Programează-te

Implanturi all on 4 și all on 6. Dantură completă în 24 de ore

All on 4 și all on 6 înseamnă o lucrare fixă pe 4 implanturi sau pe 6 implanturi și reprezintă reabilitarea completă a arcadei superioare sau a celei inferioare. 

All on 4/ all on 6 este o procedură recomandată pacienților care: 

Este un tip de implant cu încărcare imediată, asta însemnând că pacientul care a optat pentru all on 4 sau all on 6 va avea un set nou de dinți ficși în maximum 24 de ore de la inserarea implanturilor și montarea bonturilor protetice. 

All on 4 și all on 6 la Clinicile Trident 

Făuritătorii de zâmbete de la Clinicile Trident din București sunt specializați în protezarea în caz de edentație parțială semnificativă sau edentație totală. 

Implanturile all on 4 și all on 6 reprezintă o soluție rapidă, eficientă și estetică de reabilitare dentară, iar la Trident, aceste implanturi sunt efectuate prin cele mai noi tehnici, cu materiale de cea mai bună calitate, de medici specializați în astfel de proceduri. 

O echipă multidisciplinară, formată din specialiști în chirurgie oro-maxilo-facială și protetică dentară se ocupă la Clinicile Trident de pacienții care necesită o lucrare fixă pe 4 implanturi sau pe 6 implanturi.

Dantura completa cu implant all on 4

All on 4 și all on 6 pas cu pas 

Pasul 1: Consultație și investigații 

După consultația inițială, în cadrul căreia specialistul evaluează starea de sănătate generală a pacientului și constată necesitatea reabilitării totale a arcadei prin all on 4 sau all on 6, pacientul va face radiografii dentare și un CT dentar, dar și analize de sânge. 

Pasul 2: Este aleasă procedura: all on 4 sau all on 6 

Investigația Computer Tomograf îi permite medicului să evalueze volumul și calitatea masei osoase în care urmează să fie inserate implanturile. În funcție de acest lucru, specialistul va decide dacă procedura all on 4 sau all on 6 este optimă pentru pacient.  Tot acum, împreună cu chirurgul poți alege metoda de sedare adecvată. 

Pasul 3: Reabilitarea danturii cu implanturi și proteză provizorie  

Intervenția all on 4/ all on 6 se realizează sub anestezie. Cele 4 sau 6 implanturi sunt inserate perpendicular și/sau oblic, pentru o cât mai bună ancorare în os, iar dacă sunt necesare extracții, acestea sunt făcute în cadrul aceleiași intervenții, înainte de implantare. 

După fixarea implanturilor, vor fi inserate bonturile protetice. Apoi va fi atașată proteza provizorie – imediat sau în maximum 24 de ore de la intervenția chirurgicală. 

Pasul 4: Fixarea protezei ceramice definitive   

Pacientul are dantura completă și funcțională la 24 de ore de la efectuarea implantului all on 4 sau all 6, însă este vorba despre o lucrare fixă pe 4 implanturi (sau pe 6) provizorie, purtată până la osteointegrarea implanturilor, care durează 4-6 luni. După această perioadă, proteza provizorie este înlocuită cu una definitivă, calitativ și estetic superioară, din ceramică. 

Pregătire pentru intervenția all on 4 sau all on 6 

Cu 48 de ore înaintea intervenției este contraindicat consumul de alcool, iar în ziua operației, consumul de cafea și de alte băuturi care conțin cofeină. 

Tratamentele cu anticoagulante trebuie întrerupte înainte de inserarea all on 4/ all on 6. Medicul va indica perioada optimă. 

Medicul poate recomanda începerea administrării de antibiotic cu o zi înainte de operație și folosirea unei ape de gură cu clorhexidină. 

Recomandări după intervenție 

Pacientul va urma tratamentul cu antibiotice, antiinflamatoare și antialgice prescris de medic. După procedura all on 4 sau all on 6 va fi necesară și folosirea unei ape de gură cu clorhexidină. 

În ziua intervenției trebuie evitate alimentele și băuturile foarte reci sau fierbinți, iar în primele zile după implant sunt recomandate preponderent alimentele lichide și moi, pasate. 

Două săptămâni după implant este contraindicat efortul, iar până la vindecare sunt contraindicate alcoolul și tutunul. 

Avantajele all on 4 și all on 6 

Te așteptăm la Clinicile Trident din București pentru a-ți reda bucuria de a zâmbi cu all on 4 sau all on 6! Făuritorii de zâmbete vor alege pentru tine cea mai bună soluție de reabilitare a danturii. Programează-te la consultație, fă primul pas către obținerea unei danturi perfecte.