Programează-te

Sigilarea dintilor la copii

Protecție pe termen lung pentru dinții permanenți

Ce este sigilarea dintilor?

Sigilarea dintilor este un proces preventiv in fata pericolului cariilor, care este aplicat in mod special copiilor. Prin aceasta procedura, dintii posteriori sunt acoperiti cu composite fluide care,vor proteja dintii de atacul carios. Stratul lucreaza ca un scut protector. Procesul prin care are loc sigilarea dintilor este unul de scurta durata si nedureros. Stomatologul aplica stratul protector pe fiecare dinte in cateva minute, dupa ce dintele este curatat, igienizat corespunzator si, apoi, uscat. Stratul protector se aplica pe suprafata dintilor de mestecare, acolo unde se regasesc cele mai multe dintre fisuri.

 

Preventie pe termen lung

Dintii in dezvoltare contin denivelari si mici crapaturi, care ii expun la actiunea bacteriilor ce produc caria dentara. Datorita faptului ca sunt in crestere si ca sunt expusi unei cantitati mari din zahar, pacientii cu varste intre 6 si 14 ani sunt cei carora li se recomanda, in mod special, interventia. Sigilarea dintilor la copii poate avea loc imediat ce dintii permanenti s-au dezvoltat si, astfel, ii vor proteja inca de la inceput. Practic, aceasta operatiune va fi una de preventie pe termen lung, si nu de tratament.

 

De ce sa alegeti sigilarea dintilor?

  • Asigura protectie impotriva atacului bacteriilor asupra dintilor copiilor
  • Elimina durerile determinate de existenta cariilor
  • Impreuna cu o igena adecvata reprezinta o metoda extrem de eficienta de prevenire a aparitiei cariilor pe molari si premolari
  • Este recomanda de Organizatia Mondiala a Sanatatii

 

Sigilarea dintilor reprezinta o investitie

Sigilarea dintilor este o ramura a pedodontiei care are, deja, o vechime de circa 40 de ani pe piata. Succesul acestei interventii este garantat de faptul ca, in timp, si adolescentii au inceput sa apeleze la sigilarea dintilor, pentru a evita potentiale probleme. Dupa sigilare, dintii trebuie in continuare ingrijiti, spalati corespunzator si protejati. Pretul pentru sigilarea dintilor inseamna o investitie pentru mai multi ani, chiar si un deceniu.

 

Sanatate prelungita

Stratul de sigilare a dintilor este vizibil doar de aproape, la consultatia stomatologului. Acesta poate fi transparent, alb sau usor nuantat, pentru a completa imaginea de ansamblu a dintilor. In timp ce cariile afecteaza dintii, atunci cand ei sunt sigilati, sanatatea le este prelungita.

 

De ce Clinica Trident

  • Interventia este facuta de medici specializati
  • Dispunem de cele mai noi tehnologii si dotari
  • Primiti garantie pe toate interventiile dentare
  • Facem aceasta interventie dupa ultimele standarde in domeniu
Vreau o programare

Prețuri

Sigilare dinte permanent

270 RON

Sigilare dinte temporar

230 RON

Vezi toate prețurile