Vreau o programare

Chirurgia dentara -cand si de ce trebuie sa apelezi la ea

chirurge-dentara-bucuresti-trident

O carie care s-a extins prea mult, un dinte care se clatina sau o dantura care trebuie aliniata reprezina unele dintre cele mai comune motive pentru care poti sa apelezi la specialistii in chirurgie dentara. Procedurile efectuate te pot ajuta sa obtii un zambet mai frumos prin aplicarea unui aparat dentar sau a unor fatete dentare, dar si sa tratezi anumite boli si sa impiedici deformarea maxilarului.

Ce presupune chirurgia dentara?

Chirurgia dentara este o ramura a stomatologiei care implica realizarea unor tratamente si proceduri care au rolul de a repara sau de a realiza anumite corectii la nivelul maxilarului, dintilor si gingiilor. 

Un aspect important al chirurgiei stomatologice este reprezentat de anestezie. Specialistii care realizeaza astfel de interventii administreaza diferite forme de anestezie locala pentru a asigura confortul pacientilor in timpul operatiilor.

Tipuri de interventii

Exista multe tipuri de chirurgie stomatologica, inclusiv proceduri care implica indepartarea dintilor sau terapia canalului radicular. Unele forme de chirurgie dentara si maxilo-faciala  implica repozitionarea dintilor si a maxilarului. In alte cazuri, chirurgia orala poate implica indepartarea unei tumori. 

Extractii dentare

Cariile dentare extinse, infectiile sau cresterea anormala pot necesita o extractie a dintilor. In cazul unor pacienti care au nevoie de un aparat dentar este necesara extragerea unui dinte pentru a crea spatiul necesar unei asezari optime a danturii.

Procedura este indicata si in cazul traumelor care impiedica reconstruirea dintilor cu ajutorul implanturilor dentare, pivotilor sau al plombelor. De asemenea, specialistii recomanda extractia dintilor a caror pozitionare sau integritate poate duce la aparitia unor infectii in cazul pacientilor care urmeaza sa treaca printr-un transplant de organe sau care fac chimioterapie.

Implanturi dentare

Implantul dentar este folosit pentru a inlocui radacina unui dinte care a suferit daune extinse si ofera posibilitatea pacientilor de a avea o dantura cu aspect natural prin inlocuirea dintilor lipsa cu dinti artificiali.

Stabilirea modului in care trebuie realizat un implant dentar este facuta de catre un specialist, pornind de la starea in care se afla maxilarul. Implanturile dentare ofera o baza solida pentru dintii artificiali, iar pentru asta este nevoie de mai multe luni, timp in care osul se solidifica in jurul surubului.

Afectiuni parodontale

In cazurile in care afectiunile parodontale avanseaza prea mult si pot pune in pericol sanatatea pacientului este indicat tratamentul chirurgical. In functie de particularitatile fiecarui caz, acesta poate include:

  • Incizia la baza dintilor pentru a curata infectia de la baza
  • Grefa de tesut. Atunci cand daunele sunt prea extinse specialistul poate sa foloseasca tesut din palatul bucal pentru reconstructie.
  • Grefa de os. In cazurile in care pacientul prezinta daune extinse la nivelul maxilarului este nevoie de o mostra de os prelevat dintr-o alta zona, donat sau chiar artificial pentru a reconstrui zona afectata.

Ortodontie

Pacientii apeleaza la aceasta forma de tratament atunci cand dintii lor trebuie indreptati si adusi intr-o pozitie corecta. Aceste anomalii ale danturii sunt frecvente in randul copiilor si adolescentilor si corectarea acestora are un rol estetic, imbunatatind zambetul. Dintii aflati in pozitii neobisnuite reprezinta un pericol pentru dezvoltarea armonioasa si sanatoasa a danturii.

Zambetul este esential pentru imaginea noastra si modul in care interactionam cu cei din jurul nostru. Cu ajutorul chirurgiei dentare poti obtine un zambet armonios si sanatos cu care sa te mandresti. Programeaza-ti un consult la clinica Trident pentru a afla ce poti face pentru zambetul tau.

Summary
Chirurgia dentara -cand si de ce trebuie sa apelezi la ea
Article Name
Chirurgia dentara -cand si de ce trebuie sa apelezi la ea
Description
Chirurgia dentara este o ramura a stomatologiei care implica realizarea unor tratamente si proceduri care au rolul de a repara sau de a realiza anumite corectii la nivelul maxilarului, dintilor si gingiilor.
Author
Publisher Name
Clinica Trident
Publisher Logo
Programeaza-te
Servicii Medici Preturi
Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2022 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.

Alege o clinica moderna in locul unui cabinet stomatologic, avand in acest fel acces la mai multe facilitati medicale, la mai multi medici stomatologic nu doar la un singur medic stomatolog