Programează-te

Radiografie dentara

Radiografia dentară modernă este cheia diagnosticului corect

Radiografie dentara pentru o imagine de ansamblu

O radiografie dentara este esentiala in tratamentul stomatologic si medicului stomatolog deoarece ajuta la stabilirea unui diagnostic corect si la efectuarea unei lucrari potrivite fiecarei situatii in parte.
Radiografia ofera o imagine detaliata a dintilor, maxilarului si tesuturilor inconjuratoare. Aratand ca negativele unei fotografii, radiografia dentara este obtinuta prin expunerea la radiatii electromagnetice care penetreaza corpul. Radiatiile sunt absorbite in grade diferite de tesuturi in functie de densitate. Pe o radiografie veti observa ca structurile mai dense (dintii) sunt redate cu alb, cavitatile cu negru, iar tesuturile moi cu nuante de gri.

 

La Trident, orice radiografie dentara este sigura

Radiografiile dentare facute cu echipamentele de ultima generatie nu iradiaza mai mult decat o face un televizor in cateva ore de vizionare. La fiecare radiografie, pacientul poarta un sort de protectie din plumb care nu permite ca restul de zone ale corpului sa fie expuse. Riscurile sunt astfel, zero.
Cantitatea de raze X din timpul expunerii este foarte mica, dar numarul de radiografii este limitat la recomandarea medicului. Precautii speciale sunt indicate doar pentru femeile insarcinate si cele care alapteaza, doar ca masura de precautie suplimentara.

 

Radiografie dentara la pret excelent

O parte din radiografiile dentare necesare pot fi realizate chiar in Clinica Trident, cu aparate de ultima generatie, sigure, operate de asistenti cu experienta. Veti beneficia de o radiografie dentara la un pret avantajos, iar medicii nostri vor obtine informatii esentiale pentru aplicarea unui tratament corect, de durata si de calitate.

 

Tipuri de radiografii dentare

Radiografie dentara panoramica (numita si ortopantomograma sau OPG)

Este recomandata de fiecare medic stomatolog la consultul stomatologic initial pentru ca ofera o imagine de ansamblu a tuturor dintilor si raportului acestora cu formatiunile anatomice vecine, marind obiectele cu 25-35%.

Radiografie dentara retroalveolara (periapicala)

Mai simpla, usor de realizat chiar si in cabinet si recomandata destul de des, ofera informatii detaliate despre o parte dintre dinti.

Radiografie dentara ocluzala

Recomandata mai rar, dar necesara in anumite situatii.

Radiografie dentara digitala plana

Realizata cu un aparat radiologic de noua generatie in care filmul dentar este inlocuit cu un senzor, imaginile fiind transmite catre calculator.

 

Radiografia dentara este necesara pentru:

  • A detecta infectiile sau inflamatiile dentare;
  • Evaluarea starii parodontale;
  • A descoperi cariile interdentare sau situate sub obturatii;
  • Identificarea unor fisuri sau anomalii;
  • Identificarea dintilor in curs de eruptie sau neerupti;
  • Vizualizarea morfologiei radiculare (a radacinilor unui dinte) inainte de o extractive sau un tratament endodontic;
  • Identificarea traumatismelor endodontice;
  • Evaluarea, pregatirea si fixarea implanturilor, a protezelor sau aparatelor ortodontice.

 

Radiografiile dentare sunt utile si in cazul copiilor. Medicul stomatolog afla astfel daca spatiul din cavitatea bucala este suficient pentru dentitie, observa evolutia dintilor si eventualele probleme.
Uneori, o radiografie este recomandata si dupa efectuarea tratamentului pentru a evalua daca tratamentul s-a efectuat in mod corect. Cu ajutorul unei radiografii de control se evita o alta interventie pentru tratarea aceluiasi dinte.

Vreau o programare

Prețuri

Rx retroalveolara

60 RON

Rx bite-wing

60 RON

Vezi toate prețurile