Programează-te

Ortodonție

Tratamente personalizate care pot rezolva chiar și cele mai complexe probleme ortodontice

Cu ce suntem diferiti

Întelegem ca tratamentul ortodontic al fiecarui pacient este diferit si promitem sa va acordam atentia pe care o meritati. La noi veti avea parte de servicii personalizate și de calitate.

In cadrul clinicii noastre, tratamentul ortodontic nu este considerat un simplu act cosmetic de aliniere a dintilor, ci incorporeaza elemente de diagnostic amanuntit, o mecanica de tratament aprofundata si verificata si cele mai recente progrese ortodontice pentru tratarea intregului complex dento-facial.

Medici calificati in ortodontie

Medici nostrii ortodonti au participat la numeroase cursuri si programe de pregatire post-universitara in ortodontie, fiind pregatiti sa va ofere un tratament ortodontic complet care sa va ofere atat zambetul perfect, dar acordand egala atentie si corectarii muscaturii dumneavoastra sau eventualei patologii a articulatiilor temporomandibulare.

Rezultate excelente

Deoarece rezultatele excelente necesita o planificare atenta, medicii nostrii ortodonti cred in vizualizarea rezultatului final inainte de inceperea tratamentului. Inregistrările diagnostice minutioase si precise, studiul detaliat al tuturor aspectelor cazurilor clinice, precum si elaborarea unui plan de tratament cuprinzator conduc la o durata de tratament mai scurta, la rezultate mai bune si la o stabilitate pe termen lung a rezultatului.

Stabilirea diagnosticului si a planului de tratament ortodontic

Consultatia primara
Va consta dintr-un examen clinic care va viza atat dintii cat si oasele maxilare, musculatura si articulatiile temporomandibulare, o serie de fotografii intra- si extra-orale, radiografii, pivotii dentari, precum si o discutie despre potentialele optiuni de tratament. Aceasta programare este extrem de importanta deoarece va evalua nevoia dumneavoastra de tratament ortodontic pentru a stabili momentul potrivit pentru a incepe un tratament ortodontic.

Inregistrarile diagnostice
Constau in amprente ale arcadelor dentare si o inregistrare extrem de atenta a muscaturii dumneavoastra si a dinamicii maxilarelor. Aceste manopere ne sunt necesare pentru a monta modelele de gips ale arcadelor dumneavoastra dentare intr-un dispozitiv numit articulator, dispozitiv care poate sa fie programat sa functioneze identic cu articulatiile dumneavoastra temporomandibulare permitandu-ne sa studiem relatia functionala dintre dinti si articulatiile temporo-mandibulare. Acest montaj diagnostic permite diagnosticarea problemelor de ocluzie dentara si articulare. Tot in aceasta etapa se va identifica necesitatea realizarii unor examene radiologice mai complexe ale oaselor maxilare sau ale articulatiilor temporomandibulare: CBCT sau RMN.

Prezentarea diagnosticului si stabilirea planului de tratament
Se va face intr-o sedinta separata. La aceasta programare va vom oferi un diagnostic clinic complet cu privire la problemele ortodontice existente si va vom prezenta un plan de tratament detaliat. Pentru situatiile clinice complexe, acest plan de tratament poate presupune consultatii si manopere realizate de medicii de alte specialitati din echipa noastra. Veti pleca cu un rezumat scris al concluziilor care subliniaza tratamentul si cu o estimare de costuri asociata planului de tratament.

Abordarea interdisciplinara a cazurilor clinice de ortodontie

Echipa noastra formata din ortodonti si medici de alte specialitati, va colabora strans pentru a va oferi rezultate estetice remarcabile, stiind ca estetica cea mai reusita, cea mai naturala, nu este decat expresia starii de sanatate si a armoniei functionale a tuturor elementelor componente ale sistemului

Orice ortodont are capacitatea de a aborda situatia dumneavoastra clinica din punct de vedere interdisciplinar, colaborand strans cu ceilalti membrii ai echipei, deoarece suntem constienti ca o rezolvare corecta, in special la adulti, necesita imbinarea obiectivelor de tratament ortodontice cu cele ale celorlalte specialitati stomatologice. Estetica dentara si faciala sunt reciproc complementare. Daca dorim sa realizam atat o estetica adecvata cat si o ocluzie functionala corecta, este clar ca avem nevoie ca tratamentul ortodontic sa fie completat de interventii restaurative dentare, care sa refaca morfologia dentara uzata de functionarea incorecta.

Obiective clare de tratament ortodontic

Obiectivele de tratament sunt similare pentru pacienții de toate vârstele: dinti frumos aliniati care functioneaza in armonie cu articulatiile temporo-mandibulare conducand astfel la o stare de sanatate a intregului sistem dento-facial, eficienta masticatorie, tesuturi parodontale sanatoase, suport adecvat pentru buze și un echilibru facial ideal. Prin definirea clara si imbinarea acestor obiective de tratament ortodontic creste capacitatea de diagnosticare, reducandu-se astfel riscul de esec al tratamentului.

Atunci cand avem obiective clare privind estetica dento-faciala, putem alege varianta optima de tratament pentru fiecare pacient in parte: tratament non-extractional, tratament cu extractii dentare, sau tratament mixt ortodontico-chirurgical. Aceste obiective de tratament ne conduc si catre mecanica de tratament corecta, care sa ne permita sa pozitionam dintii in pozitia optima pentru a oferi suportul adecvat buzelor si pentru a influenta pozitiv pozitionarea maxilarului inferior in contextul fetei.

Obiectivul parodontal

Trebuie sa ia in considerare ca pozitionarea dintilor prin tratamentul ortodontic sa se realizeze respectand limitele biologice ale tesuturilor parodontale, astfel incat sa nu conduca la resorbtii osoase sau recesiuni gingivale.

Obiectivul functional

Consta in obtinerea in toate cazurile clinice a unei ocluzii functionale, care sa asigure o functionare echilibrata a tuturor componentelor aparatului dento-maxilar: dinti, sistem parodontal, muschi, oase maxilare si articulatii temporo-mandibulare. Atingerea obiectivului functional va asigura mentinerea starii de sanatate a acestora si stabilitatea pe termen lung a tratamentului ortodontic.

Stabilitatea rezultatului obtinut este un obiectiv care deriva din atingerea celorlalte obiective de tratament prezentate anterior. Rezultatul va fi un tratament ortodontic cu o finisare de foarte mare calitate, care nu este numai estetic, ci este proiectat pentru a oferi pacientului o muscatura stabila pe termen lung, cu o uzura minima a dintilor si o sanatate orala optima.

Pentru un plan de tratament de ortodontie intr-o clinica din Bucuresti, va asteptam in una din locatiile Trident: Herastrau sau Cotroceni.

Vreau o programare

Servicii