Aparat dentar safir, mobil, fix sau invizibil

Vreau o programare

Alegerea aparatului dentar potrivit

Aparatul dentar poate fi, in acelasi timp, solutie si problema. Dintii strambi pot fi indreptati cu ajutorul aparatului, insa aspectul fizic are, aparent, de suferit. Muscatura nealiniata va fi corectata, dar grija fata de aparat este solicitanta. Acestea sunt informatiile pe care pacientii le pot deduce, atunci cand aud cuvintele „aparat dentar”.

 

Cum functioneaza un aparat dentar

Un aparat dentar aplica o presiune continua asupra dintilor, pentru o perioada determinata de timp, care sa le induca miscarea intr-o anumita directie. Pe masura ce dantura migreaza in directia impusa, maxilarul se adapteaza la noua forma. Aparatele pot avea componente facute din metal, ceramica, plastic sau, varianta preferata a majoritatii, otel inoxidabil.

Avantaje aparat dentar

  • Cu cat este montat mai devreme, la o varsta mai frageda cu atat problema se va rezolva mai usor
  • Rezolva atat problemele estetice cat si pe cele functionale: muscatura incorecta, pozitia gresita a dintilor
  • Indreapta dintii incorect aliniati sau ingesuti, chiar daca este o problema ereditara

aparat-dentar

Cat costa un aparat dentar?

Daca intrebarea-cheie a pacientilor ar fi cat costa un aparat dentar, atunci raspunsul va fi unul convenabil pentru fiecare dintre acestia. Iar produsele descrise mai sus sunt disponibile pe site-ul nostru. De asemenea, ortodontii nostri sunt cunoscatori ai tendintelor si studiilor, in materie de aparate dentare.
Stomatologii specializati in aparate dentare, ortodontii, decid, dupa mai multe tipuri de analize, ce tip de tratament este potrivit pacientului si ce aparat poate include acesta.

Tip Pret
Plan tratament ortodontic 200 RON
Aparat ortodontic fix fizionomic / arcada 4.900 RON
Aparat ortodontic fix metalic / arcada 3.650 RON
Aparat ortodontic fix auto-ligaturant/arcada 3.900 – 13.500 RON
Aparat mobil / arcada 1.000 RON
Vezi toate preturile pentru aparat dentar
Aparat ortodontic lingual partial 7.500 RON
Control evolutie tratament 150 RON
Control evolutie tratament aparat lingual 200 RON
Amprenta aparat lingual 390 RON
Indepartare aparat fix lingual/arcada 350 RON

Vezi toate preturile aici.

Tipuri de aparate dentare

Aparatele dentare sunt, in primul rand, mobile sau fixe. Chiar daca sunt purtate pe perioada tratamentului de corectie dentara, tipul cauzei poate determina ce fel de aparat ii este potrivit unui pacient. Apoi, in functie de intensitatea problemelor, acestea pot fi alese dintre cele mai noi modele disponibile.

Aparat dentar safir

O noutate in domeniul ortodontiei o reprezinta optiunea pentru un aparat safir. Sunt fabricate din safir mono-cristalin pur si sunt transparente. Se integreaza perfect intr-o dantura de culoare alba si sunt mai confortabile decat cele metalice. Un astfel de produs poate fi folosit si de persoane al caror job nu le permite un aparat clasic. La capitolul aparat dentar pret, acesta nu este cu mult diferentiat fata de cel metalic.

Aparat dentar incognito

Incognito aparat dentar sau Invisalign face parte din categoria aparatelor transparente sau de ultima ora, montate pe partea linguala a dintilor. Cea mai populara versiune a acestor modele este cea cu aspect transparent, care acopera in intregime dantura cu un strat invizibil. Aparatul are un avantaj vizibil, deoarece este mobil si poate fi scos in timpul meselor. Astfel, pacientii nu vor mai avea restrictii de hrana. Aparatul cu aspect transparent poate fi utilizat si pentru a inlocui alte modele de tratamente dentare.

Medici specializati in ortodontie

Ce interventii mai puteti face la clinica noastra

Vreau o programare
Clinica Trident © 2020 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro

designed by: Livedesign