Sigilarea dinților este un proces preventiv
În fața pericolului cariilor, care constă în aplicarea unui strat protector pe fiecare dinte, după ce acesta este curățat, igienizat corespunzător, și apoi, uscat. Peliculă formată pe dinte acționează ca o barieră împotriva bacteriilor și poate rezista până la 5‑6 ani. Conform Asociației Americane a Stomatologiei Pediatrice, sigilarea dinților la copii și adolescenți reduce riscul incidenței cariilor cu până la 86% în primul an și cu 58% în următorii patru ani.
Dinții ce ar trebui expuși procesului de sigilare
În primul rând, sunt molarii permanenți și premolarii, imediat după ce aceștia apar.
Cu toate acestea, fiecare dinte este supus riscului de a dezvolta carii, iar pentru o protecție maximă este recomandată sigilarea tuturor acestora, imediat după ce apar (în jurul vârstei de 6 ani). În unele cazuri, sigilarea este recomandată și pentru dinții de lapte atunci când aceștia prezintă șanțuri și fosete. Pentru că dinții de lapte joacă un rol foarte important în menținerea corectă a spațierii dinților permanenți, aceștia au nevoie de o atenție specială pentru a nu ii pierde înainte de vreme.
Procesul de sigilare este unul simplu și nedureros ce durează doar câteva minute. Începe prin curățarea dinților, apoi cu uscarea fiecăruia dintre aceștia pentru că, ulterior, o soluție specială să fie aplicată care să ajute la fixarea substanței de sigilare.
Sigilarea dinților, aplicată în paralel cu o igienă dentară zilnică care include periajul, folosirea aței dentare, aplicarea pastei de dinți potrivite fiecărui copil, precum și o alimentație sănătoasă, asigură protecția completă a danturii celui mic.
Fluorizarea dentară
Reprezintă tratamentul realizat în cabinetul stomatologic prin care cantitatea de fluor a dinților este suplimentată cu scopul de a întări suprafața acestora și a o face mai puternică. Printre principalele beneficii ale fluorizării se numără diminuarea sensibilității dentare, remineralizarea zonelor dentare afectate de cariile incipiente, protejarea dinților împotriva apariției cariilor și a demineralizării, întărirea smalțului dinților.
Acest tip de tratament este recomandat, în primul rând, copiilor între 6 și 16 ani, întrucât acesta este intervalul formării danturii permanente și se poate realiza de 2‑3 ori pe an.
Procedura este un foarte simplă care începe cu un proces de curățare profesional și continuă cu aplicarea de către stomatolog a soluțiilor speciale care au în componența lor un conținut ridicat de fluor. După aplicarea tratamentului, pacientul are restricție de la mâncare și băutură pentru doar 30 de minute.
Vreau o programarePrețuri
Sigilare dinte permanent
350 RON
Sigilare dinte temporar
250 RON
Fluorizare topica/arcada
90 RON