Ce reprezinta un pivot dentar?

Pivotul dentar se foloseste pentru a reface dintii cu leziuni majore. Este recomandat in cazul dintilor fracturati, cariati, in special atunci cand caria este foarte avansata sau in cazul in care coroana dentara este distrusa, iar dintele nu se mai poate plomba. Un pivot dentar este recomandat si in situatiile in care coroana dintelui nu este complet distrusa, dar peretii acestuia sunt foarte putin rezistenti si subtiri. La Clinica Trident puteti beneficia de un pivot dentar la un pret foarte avantajos, acesta fiind, in general, mai accesibil decat un implant dentar.

Structura unui pivot dentar

Un pivot dentar este format din partea radiculara, care este cimentata in canalul radicular (radacina dintelui) si partea coronara, care arata ca un dinte slefuit si care vine in continuarea pivotului radicular. Pivotul dentar este baza unei viitoare lucrari dentare si confera rezistenta dintelui, la scurt timp fiind nevoie de o coroana dentara pentru acoperirea pivotului. Pivotul se aplica in urma unui tratament endodontic corect. Cimentarea pivotului este un proces nedureros deoarece dintelui tratat i se va scoate nervul (va fi tratat endodontic) in prealabil.

Tipuri de pivoti dentari

Pivotii pot fi metalici sau din fibra de sticla. Spre deosebire de un implant dentar, care este un dispozitiv de forma unui surub ce se introduce in os dupa extragerea dintelui, pivotul este format dintr-un singur fragment care intra in radacina dintelui si se cimenteaza la nivelul radacinii dentare. Fibra de sticla este materialul actual pentru obtinerea unei estetici maxime (coroane de acoperire integral ceramice) si este relativ usor de aplicat, sacrificiul dentar este minim si materialul prezinta o elasticitate asemanatoare cu substanta dentara, motiv pentru care riscul producerii fracturilor radiculare este diminuat.

pivot-dentar

Preturi pivot dentar

Tip Pret
Refacere pivot dentar – fibra de sticla 380 RON

Vezi toate preturile aici.

Pentru ca un pivot dentar sa fie posibil, medicul va lua in considerare mai multe aspecte:

  • Dintele nu trebuie sa aiba o mobilitate accentuata;
  • Durerile spontane sau la atingere sa fie inexistente;
  • Dintele sa nu fie fracturat sub nivelul gingiei;
  • Sa nu existe abcese sau inflamatii gingivale importante;
  • Dintele trebuie mai inainte sa fie tratat endodontic corect, respectand etapele si protocolul endodontic.

Este nevoie de un examen radiologic in care sa se stabileasca lungimea si numarul canalelor radiculare, modul in care este obturat dintele sau daca exista infectii vizibile. Doar medicul stomatolog poate stabili, in urma unui examen amanuntit, daca pivotul dentar reprezinta o solutie viabila, consultul initial fiind foarte important.

De ce sa alegi Clinica Trident?

Singura clinica din Europa Centrala si de Est in top 10 cele mai frumoase clinici stomatologice din lume (Sirona)

Linie de sterilizare unica in Romania

Singurul bloc operator la standarde de spital, din Bucuresti

Fara zgomot si miros de dentist

Urgente stomatologice

Parcare & alimentare electrica

*Disclaimer: Parerile apartin intru totul pacientilor nostri, iar tratamentele, precum si rezultatele vor diferi in functie de fiecare caz in parte. 

Medici specializati in Pivot dentar

Ce interventii mai puteti face la clinica noastra

Vreau o programare
Meniu
Clinica Trident © 2020 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro

designed by: Livedesign