Anodontia este o boala care poate fi observata cel mai bine in jurul varstei de 12 – 14 ani. Atunci majoritatea dintilor permanenti ar trebui sa se dezvolte. Odata cu anodontia se pot manifesta si anomalii la nivelul parului, unghiilor si al glandelor sudoripare.

Ce este anodontia?

O afectiune rara insa, din pacate, existenta, este anodontia. Aceasta tulburare genetica se manifesta printr-un singur simptom, care influenteaza viata pacientului:lipsa unuia sau mai multor dinti. Anodontia poate fi completa sau partiala (oligodontia sau hipodontia), dar cea mai frecventa este cea partiala. In cazul in care lipsesc mai putin de sase dinti, atunci pacientul sufera de hipodontie. Daca numarul lor este mai mare, forma afectiunii este oligodontia. De obicei, anodontia face parte dintr-o intreaga manifestare de anormalitati genetice, mai mult sau mai putin grave. Pacientilor care sufera de anodontie le lipsesc, adesea, si dintii permanenti, nu doar cei primari.

Cum se poate diagnostica?

Radiografia panoramica si consultatia stomatologului sunt metodele care pot determina diagnosticarea afectiunii. Radacinile molarilor sunt prezente in osul alveolar inca de la nastere, iar coroanele dintilor permanenti apar in radiografie in jurul varstei de 6 ani. Din pacate, prevalenta acestei boli este necunoscuta. Inca se fac studii in privinta genelor in care se poate localiza hipodontia, insa fara a se ajunge la rezultate clare. Medicii au dezvoltat si o posibila lista de sindromuri asociate anodontiei, dar legatura dintre acestea nu face subiectul unei reguli. Anodontia se poate trata ortodontic sau cu ajutorul implanturilor sau a protezei. Dantura artificiala este uneori solutia pentru aceasta afectiune.

Relatia apropiata cu stomatologul din Clinica Trident este importanta pentru pacientii cu anodontie, iar acesta afectiune este tratata cu maxima seriozitate. O dantura in totalitate artificiala are nevoie de ingrijiri speciale si de o atentie care sa micsoreze, pe cat posibil, riscurile ca aceasta sa se altereze.

Sablonul transmiterii genetice a anodonitiei este inca necunoscut. Astfel, desi afectiunea se bucura de atentia cercetatorilor, inca nu s-a putut defini un ritm al transmiterii anodontiei. In unele cazuri, anodontia este mostenita in mod direct de la parinti, fiind cunoscuta ca o boala „de familie”.

Last Updated on 25 octombrie 2019

Medicii nostri te ajuta sa tratezi Anodontia

Vreau o programare
Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2022 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.

Alege o clinica moderna in locul unui cabinet stomatologic, avand in acest fel acces la mai multe facilitati medicale, la mai multi medici stomatologic nu doar la un singur medic stomatolog