Programează-te

Laborator tehnica dentara – de ce este important intr-o clinica dentara?

Laborator tehnica dentara in cadrul unei clinici este garantia unui lucru bine facut. Cand stii ca urmeaza sa mergi la dentist, fie pentru un control de rutina sau o problema mai complicata, lasa-ti frica acasa. La clinica Trident, oferim servicii stomatologice la standarde internationale. Economisim timp in realizarea lucrarilor protetice, datorita laboratorului dentar pe care il avem in cadrul clinicii. 

Clinica stomatologica Trident a fost conceputa si construita cu scopul de a furniza orice tip de serviciu stomatologic: atat in regim de tratament de lunga durata cat si in regim de urgenta. Clinica este dotata cu cabinete individuale de stomatologie si implantologie, cabinet de stomatologie pentru copii, radiologie, bloc operator, dar si laborator tehnica dentara.

Fondatorul clinicii, Florin Lazarescu, vorbeste despre cum a luat nastere clinica Trident si ce l-a inspirat in viziunea sa:

De ce este important un laborator tehnica dentara?

Existenta unui laborator de tehnica dentara in cadrul unei clinici stomatologice reduce cu mult timpul de asteptare pentru un pacient (de la 6 saptamani la maxim 3). A dispune de propriul laborator inseamna ca in cadrul clinicii sunt mereu prezenti tehnicieni dentari care pot interveni de urgenta sau pot ajusta o lucrare pe loc, pentru ca lucrarea sa se potriveasca perfect.

Realizarea lucrarilor de laborator presupune mai multe etape. Incepem cu amprentarea, apoi preliminara si terminam cu adaptarea lucrarii si cimentarea ei definitiva. Fiecare etapa presupune un timp de lucru de 1 pana la 3 ore. In acest timp se toarna modelele, sabloanele de ocluzie sau a machetele, desi se efectueaza probele aferente pentru fiecare in parte. Timpul necesar realizarii lucrarilor de laborator este influentat si de procedurile stomatologice necesare pregatirii campului protetic.

Laborator tehnica dentara ne permite sa oferim servicii rapide de reparatii a protezelor sau a altor inlocuiri dentare, economisind timpul de asteptare al pacientilor si reducand gradul de disconfort. 

Ce se intampla la o consultatie?

Pacientul trebuie sa se prezinte la un consult stomatologic, in cadrul caruia un medic ii evalueaza starea clinica si realizeaza investigatii radiologice. In urma acestui consult, medicul stabileste daca sunt necesare si alte tipuri de interventii stomatologice. Cele mai frecvente ar fi tratarea leziunilor carioase, extractii dentare, etc. Abia dupa finalizarea acestor proceduri, se va incepe procesul de realizare a lucrarilor dentare.

Prin amprentare, medicul inregistreaza pozitia dintilor, a gingiei si a bonturilor dentare, care vor sustine viitoarea lucrare. Urmatorul pas este trimiterea amprentei in laborator si preluarea acesteia de catre tehnicianul dentar.

Din momentul amprentarii si pana la realizarea unei lucrari trec aproximativ 2 saptamani. In functie de situatia clinica a pacientului, poate fi necesara parcurgerea mai multor etape de laborator, iar timpul de lucru se poate prelungi.  

Prezenta laboratoului dentar in incinta clinicii faciliteaza acest proces, permitand medicului sa lucreze direct cu tehnicianul. Orice problema sau nevoie de ajustare poate fi comunicata mult mai usor, iar lucrarea realizata mai rapid. In plus, se poate renunta la cel putin o sedinta cu pacientul. In cazul lucrarilor de ceramica, lucrarea trebuie dusa inapoi in laborator pentru o ultima etapa de ardere, dupa adaptare. Laboratorul fiind in clinica, aceasta etapa se realizeaza in cadrul unei singure sedinte cu pacientul. 

Oferim tehnologia CAD-CAM

Una din cele mai performante tehnologii dentare, CAD-CAM, cunoscuta si ca “One hour dentistry” (stomatologie de o ora), este disponibila in cadrul clinicii noastre. CAD-CAM este o solutie inovatoare de protezare dentara, utilizand tehnologia 3D pentru realizarea pieselor protetice (punte dentara, coroana, fateta, incrustatie sau pivot). 

Cu ajutorul sistemului CAD CAM se realizeaza o amprentare digitala. Se creeaza modelul 3D al dintilor si imaginea viitoarei piese protetice, pe care medicul o poate procesa. Apoi, informatiile vor fi transmise unitatii de frezare, piesa rezultata fiind de o acuratete incredibila.

Laborator tehnica dentara si materialele din care se fac lucrarile protetice

In functie de nevoile pacientului, medicul dentist recomanda diferite tipuri de lucrari protetice.

Cele mai folosite materiale in realizarea lor sunt: ceramica si zirconiul pentru coroanele dentare, acrilat pentru proteze dentare, compozit, materiale nobile.

Dotarile tehnologice de ultima generatie, experienta si profesionalismul tehnicienilor dentari sunt elemente esentiale pentru realizarea celor mai bune proteze dentare.

Te asteptam la clinica Trident pentru orice problema dentara. Iti stam la dispozitie cu un spatiu care livreaza cele mai bune solutii stomatologice si rezolva orice problema dentare.