinicii. Chirurgul stabilește cea mai potrivită soluție pentru implantul dentar și alege, împreună cu pacientul, varianta de implant ce urmează a fi folosită.

INSERAREA IMPLANTULUI DENTAR

Această operație, realizată de chirurgul oro-maxilo-facial este cel mai important pas către recăpătarea aproape totală a funcției și aspectului danturii la un nivelul celei naturale.

În această etapă, uneori, poate fi necesară și operația de sinus lift, cu sau fără adiție de os.

 

ACCEPTAREA IMPLANTULUI

Urmează o perioadă de vindecare, timp în care organismul trebuie să se obișnuiască și să accepte implantul dentar. Această perioadă poate dura până la câteva săptămâni, durata fiind influențată, printre alți factori și de starea generală de sănătate a pacientului.

 

VINDECAREA GINGIEI

După vindecare, medicul va atașa un conformator gingival, pentru a ghida vindecarea gingiei, apoi va lua amprenta necesară realizării coroanei provizorii și ulterior, a celei definitive.

 

REALIZAREA COROANEI DENTARE

Ultimul pas îl reprezintă realizarea protezei fixe definitive, în laboratorul de tehnică dentară, și fixarea ei pe implant.

Sunt situații în care implantul dentar se poate realiza concomitent cu extracția dentară. De asemenea, în anumite situații, se recomandă implantul rapid (în doar 24 de ore)

 

De ce să alegi Trident pentru operația de implant dentar?

·         Pacienții Trident au la dispoziție singurul bloc operator al unei clinici private echipat la standard de spital

·         Intervenția este facută de medici supraspecializați

·         Realizăm operația de implant dentar după ultimele standarde în domeniu

·         Dispunem de cele mai noi tehnologii și dotări, toate investigațiile și manoperele medicale se realizează în clinică

·         Ne-am adaptat tehnicile, astfel încât intervențiile sunt (aproape) fără durere

·         Implantul dentar este însoțit de un certificat de garanție

 

 

Ce ar trebui să știu despre recuperare și care sunt riscurile?

Cât timp implantul dentar a fost inserat în mod corect, ținând cont de structura osoasă a aparatului dentomaxilar, de starea generală de sănătate a pacientului, iar intervenția a decurs conform conduitei chirurgicale stabilite, nu există riscuri majore.

E important de precizat că pacientul trebuie să acorde o atenție sporită igienei orale în perioada de recuperare și după și să respecte întocmai indicațiile medicului, dar și tratamentul prescris de acesta. Tratamentul are rolul de a preveni infecțiile, de a reduce inflamația, edemul și echimozele post-operatorii, dar și de a controla durerea, după încetarea efectului anesteziei.

Ca în cazul oricărei intervenții chirurgicale, există riscuri pe care ar trebui să le luăm în calcul:

•Respingerea implantului de către organism

•Perforarea membranei sinusului maxilar, a tabliei osoase linguale, lezarea nervului alveolar inferior

• Infecții manifestate prin fistule mucozale, abcese periosoase, supurații de spații fasciale

• Durere persistentă, hipoestezie

• Resorbție osoasă

• Fractura implantului

 

 

Alte întrebări frecvente despre subiect

Care sunt situațiile în care un implant dentar este contraindicat?

• Afecțiuni sistemice, în cazul cărora intervenția chirurgicală este contraindicată

• Anatomie osoasă deficitară

• Osteoporoză

• Parafuncții (bruxism, obiceiuri vicioase).

• În perioada sarcinii și alăptării

• La copii (până în momentul definitivării creșterii oaselor maxilare) și la persoanele cu o vârstă înaintată (peste 90 de ani)

• În cazul unor afecțiuni neurologice sau psihiatrice, ce nu ar permite o colaborare medic-pacient (de exemplu: epilepsie)

• Imunodeficiență

 

Cum se îngrijește un implant dentar?

Igiena orală corectă presupune, pe lângă spălarea (de 2 ori pe zi) a dinților, utilizarea accesoriilor: ața dentară și dușul bucal. Sunt indicate, de două ori pe an, vizite la stomatolog pentru un control de rutină asupra implantului, dar și pentru o igienizare profesională. De asemenea, este recomandată realizarea unei radiografii anuale, pentru ca medicul sa poată urmări evoluția osului în jurul implantului.

 

Cât costă un implant dentar?

O întrebare des formulată în discuțiile cu pacienții este legată de cât costă un implant dentar. E important să precizăm că prețul unui implant dentar reflectă atât materialele constituente, cât și costul procedurilor și manoperelor.

Deși, aparent, poate părea un preț destul de mare, la un calcul atent, putem observa că este, de fapt, o investiție în sănătatea și bunăstarea noastră, o dantură funcțională favorizând o bună stare de sănătate generală. În plus, în prețul unui implant dentar intră și lipsa de griji pentru alte cheltuieli majore viitoare cu îngrijirea respectivului dinte.

 

Vreau o programare

Prețuri

Pret Implant dentar premium

4850 Lei

Pret Implant dentar

3800 Lei

Pret Indepartare implant dentar

800 Lei

Pret Descoperire implant

250 Lei

Vezi toate prețurile