Programează-te

Inhalosedarea

Transforma teama de dentist într-o stare euforica, prin inhalosedare

Inhalosedarea sau sedarea conștientă este o formă de sedare foarte ușoară, folosită în stomatologie pentru că induce o stare de bine, aproape euforică, și alungă teama de medic resimțită de unii pacienți. Inhalosedarea presupune inhalarea unui amestec de oxigen si protoxid de azot, cunoscut sub denumirea de gaz ilariant, printr-o mască fixată pe nas. 

La Clinicile Trident din București, recomandăm inhalosedarea, pentru că urmărim să transformăm vizita la stomatolog, care este o necesitate pentru păstrarea sănătății dentare, dintr-o sursă de stres și anxietate, într-o experiență agreabilă și să creăm premisele revenirii cu plăcere ori de câte ori este nevoie. 

De ce să alegi tratamentul cu inhalosedare în Clinicile Trident 

În Clinicile Trident din București fiecare procedură  este executată cu maximum de profesionalism și cu aparatură, materiale și instrumente de ultimă generație. 

Inhalosedarea este făcută de medici stomatologi specializați în această metodă de sedare, profesioniști cu standarde ridicate și atenți în permanență la nevoile și particularitățile pacientului. 

Este inhalosedarea o metodă sigură? 

Răspunsul este: DA! Inhalosedarea este o metodă de sedare 100% sigură, non-toxică, fără risc de alergii și care are efect rapid. 

inhalosedarea la copii, infografic | Clinicile Trident

Căror pacienți le este recomandată inhalosedarea

Tuturor pacienților cărora le este teamă de stomatolog și pentru care simpla consultație prezintă o sursă uriașă de stres și anxietate. 

Inhalosedarea este recomandată în egală măsură copiilor și adulților. Totodată, este indicată în cazul persoanelor cu nevoi speciale. 

Inhalosedarea este indicată și pentru controlul reflexului de vomă. 

Avantajele inhalosedării la copii și adulți 

Marele avantaj al inhalosedării este că pacientul rămâne conștient și cooperant pe tot parcursul procedurii stomatologice. 

Apoi, revenirea la starea inițială se face în doar câteva secunde de la întreruperea administrării de gaz ilariant. 

Practic, pacientul poate să-și reia activitățile cotidiene uzuale imediat ce a ieșit pe ușa cabinetului stomatologic, inhalosedarea neafectându-i capacitatea de concentrare ori de coordonare. De aceea, în cazul adulților, nu este nevoie să vină însoțiți la cabinetul stomatologic, dacă urmează să fie supuși unei proceduri cu inhalosedare. 

În cazul copiilor, inhalosedarea este cea mai bună alegere când vine vorba despre proceduri stomatologice, pentru că, sub influența gazului ilariant, se relaxează, scapă de frica de medic și devin cooperanți, iar medicul poate, astfel, că lucreze rapid și eficient pentru rezolvarea oricărei probleme dentare. 

Gazul ilariant are un miros și un gust ușor dulci, care-l fac plăcut pentru cei mici.

beneficiile inhalosedarii, infografic | Clinicile Trident

Contraindicații 

Nu se va apela la inhalosedare în cazul gravidelor și nici al persoanelor care prezintă afecțiuni ale tractului respirator ce dau congestie ori obstrucție nazală. 

Inhalosedarea este contraindicată și pacienților care au suferit o intervenție chirurgială la nivelul ochilor în ultimele trei luni, o intervenție la nivelul urechii medii ori prezintă obstrucție la nivelul urechii medii. 

La fel, dacă procedura care urmează să fie efectuată de stomatolog este rezecția apicală, va fi ales alt tip de anestezie. 

Inhalosedarea mai este contraindicată pentru pacienții cu tulburări psihiatrice severe și pentru cei aflați sub tratament cu metotrexat, o substanță antineoplazică și imunosupresivă utilizată în tratamentul unor forme de cancer și al unor boli autoimune, sau cu bleomicină, un alt medicament citostatic. 

Alte contraindicații: boala coronariană severă, boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC), hipertensiunea pulmonară și prezența unor afecțiuni care împiedică sintetizarea normală a vitaminei B12 sau a acidului folic în organism (ex: anemia pernicioasă, boala Crohn). 

Care este rata de eficiență a inhalosedării 

Această metodă de sedare are o rată de succes de 100%, fiind cea mai eficientă și, prin urmare, cea mai indicată în majoritatea procedurilor stomatologice. 

Zero efecte secundare 

Nu există efecte secundare nici pe termen scurt, nici pe termen lung, în cazul inhalosedării, atât timp cât se ține cont de contraindicații, iar specialiștii Clinicilor Trident din București cunosc și aplică întocmai regulile prevăzute în cazul acestei metode de sedare.  

Programare Trident

Apelează cu toată încrederea la medicii Clinicilor Trident din București pentru proceduri dentare stomatologice efectuate cu inhalosedare. Programează-te acum  și vei descoperi că experiența în cabinetul stomatologic poate fi una plăcută, iar relația ta cu medicii stomatologi va intra într-o nouă etapă, complet lipsită de stres, anxietate și teamă. 

Prețuri

Inhalosedare copii (sedinta de 30 min.)

450 RON

Vezi toate prețurile