Vreau o programare

5 recomandări despre alimentație și intervențiile dentare

Intervențiile dentare sunt întotdeauna însoțite de recomandări în ceea ce privește alimentația după efectuarea procedurii medicale. De cele mai multe ori sunt restricții, însă acestea sunt pe intervale scurte de timp și nu sunt greu de respectat. Iată 5 dintre cele mai des întâlnite recomandări de la medicul stomatolog despre alimentație și intervențiile dentare!

 

  1. După o extracție dentară, timp de 2 ore nu se mănâncă, nu se bea apă. Aceste reguli stricte sunt pentru a oferi timp organismului să formeze un cheag protector în zona lezată. În urma scoaterii unei măsele se poate dezvolta o infecție dacă pacientul nu urmează cu strictețe recomandările stomatologului.
  1. Atunci când mâncați, după cele 2 ore de la extracție sau orice altă intervenție chirurgicală la nivelul cavității bucale, nu consumați alimente foarte reci sau foarte fierbinți pentru că ele pot distruge cheagul format în alveolă pe baza căruia se face vindecarea.
  1. După o intervenție chiruricală la nivelul dinților sau după o extracție, nu consumați lactate! Restricția este valabilă timp de 2-3 zile după intervenție deorece lactatele sunt un mediu excelent pentru dezvoltarea microbilor.
  1. În primele 48 de ore nu consumați alcool, semințe sau alimente tari ca pâine uscată, covrigi, morcovi etc. Tot la capitolul de evitat sunt și fructele și dulciurile.
  1. Nu puneți usturoi sau alte leacuri din popor la locul extracției, în speranța că veți grăbi vindecarea. Rana se poate infecta!

Dr.-Flavia-Besliu-medic-dentist

 

 

 

Dr. Flavia Georgescu

Medic stomatolog Clinica Trident

Vrei o programare? Suna acum la 0310050921.

Sau click aici pentru o programare online.

Last Updated on 18 mai 2019

Programeaza-te
Servicii Medici Preturi
Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2022 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.

Alege o clinica moderna in locul unui cabinet stomatologic, avand in acest fel acces la mai multe facilitati medicale, la mai multi medici stomatologic nu doar la un singur medic stomatolog