- Ce este și când se folosește inhalosedarea la copii?
- Specialiștii Trident București – experiență în inhalosedare la copii
- 8 motive să alegem inhalosedarea pentru copii, la stomatolog
- Contraindicații pentru inhalosedarea la copii
Vizitele regulate la medicul stomatolog din primii ani de viață sunt esențiale pentru dezvoltarea sănătoasă a danturii copilului, dar cum faci să alungi teama de dentist și să previi plânsetele și panica? La Trident, credem într-o abordare prietenoasă a stomatologiei pediatrice. Întreaga echipă este pregătită pentru interacțiunea cu cei mici, iar pentru a-i trata fără frică și durere, folosim inhalosedarea la copii.
Ce este și când se folosește inhalosedarea la copii?
Inhalosedarea, care este o formă foarte ușoară de sedare, presupune inhalarea unui amestec de oxigen si protoxid de azot, cunoscut sub denumirea de gaz ilariant, printr-o mască fixată pe nas. Gazul ilariant induce o stare de bine „vecină” cu euforia, teama de stomatolog este „adormită”, la fel sensibilitatea la durere. De aceea este recomandată inhalosedarea pentru copii în cazul tratamentelor dentare.
Orice intervenție care presupune durere e mai simplă cu inhalosedare, la copii. Stresul, anxietatea, reflexul de vomă sunt și ele recomandări pentru folosirea acestui tip de sedare.
Inhalosedarea la copii poate fi folosită după vârsta de 3 ani și jumătate.
Specialiștii Trident București – experiență în inhalosedare la copii
Facem ca stomatologia pediatrică să pară o joacă, de dragul și pentru confortul celor mici, dar o luăm foarte în serios! Echipa clinicilor Trident din București are experiență vastă în lucrul cu cei mici și în tot ce ține de administrarea tratamentelor dentare fără durere și fără stres.
Inhalosedarea la copii este făcută de medici stomatologi specializați în această metodă de sedare, care sunt mereu atenți la nevoile și particularitățile pacienților pediatrici.
8 motive să alegem inhalosedarea pentru copii, la stomatolog
În clinicile Trident din București, recomandăm inhalosedarea pentru copii fiindcă urmărim să transformăm vizita la stomatolog într-o experiență agreabilă și să-i determinăm pe cei mici să vină cu plăcere la controalele periodice. Beneficiile acestui tip de sedare în crearea unei stări de confort sunt de necontestat.
1: Fără înțepături!
Gazul este administrat printr-o mască fixată pe nas, spre deosebire de anestezia locală clasică, care presupune o înțepătură în gingie ce poate fi dureroasă. În plus, cei mici se pot speria ușor la vederea acului!
2: Gust și miros plăcute
Gazul ilariant, folosit în inhalosedare la copii (și adulți), are un miros și un gust ușor dulci, care-l fac extrem de plăcut. Le putem spune celor mici că vor primi ceva bun, prin masca de inhalosedare, și nu-i vom minți deloc!
3: Zero teamă, zero durere
Spre deosebire de anestezia locală clasică, administrată pentru a nu simți durerea, inhalosedarea are darul de a alunga și teama. Așadar, cele două probleme cu care ne confruntăm când tratăm dințișorii copiilor sunt anulate printr-o singură procedură.
4: Rămân conștienți
Inhalosedarea nu adoarme copiii, ci doar teama acestora și sensibilitatea lor la durere. Cei mici rămân conștienți pe tot parcursul tratamentului stomatologic.
5: Devin cooperanți
Părinții pot uita de refuzul copiilor de a spune ce dințișor îi doare ori de a lăsa medicul stomatolog să le examineze dantura. Prin starea pe care o induce inhalosedarea copiilor, cei mici devin complet cooperanți.
6: Funcționează în 100% din cazuri
Dacă în cazul anesteziei locale clasice există riscul să nu „prindă”, la inhalosedare acest risc este zero. Absolut toți pacienții răspund pozitiv la inhalosedare, copii și adulți deopotrivă.
7: Nu are efecte secundare
Nu există efecte secundare nici pe termen scurt, nici pe termen lung, în cazul inhalosedării la copii, dacă se ține cont de contraindicații, pe care le vom detalia mai jos și de care specialiștii Trident țin întotdeauna cont.
8: Înapoi la joacă imediat
Efectele gazului ilariant sunt resimțite câtă vreme masca e ținută pe nas. După înlăturarea acesteia și întreruperea administrării gazului, revenirea la starea inițială se face în doar câteva minute. Practic, după vizita la stomatolog, cei mici pot fi duși imediat la școală ori la joacă!
Contraindicații pentru inhalosedarea la copii
Sunt foarte puține situații în care nu este recomandată inhalosedarea la copii, majoritatea bolilor cu contraindicație fiind prezente la adulți (boala coronariană severă, boala pulmonară obstructivă cronică, boala Crohn etc.).
În cazul în care copilul prezintă afecțiuni ale tractului respirator ce dau congestie ori obstrucție nazală sau au trecut în ultimele 3 luni printr-o intervenție chirurgială la nivelul ochilor, la nivelul urechii medii ori prezintă obstrucție la nivelul urechii medii, inhalosedarea nu este indicată. Dacă tratamentul stomatologic nu este urgent, poate fi amânat până la dispatiția contraindicației temporare.
Te așteptăm la clinicile Trident din București pentru tratamente pediatrice fără teamă și fără durere! Vino cu cel mic să încerci inhalosedarea la copii și vei vedea că vizita la stomatolog poate fi lipsită de stres și anxietate. Nu degeaba suntem cunoscuți drept „făuritori de bucurie”! Programează-te și lasă grija danturii celui mic în mâinile profesioniștilor.