Vreau o programare

Sensibilitatea dentara

Sensibilitatea dentara este o afectiune deseori ignorata – fapt care conduce la alte afectiuni dureroase ulterior. Dintii sensibili devin durerosi la contactul cu lichidul fierbinte sau rece, cu substante dulci sau acide, uneori chiar si la curenti de aer. Aceste dureri pot aparea si de mai multe ori pe zi. Pana in ziua vizitei la cabinetul stomatologic, pacientii sunt nevoiti sa renunte la inghetata, ciocolata, sau alte placeri culinare si sa acorde o atentie speciala igienei dentare.
Factorul care cauzeaza sensibilitate dentara este retractia gingivala care expune radacina dintelui.

Sensibilitatea este si o consecinta a smaltului erodat de periajul prea puternic, a cariilor aflate la baza dintelui, gingivitei, accidentelor sau a unei diete dezechilibrate.
Daca sensibilitatea dentara apare in lipsa cauzelor de mai sus, atunci un alt factor ce o poate determina este varsta. Apoi, lucrarile dentare pot da senzatia de sensibilitate temporara a danturii, insa aceasta va disparea in trei – patru zile.

Pentru ca sensibilitatea nu este o boala in sine, ea are o cauza care, odata tratata, va vindeca si acest aspect. Medicul stomatolog va gasi un tratament sensibilitate dentara adaptat fiecarui pacient. Insa, pana in ziua programarii, pacientii pot cauta metode de calmare a sensibilitatii dintilor. Printre acestea se numara si folosirea unei periute de dinti cu peri foarte moi si a unei paste speciale pentru dinti sensibili. Dentistii recomanda si o dieta echilibrata pe termen lung, fara lichide la temperaturi extreme si atentie la produsele pentru dantura folosite. Sensibilitatea este o manifestare ce se poate repeta de mai multe ori in timpul vietii si care nu se limiteaza intotdeauna la un singur dinte.

Sensibilitatea dintilor poate reflecta o afectiune usoara ori una grava. Desi pacientii obisnuiesc sa o subestimeze, aceasta problema poate fi tratata doar de catre stomatolog, care ar trebui vizitat daca sensibilitatea nu dispare in patru zile.

Last Updated on 15 octombrie 2015

Vezi oferta noastra medicala pentru

Medicii nostri te ajuta sa tratezi Sensibilitatea dentara

Vreau o programare
Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2022 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.

Alege o clinica moderna in locul unui cabinet stomatologic, avand in acest fel acces la mai multe facilitati medicale, la mai multi medici stomatologic nu doar la un singur medic stomatolog