Vreau o programare

Carii dentare

Sa ai carii dentare este un lucru comun. Este chiar cea mai frecventa afectiune pentru care pacientii vin la cabinetele stomatologice.

Ce inseamna sa ai carii dentare?

O carie dentara inseamna o dauna definitiva a dintelui. Acest fenomen este ireverisibil si, chiar daca dintele este plombat si caria nu se va mai extinde, dintele nu va mai fi niciodata 100% sanatos.

Pentru ca pacientii sa se poata asigura ca dantura nu va avea de suferit in mod exceptional din cauza aparitiei unor carii dentare, trebuie sa viziteze stomatologul periodic. Odata aparuta mica fisura in dinte, aceasta se va dezvolta. Cauzele acestei afectiuni sunt bacteriile din interiorul gurii. Excesul de zahar are un aport semnificativ in aparitia cariilor, mai ales daca dintii nu sunt igienizati corespunzator.
Cariile dentare apar, cel mai adesea, la copii si adolescenti. Cele mai dese locuri in care vor fi vazute sunt in centrul dintilor, intre dinti, in spatele dintilor ori la baza gingiei. In cazul in care nu se trece la tratarea cariilor, acestea se extind si afecteaza dintii din ce in ce mai mult. In timp, pot ajunge la nervul dintelui si, apoi, daca nu este tratata caria dentara, se poate ajunge la extractie. Pana in acel moment, cariile pot produce si dureri si infectii periculoase nu doar pentru cavitatea bucala, cat si pentru intregul organism.

Cum tratam o carie?

Patele de dinti fluorurate, dieta echilibrata, igiena corespunzatoare, pot preveni aparitia cariilor. O alta metoda de aparare in fata cariilor este sigilarea dintilor. Insa, odata aparuta o carie, ea poate fi tratata exclusiv de catre medicul stomatolog. Dupa ce dentistul pune diagnosticul de carie dentara, se trece la tratament. In cazul unei carii de dimensiuni mici, dintii sunt remineralizati si, astfel, structura lor este, in mare parte, refacuta. Caria este acoperita cu o plomba invizibila, care acopera locul afectat de aceasta.

Riscul aparitiei unei carii dentare este unul constant, pentru toata viata.

Last Updated on 25 octombrie 2019

Vezi oferta noastra medicala pentru

Medicii nostri te ajuta sa tratezi Carii dentare

Vreau o programare
Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2022 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.

Alege o clinica moderna in locul unui cabinet stomatologic, avand in acest fel acces la mai multe facilitati medicale, la mai multi medici stomatologic nu doar la un singur medic stomatolog