Proteze dentare – O solutie pentru mai multe probleme

Lipsa tuturor dintilor creaza o stare neplacuta atat din punct de vedere social, cat si o stare generala de sanatate nesatisfacatoare. Lipsa dintilor duce la probleme de vorbire, la probleme de ordin estetic, alimentele nu pot fi mestecate, ceea ce duce la probleme digestive. Lipsa totala a dintilor se poate rezolva cu ajutorul unei solutii clasice: proteze dentare fixe sau proteze dentare scheletate.

Proteze dentare in functie de situatie

Aceasta poate fi totala (daca lipsesc toti dintii) sau partiala (daca mai exista 2, 3 dinti).
Daca exista mai multi dinti pe arcada (4, 5 dinti) se poate realiza o proteza dentara scheletata.

Tipuri de proteze dentare la Trident 

Proteza totala este o proteza dentara elsatica (flexibila) care se stabilizeaza prin succiune (adica prin crearea unui vacuum intre proteza dentara si cerul gurii). Este realizata in contact intim cu gingia pacientului si urmareste foarte bine forma arcadelor dentare.Asadar, proteza dentara totala este atunci cand arcada nu gazduieste niciun dinte. Ea poate fi de doua tipuri, conventionala, caz in care proteza va fi primita de pacient dupa aproximativ 8 – 12 saptamani, astfel incat gingia sa aiba timp sa se vindece in urma prealabilelor extractii. Exista si proteza imediata care asa cum numele o spune, pacientul o primeste in scurt timp. Dezavantajul in cazul ei este ca necesita mai multe ajustari in timpul procesului de vindecare pentru o potrivire corecta.

Proteza scheletata se fixeaza de dintii restanti prin sisteme speciale cum ar fi capsa, culisa, balamaua, magnetii, telescoapele. Este o proteza mobilizabila care trebuie indepartata si igienizata in fiecare zi.Proteza dentara pe implanturi (cand lipsesc toti dintii) – Primul pas il reprezinta instalarea implanturilor dentare (suruburi din titan) pentru a inlocui radacinile dintilor pierduti (pot fi de exemplu 5 implanturi pe o arcada). Al doilea pas este aplicarea bonturilor protetice si ultima etapa inserarea protezei dentare, legata de implanturile existente. Cerul gurii nu este acoperit. Procesul de tratament in acest caz are o durata mai mare, dat fiind faptul ca radacinile artificiale (implanturile), trebuie sa fuzioneze cu osul maxilarului.

proteze-dentare

Preturi proteza dentara

Tip Pret
Proteza pe implant 6900 RON
Proteza partial acrilica 1400 RON
Proteza total acrilica 1800 RON
Proteza acrilica telescopata 3200 RON
Reparatie proteza 180 RON
Proteza Kemeny 350 RON

Vezi toate preturile aici.

Medici specializati in Proteze dentare

Ce interventii mai puteti face la clinica noastra

Vreau o programare
Meniu
Clinica Trident © 2020 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro

designed by: Livedesign