Vreau o programare

Radiografie dentara

Radiografie dentara pentru o imagine de ansamblu

O radiografie dentara este esentiala in tratamentul stomatologic si medicului stomatolog deoarece ajuta la stabilirea unui diagnostic corect si la efectuarea unei lucrari potrivite fiecarei situatii in parte.
Radiografia ofera o imagine detaliata a dintilor, maxilarului si tesuturilor inconjuratoare. Aratand ca negativele unei fotografii, radiografia dentara este obtinuta prin expunerea la radiatii electromagnetice care penetreaza corpul. Radiatiile sunt absorbite in grade diferite de tesuturi in functie de densitate. Pe o radiografie veti observa ca structurile mai dense (dintii) sunt redate cu alb, cavitatile cu negru, iar tesuturile moi cu nuante de gri.

La Trident, orice radiografie dentara este sigura

Radiografiile dentare facute cu echipamentele de ultima generatie nu iradiaza mai mult decat o face un televizor in cateva ore de vizionare. La fiecare radiografie, pacientul poarta un sort de protectie din plumb care nu permite ca restul de zone ale corpului sa fie expuse. Riscurile sunt astfel, zero.
Cantitatea de raze X din timpul expunerii este foarte mica, dar numarul de radiografii este limitat la recomandarea medicului. Precautii speciale sunt indicate doar pentru femeile insarcinate si cele care alapteaza, doar ca masura de precautie suplimentara.

radiografie-dentara

 

Radiografie dentara la pret excelent

O parte din radiografiile dentare necesare pot fi realizate chiar in Clinica Trident, cu aparate de ultima generatie, sigure, operate de asistenti cu experienta. Veti beneficia de o radiografie dentara la un pret avantajos, iar medicii nostri vor obtine informatii esentiale pentru aplicarea unui tratament corect, de durata si de calitate.

Preturi radiografie dentara

Tip Pret
Rx retroalveolara 40 RON
Rx bite-wing 40 RON
Vezi toate preturile din radiografie dentara
Rx film muscat 40 RON
Status radiologic dentar complet 300 RON
ATM incidenta laterala – excentrice 100 RON
ATM incidenta laterala – centrate 100 RON
ATM incidenta frontala 100 RON
Sinusuri maxilare – incidenta frontala 100 RON
Sinusuri maxilare – incidenta laterala (stang + drept) 100 RON
Tomografie maxilara si sinus maxilar 8 cm x 8 cm 650 RON
Teleradiografie incidenta frontala 100 RON
Teleradiografie incidenta laterala 100 RON

Vezi toate preturile aici.

Tipuri de radiografii dentare

Radiografie dentara panoramica (numita si ortopantomograma sau OPG)

Este recomandata de fiecare medic stomatolog la consultul stomatologic initial pentru ca ofera o imagine de ansamblu a tuturor dintilor si raportului acestora cu formatiunile anatomice vecine, marind obiectele cu 25-35%.

Radiografie dentara retroalveolara (periapicala)

Mai simpla, usor de realizat chiar si in cabinet si recomandata destul de des, ofera informatii detaliate despre o parte dintre dinti.

Radiografie dentara ocluzala

Recomandata mai rar, dar necesara in anumite situatii.

Radiografie dentara digitala plana

Realizata cu un aparat radiologic de noua generatie in care filmul dentar este inlocuit cu un senzor, imaginile fiind transmite catre calculator.

Radiografia dentara este necesara pentru:

  • A detecta infectiile sau inflamatiile dentare;
  • Evaluarea starii parodontale;
  • A descoperi cariile interdentare sau situate sub obturatii;
  • Identificarea unor fisuri sau anomalii;
  • Identificarea dintilor in curs de eruptie sau neerupti;
  • Vizualizarea morfologiei radiculare (a radacinilor unui dinte) inainte de o extractive sau un tratament endodontic;
  • Identificarea traumatismelor endodontice;
  • Evaluarea, pregatirea si fixarea implanturilor, a protezelor sau aparatelor ortodontice.

 

 

Radiografiile dentare sunt utile si in cazul copiilor. Medicul stomatolog afla astfel daca spatiul din cavitatea bucala este suficient pentru dentitie, observa evolutia dintilor si eventualele probleme.
Uneori, o radiografie este recomandata si dupa efectuarea tratamentului pentru a evalua daca tratamentul s-a efectuat in mod corect. Cu ajutorul unei radiografii de control se evita o alta interventie pentru tratarea aceluiasi dinte.

De ce sa alegi Clinica Trident?

siguranta client

Clinica de excelenta
– Dentsply Sirona CEE

linie sterilizare

Linie de sterilizare care permite trasabilitatea instrumentalului medical

bloc operator

Bloc operator la standarde de spital

fara zgomot si miros

Fara zgomot si miros de dentist

urgente stomatologice

Urgente stomatologice

parcare alimentare electrica

Parcare & alimentare electrica

Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2023 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.

Alege o clinica moderna in locul unui cabinet stomatologic, avand in acest fel acces la mai multe facilitati medicale, la mai multi medici stomatologic nu doar la un singur medic stomatolog