Programează-te

Corticotomia

Rezultate de până la 4 ori mai rapide în tratamentul ortodontic

Ce reprezinta corticotomia

Tratamentul ortodontic asistat chirurgical reprezinta o tehnica noua, care si-a castigat popularitatea ca optiune terapeutica in tratamentul ortodontic al pacientului adult. Presupune efectuarea unui lambou ( decolarea gingiei de pe osul subiacent) si decorticarea selectiva alveolara ( realizarea unor incizii fine la nivelul osului, liniar si/sau punctiform, intre si deasupra radacinilor dintilor, incizii limitate in suprafata si adancime), urmata de repozitionarea gingiei cu ajutorul suturilor.

 

Scopul interventiei chirurgicale este de a declansa un proces inflamator steril la nivelul osului, urmat de o demineralizare (osteopenie) tranzitorie si, consecutiv, de o miscare ortodontica pana la de 4 ori mai rapida a dintilor comparativ cu cea din cursul tratamentul conventional.

 

Care sunt beneficiile?

Beneficiul este reprezentat de scurtarea timpului total al tratamentului ortodontic si mai ales de reducerea considerabila a riscurilor asociate acestuia la pacientii cu suport osos si/sau gingival redus.

 

In functie de particularitatile individuale ale cazului, interventia chirurgicala se poate combina cu grefe de os si membrana ( ingrosari in zonele in care osul este subtire sau absent) si/sau cu grefe de tesut moale ( gingie) in zonele de maxim risc pentru dezvoltarea ulterioara de retractii gingivale.

Vreau o programare

Prețuri

Corticotomie SFC

3500 RON

Corticotomie PAOO

4400 RON

Corticotomie sectorial/sextant

1800 RON

Vezi toate prețurile