Ce este bruxismul?

Cand spui bruxism, te referi la o afectiune comuna, dar agresiva, cu evidente consecinte pe termen lung. Scrasnitul din dinti, in denumire populara se manifesta ziua, dar si in timpul somnului. Bruxismul lasa dupa trezire senzatii de disconfort sau dureri.

Scrasnirea dintilor se manifesta prin miscari rapide ale dintilor, pe orizontala sau pe verticala. Afectiunea este o prezenta in viata pacientului pe termen lung, iar cauzele acesteia inca fac subiectul controverselor. In cazul bruxismului care se manifesta pe timpul zilei, acesta apare involuntar, pe fondul unui stimul si reprezinta o forma mai usoara. Contractiile muschilor mandibulari si scrasnirea dintilor pe orizontala apar doar in cazul bruxismului cu manifestari in timpul somnului.

Pacientii care sufera de bruxism pot avea dureri daca au dinti nealiniati sau au o intensitate marita a scrasnirii. Postura, ocluzia, regimul alimentar si obiceiurile de somn au o influenta directa asupra bruxismului.
In prima faza, o consecinta evidenta a bruxismului este sensibilitatea dintilor, prezenta la multi dintre pacientii care sufera de bruxism. Pe termen lung, bruxismul duce la pierderea dintilor.

Tratament pentru bruxism

Una dintre cele mai vechi afectiuni dentare necesita schimbari la mai multe niveluri ale vietii. Un tratament pentru bruxism eficient implica si o dieta echilibrata, o reorganizare a orelor de lucru si de somn si o terapie psihologica. Atat afectiunea, cat si tratamentul se desfasoara pe termen lung. Scrasnirea dintilor poate reaparea oricand, daca programul de odihna nu este respectat de catre pacient.

Daca pacientii dezvolta probleme ale articulatiei, dentistul trebuie vizitat de urgenta. Perioadele de exces de bruxism pot sa duca la aparitia fracturilor dentare, despresie, tulburari de alimentatie si somn, retractia gingiilor si alte probleme grave ale danturii.
Potrivit studiilor, circa 8 – 10% din populatie este afectata de bruxism. Dintre acestia, majoritatea pacientilor au varste de 24 – 44 ani.
Clinica Trident ofera consultatii si tratament pentru aceasta afectiune in mod exceptional!

Last Updated on 24 octombrie 2019

Vezi oferta noastra medicala pentru

Medicii nostri te ajuta sa tratezi Bruxism

Vreau o programare
Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2022 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.

Alege o clinica moderna in locul unui cabinet stomatologic, avand in acest fel acces la mai multe facilitati medicale, la mai multi medici stomatologic nu doar la un singur medic stomatolog