Pivot dentar: ce trebuie sa stii inainte de tratament

Vreau o programare

Un pivot dentar este un dispozitiv medical folosit pentru a reface dintele atunci cand acesta prezinta leziuni majore. Spre deosebire de implantul dentar, pivotul nu inlocuieste cu totul dintele afectat.

Ce este un pivot dentar?

Specialistii recomanda folosirea pivotului atunci cand dintele pe care il trateaza este fracturat, prezinta carii extinse sau coroana acestuia este distrusa intr-o mare proportie si plombarea nu mai reprezinta o alternativa viabila.

Folosirea unui pivot dentar este recomandata si in acele cazuri in care coroana dentara nu a fost complet distrusa de carii sau fracturi, dar peretii dintelui se dovedesc a fi subtiri si fragili. In ambele situatii, un pivot reprezinta o modalitate de a evita inlocuirea totala a dintelui afectat.

Tipuri de pivot dentar

Stomatologii pot folosi pivoti dentari din fibra de sticla sau din metal. Indiferent de materialul folosit, un astfel de dispozitiv este format dintr-un singur fragment modelat astfel incat sa se potriveasca cavitatii rezultate in urma curatarii cariilor sau a traumelor. Un pivot dentar, indiferent de materialul din care a fost realizat, este apoi cimentat la nivelul radacinii dentare.

Fibra de sticla este unul dintre cele mai des folosite materiale pentru obtinerea un aspect cat mai natural si este relativ usor de aplicat. După aplicare, textura si structura dintelui tratat este similara cu cea a dintelui natural, iar riscul de producere a fracturilor este minim.

Cand se recomanda un pivot dentar?

Aplicarea unui pivot dentar poate fi recomandata atunci cand:

• Dintele nu are o mobilitate accentuata;

• Nu exista dureri spontane sau la atingere;

• Dintele nu este fracturat sub nivelul gingiei;

• Nu exista abcese sau inflamatii gingivale importante;

• Dintele a fost tratat endodontic corect, respectand etapele si protocolul endodontic.

Doar medicul stomatolog poate stabili, in urma unui examen amanuntit, daca folosirea unui pivot dentar reprezinta o solutie viabila. De asemenea, acesta va recomanda o serie de investigatii radiologice care au rolul de a stabili lungimea si numarul canalelor radiculare, modul in care este obturat dintele sau daca acesta prezinta urmele unei infectii.

Cum se realizeaza tratamentul cu pivot dentar?

Realizarea unui tratament cu pivoti dentari poate varia, in functie de problemele stomatologice ale pacientului, dar prezinta o serie de etape de baza:

• Identificarea dintelui sau dintilor care sunt afectati de carii sau traume mecanice. Acest pas implica o vizita la cabinetul stomatologic si in unele cazuri o vizita la un specialist in radiologie dentara. In aceasta etapa specialistii stabilesc, de asemenea, si cat de afectati sunt dintii

• Curatarea dintelui afectat. In acest punct stomatologul poate sa determine cat de afectat este dintele si cat de fragili sunt peretii acestuia.

• Efectuarea unui tratament endodontic corect sau verificarea integritatii acestuia in cazul in care dintele este tratat endodontic anterior

• Aplicarea pivotului dentar. In acest punct, stomatologul poate alege dintre pivoti prefabricati, care vin in seturi de diferite marimi si grosimi, sau pivoti realizati in laborator, pe baza unor mulaje realizate dupa curatarea dintelui afectat.

• Cimentarea pivotului, pentru a asigura stabilitatea acestuia, dar si integritatea dintelui in timpul folosirii ulterioare.

• Aplicarea si fixarea coroanei dentare.

Care este pretul pentru un pivot dentar?

Costul pentru un pivor dentar variaza in functie de mai multi factori, printre care se numara: daunele suferite de catre dintele vizat, materialul folosit pentru pivot si procedurile stomatologice necesare pentru pregatirea si inserarea acestuia. La clinica Trident, in cazul refacerii dintelui cu ajutorul unui pivot dentar din fibra de sticla, pretul este de 520 de RON, la care se adauga cel al consultatiilor si al coroanei dentare necesare.

Care este diferenta dintre un pivot dentar si un implant dentar ?

Spre deosebire de un implant dentar, care este un dispozitiv de forma unui surub ce se introduce in os dupa extragerea  radacinii dintelui, pivotul presupune conservarea radacinii dintelui si  este format dintr-un singur fragment care este inserat in dinte si se cimenteaza la nivelul radacinii dentare.

De ce sa alegi clinica Trident?

Clinica Trident are o echipa de specialisti care iti pot oferi sfaturile si ingrijirea necesara pentru sanatatea ta orala. Experienta si pregatirea acestora asigura calitatea si desfasurarea in siguranta a tratamentului. Linia de sterilizarea si blocul operator la standarde de spital fac ca procedurile realizate la clinica noastra sa aiba loc in conditii de maxima siguranta si confort pentru pacienti.

siguranta client

Clinica de excelenta
– Dentsply Sirona CEE

linie sterilizare

Linie de sterilizare care permite trasabilitatea instrumentalului medical

bloc operator

Bloc operator la standarde de spital

fara zgomot si miros

Fara zgomot si miros de dentist

urgente stomatologice

Urgente stomatologice

parcare alimentare electrica

Parcare & alimentare electrica

Contacteaza-ne acum pentru mai multe informatii si programari!

Medici specializati in Pivot dentar: ce trebuie sa stii inainte de tratament

Ce interventii mai puteti face la clinica noastra

Vreau o programare
Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2023 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.

Alege o clinica moderna in locul unui cabinet stomatologic, avand in acest fel acces la mai multe facilitati medicale, la mai multi medici stomatologic nu doar la un singur medic stomatolog