Programează-te

Proteze dentare

Traieste-ti viata cu pofta!

Proteza dentară este singura soluție pentru restabilirea integrității danturii din punct de vedere funcțional și estetic, în cazul pacienților care suferă de edentație parțială sau totală. 

Există mai multe tipuri de proteză dentară, alegerea celei mai potrivite variante urmând să fie făcută după analizarea atentă a situației pacientului.

Vreau o programare

Beneficiile protezării dentare în clinicile Trident din București 

Restaurarea danturii cu proteză dentară este extrem de importantă atât pentru sănătate, cât și pentru stima de sine. În clinicile Trident din București, folosim cele mai noi tehnologii și materiale de cea mai bună calitate în realizarea protezelor dentare, pentru că urmărim obținerea unei funcționalități fără cusur și a unui aspect natural, alături de rezistență și durabilitate. 

Alegerea celei mai bune soluții de protezare dentară pentru pacienții Trident București este făcută în colaborare de toți specialiștii implicați în procesul de restaurare, după consultații amănunțite și investigații imagistice efectuate în clinică. 

Iar după ce aflăm cu ce tip de proteză dentară este cea mai indicata, ai avea cea mai mare compatibilitate, îți explicăm pașii pe care îi presupune restaurarea dentară și în cât timp vei putea beneficia de o dantură nouă, fără cusur. Drumul până la obținerea zâmbetului perfect este ghidat pas cu pas de echipa noastră. 

Tipuri de proteză dentară disponibile la Trident 

Proteza dentară poate fi totală, dacă dantura este compromisă complet sau pacientul nu mai are decât 2-3 dinți, și parțială, dacă pe arcadă mai există 4-5 dinți viabili, ce permit fixarea unei proteze pe ei. 

Totodată, proteza dentară poate fi fixă, mobilă sau mobilizabilă. 

La Trident București avem soluții pentru orice situație care impune protezarea dentară. 

Proteza dentară fixă

În această categorie intră coroana dentară, puntea dentară și proteza dentară pe implant. Coroana și puntea care are ca elemente de sprijin dinți naturali se fixează prin cimentare, puntea pe implant și proteza dentară pe implant pot fi fixate atât prin cimentare, cât și prin înșurubare. 

Coroana dentară

Este o proteză dentară de dimensiuni reduse, utilizată de stomatologi pentru restaurarea unui dinte compromis sau lipsă. Se poate fixa pe pe dintele pregătit în prealabil prin devitalizare și șlefuire sau pe implant.

Specialiștii Trident București în restaurare dentară folosesc pentru realizarea coroanelor dentare materialele cele mai rezistente și ofertate din punct de vedere estetic: ceramică și zirconiu.

Puntea dentară 

Este o proteză dentară folosită în cazul edentațiilor parțiale, care are minimum trei elemente – dintele lipsă și punctele de sprijin – și este realizată la Trident din materiale rezistente și cu aspect natural: ceramică și/sau zirconiu.

Puntea dentară se poate fixa pe dinți naturali, după șlefuirea (și, eventual, devitalizarea) acestora, sau pe implanturi 

Proteza dentară pe implant

Proteza dentară pe implant este cel mai avansat tip de proteză dentară – oferă cea mai bună stabilitate, masticație și vorbire îmbunătățite, are un aspect natural, este ușor de întreținut și are o durată de viață foarte lungă. 

Proteza dentară pe implant este și o soluție extrem de rapidă de restaurare dentară când se optează pentru implantul de tip All-on-4 sau All-on-6 cu încărcare imediată. Practic, pacientul beneficiază de o dantură nouă, perfect funcțională, în 24 de ore. Într-o prima etapă se realizează protezarea imediată provizorie pe implanturi, se așteaptă vindecarea gingiei și osteointegrarea implanturilor o perioadă de 2-4 luni, ulterior se va trece la protezarea definitivă pe implanturi. 

Proteza dentară definitivă pe implant este realizată la Trident din ceramică sau zirconiu, cele mai performante materiale și ca funcționalitate, și din punct de vedere estetic. 

Proteza dentară mobilizabilă

Este un tip de proteză dentară care nu se cimentează, ci se ancorează pe dinții existenți. Proteza dentară mobilizabilă poate fi detașată și igienizată. 

Proteza dentară mobilizabilă telescopată

Recomandată în cazul unei edentații semnificative, dar cu prezența a 2-3 dinți bine inserați în arcadă, restaurarea cu proteză dentară mobilizabilă telescopată presupune doi pași: 

Puntea telescopată 

Puntea telescopată este superioară din punct de vedere estetic protezei telescopate, fiind realizată din ceramică. 

Are recomandare de utilizare în edentații parțiale, când alte tehnici de protezare dentară nu sunt recomandate după analiza situației pacientului. 

Proteza dentară mobilizabilă scheletată 

Proteza scheletată este o proteză dentară parțială fixată pe dinți naturali, nu pe implanturi, care trebuie scoasă și igienizată în fiecare zi. Medicii stomatologi apelează la această soluție în cazul pacienților care au suferit edentație semnificativă, dar nu totală, și au contraindicație pentru implant. 

La Trident București, proteza dentară scheletată este realizată din materiale de cea mai bună calitate – infrastuctura este metalică (aliaj crom-cobalt), iar partea estetică este din ceramică sau zirconiu, pentru un aspect natural. 

Proteza dentară mobilă

De regulă, specialiștii Clinicilor Trident din București apelează la acest tip de protezare dentară ca soluție provizorie până este posibilă înlocuirea protezei mobile cu una superioară funcțional și estetic. Proteza dentară mobilă este confecționată din rășină și poate fi de mai multe feluri, în funcție de specificul problemei dentare. 

Proteza dentară mobilă totală 

Este proteza dentară clasică folosită în edentația totală, cu care se restaurează una din arcade sau ambele. 

Acest tip de proteză dentară se fixează prin succțiune, adica prin crearea unui vacuum între proteză și gingie. Un plus de fixare îl dau adezivii speciali.

Se scoate zilnic pentru igienizare.

Proteza dentară mobilă parțială 

Destinată restaurării dentare în caz de edentație parțială, cu lipsa a mai mult de 2 dinți, proteza dentară mobilă parțială este o variantă redusă ca dimensiuni a celei descrise mai sus. 

Se așază pe gingie și se ancorează pe dinții restanti cu ajutorul unor croșete. Trebuie scoasă zilnic pentru igienizare. 

Proteza mobilă Kemeny

Este o lucrare protetică provizorie de mici dimensiuni (1-2 dinți), la care specialiștii apelează imediat după extracția dentară sau după efectuarea implantului, pentru ca pacientul să-și poată relua imediat viața socială. Acest tip de proteză dentară se așază pe mucoasa gingivală și se ancorează pe dinții vecini cu croșete estetice, de culoarea danturii. 

Proteza dentară Kemeny este înlocuită, după vindecare gingiei (în cazul extracției) sau după osteointegrarea implantului cu o lucrare dentară definitivă – punte dentară sau proteză pe implant. 

Dacă prezinți edentație și ai nevoie de protezare dentară, te așteptăm la Clinicile Trident din București. Specialiștii noștri aleg pentru tine cea mai potrivită proteză dentară. Programează-te și lasă grija frumuseții și sănătății danturii tale în mâinile „făuritorilor de bucurie”. 

Prețuri

Proteza pe implant

12000 RON

Proteza partial acrilica

1800 RON

Proteza total acrilica

2500 RON

Proteza telescopata

6900 RON

Proteza Kemeny

350 RON

Vezi toate prețurile