Pedodontie

Vreau o programare

Tratamentele dintilor copiilor

Tratamentele dintilor copiilor sunt esentiale deoarece pierderea precoce a dintilor temporari (de lapte) poate provoca diverse complicatii de eruptie ale dintilor definitivi, cu repercursiuni in viata adulta. De aceea, tratamentul precoce al oricaror afectiuni este extrem de important, ca si folosirea unor metode moderne care previn aparitia cariilor la varste fragede. De asemenea, copiii trebuie educati de mici in vederea ingrijirii corecte a dintilor.

Dantura copiilor

Dantura copiilor este sensibila si are nevoie de o ingrijire speciala. Dezvoltarea armonioasa a dintilor depinde de factori precum dieta, igiena dintilor si factorii genetici. Vizitele cu copiii la un stomatolog specializat in pedodontie sunt primordiale, deoarece tratarea incorecta a danturii poate avea consecinte pe parcursul intregii vietii.

Clinica Trident va ofera:

  • Tratamentul curativ si profilactic al dintilor copiilor
  • Profilaxia anomaliilor dento-maxilare
  • Prevenirea cariilor si afectiunilor gingivale
  • Controlul placii bacteriene
  • Indicatii pentru periajul dentar si igiena bucala corecta

Preturi pedodontie

Tip Pret
Sigilare santuri, fosete – per dinte – dinti temporari 150 RON
Sigilare santuri, fosete – per dinte – dinti permanenti 210 RON
Prepararea si obturarea dintilor temporari glassionomer auto 180 RON
Tratament endodontic pe dinti temporari 310 RON

Vezi toate preturile aici.

Aspecte de luat in seama

Copilul are nevoie de dinti sanatosi, cu care sa poata mesteca hrana corespunzator. Apoi, dictia copilului poate avea de suferit daca dantura creste in pozitii incorecte.
Pedodontia mai inseamna si un tratament de preventie: recomandarea unei diete care sa nu afecteze dantura, igiena corespunzatoare a dintilor si proceduri precum sigilarea dintilor. Medicul pedodont poate invata copilul sa isi igienizeze dantura dupa fiecare masa si, chiar, poate transforma acest ritual intr-o placere. Apoi, tehnicile de sigilare a dintilor sunt cele care protejeaza dantura de aparitia cariilor, atat la copii, cat si la adolescenti. Acestea pot fi purtate pe termen lung si nu afecteaza aspectul sau muscatura.

Afectiuni tratate depedodont

Medicul specializat in pedodontie are cunostinte aprofundate de psihologie a copilului si o doza marita de rabdare, astfel incat sa poata face consultatia placuta. Acesta cunoaste si manifestarile bolilor fizice asupra dintilor si cum pot influenta dezvoltarea lor.
Cele mai comune afectiuni tratate de pedodont sunt cariile si urmarirea problemelor de aliniere a dintilor. Pedodontul este cel care poate recomanda tratamentul ortodontic.
Echipa de stomatologie pentru copii a Clinicii Trident este formata din patru medici si un coordonator. Toti acestia sunt tineri si au un comportament cald cu pacientii. Printre ei se numara doi pedodonti, un specialist in chirurgie maxilo-faciala si un specialist in ortodontie.

Medicii au studii de specializare in domeniu si experienta acumulata atat din evenimente nationale si internationale, dar si din practica. Acestia vor oferi tratamente eficiente, pe termen lung, care sa imbunatateasca dezvoltarea dintilor si sa le protejeze smaltul. Gingiile se vor dezvolta armonios, dintii in schimbare nu vor afecta aspectul danturii, iar cariile vor aparea din ce in ce mai rar, daca micuti pacienti asculta indrumarile medicului.

Medici specializati in Pedodontie

Ce interventii mai puteti face la clinica noastra

Vreau o programare
Clinica Trident © 2021 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro

designed by: Livedesign