Programează-te

Pedodonție

Sănătatea orală începe de la primul dinte

Pedodonția, adică stomatologia pentru copii sau stomatologia pediatrică, este un serviciu care trebuie accesat cât mai devreme, pentru că o dantură incorect îngrijită și tratată în primii ani poate avea consecințe negative pe parcursul întregii vieți. Pedodonția este asigurată de stomatologi specializați în lucrul cu copiii și în problemele dentare specifice lor.  

Pedodonția la Clinicile Trident din București 

Clinicile Trident din București au un departament special de pedodonție, Trident Diminutiv, dedicat pacienților copii. 

Medicii specializați în pedodonție ai Trident Diminutiv se asigură că tratamentele dentare pentru copii nu dor, prin folosirea unor tehnici și materiale netraumatizante și a inhalosedării sau a sedării profunde, când este cazul. 

Mediul în care sunt întâmpinați pacienții de pedodonție în clinicile din București este unul primitor, iar medicii care îi tratează sunt calzi, prietenoși, înțelegători și răbdători. 

Un alt aspect important: întâi ne împrietenim cu cel mic și abia apoi îl tratăm! La prima vizită a copilului la specialistul în pedodonție, medicul va transforma consultația într-o joacă, cu poze făcute dințișorilor cu un „aparat special” și discuții amuzante. Astfel, va fi creat terenul propice pentru următoarea vizită, când copilul, care a căpătat deja încredere în stomatolog, va sta cuminte la tratament. 

Cât de importantă e, de fapt, pedodonția? 

Tratarea danturii copiilor la specialistul în pedodonție este esențială, deoarece pierderea precoce a dinților temporari (de lapte) poate duce la complicații de erupție a celor definitivi, cu repercusiuni în viața adultă. 

Specialistul în pedodonție poate efectua o serie de tratamente menite să prevină apariția cariilor și a altor probleme dentare la o vârstă fragedă, cum este sigilarea dentară. Totodată, îl poate învăța pe cel mic cum să-și îngrijească corect dantura. 

pedodontie, tratamentul dentar cel celor mici - infografic | Clinicile Trident

Servicii de pedodonție la Trident 

Pedodonția profilactică 

Dincolo de rolul său extrem de important în tratarea dinților celor mici, specialistul în pedodonție joacă un rol esențial și în prevenția problemelor dentare. 

Pedodontul va observa dacă dințișorii cresc în poziții incorecte și vă poate îndruma din timp către specialistul ortodont pentru îndreptarea lor. Mestecarea hranei și dicția au de suferit, dacă dantura nu este aliniată. 

Specialistul în pedodonție poate, de asemenea: 

– să recomande o dietă care nu afectează dantura copilului; 

– să-l învețe pe cel mic cum să-și igienizeze dantura după fiecare masă, transformând acest ritual într-o activitate plăcută. 

Dantură sănătoasă = copil fericit. Iar zâmbetul celui mic pariem că este cel mai de preț dar pentru tine! Scopul specialiștilor în pedodonție ai Clinicilor Trident din București este să păstreze mereu zâmbetul pe buzele celor mici. Programează o consultație de pedodonție pentru copilul tău și te vei convinge. 

Servicii