Programează-te

Pulpita acuta

Ce este pulpita acuta?

Pulpita acuta este o inflamatie a pulpei dentare („nervului”) ce apare, de cele mai multe ori, ca urmare a progresiei cariei dentare.

Pulpita acuta este insotita de durere intensa – unul din motivele prezentarii pacientului in cabinetul de medicina dentara. Tratamentul corect poate elimina durerea in timp util si poate conserva dintele afectat.

Acesta este tratamentul endodontic sau „tratamentul de canal” – specialistul endodont va diagnostica fazele pulpitei si va trata corect acest tip de afectiune dentara.
Intreaga procedura se desfasoara in prezenta unui anestezic local, care elimina durerea anterioara si asigura confortul pacientului pe perioada tratamentului.

Pulpita cronica este insotita sau nu de durere slaba, uneori insesizabila. Consultul de specialitate, periodic, este important si poate surprinde situatii care au evoluat in lipsa durerii si pot afecta sanatatea dentara.

Ce se poate intampla cu o pulpita acuta netratata?

In lipsa tratamentului, inflamatia se extinde, poate induce necroza pulpei dentare („nervului”) si se poate complica cu inflamatia sau chiar infectia tesutului de suport al dintelui la nivelul osului maxilar.

Durerea, indiferent daca este mai putin intensa, sau foarte puternica, precum si prezenta unei simple carii dentare, sunt motive pentru un consult in clinica Trident, unde echipa de specialisti va poate oferi informatii precise si tratamente de calitate.