Programează-te

Benzi albire dinti- cum te ajuta sa obtii un zambet mai frumos?

O dantura perfecta este o parte importanta a unei imagini impecabile. Daca alegi sa folosesti benzi de albire pentru dinti trebuie sa stii ca acestea sunt considerate o modalitate la indemana de albire a dintilor din confortul propriului camin. Acestea sunt o modalitate simpla si eficienta de albire dentara prin care substantele active pot ajunge la suprafata dintilor pentru a elimina petele aparute.

De ce se pateaza dintii?

Petele de pe suprafata dintilor pot fi cauzate de o gama larga de substante si produse pe care le poti folosi in mod curent. Aceste cauze pot fi clasificate astfel:

Ce sunt benzile de albire a dintilor?

Benzile pentru albirea dintilor sunt bucati flexibile de material plastic care contin o substanta activa, in general peroxid de oxigen. Aceasta substanta are rolul unui agent de curatare, dar si adeziv, asigurand atasarea materialului de suprafata dintilor.

In ceea ce priveste modul in care poti folosi benzile de albire pentru dinti, exista doua tipuri la care poti apela:

Benzi albire dinti profesionale

Acestea vin la pachet cu bucati din material din plastic, concepute pentru a se mula pe forma danturii si cu geluri de albire care au o concentratie mai mare de substanta activa, comparabila gelurilor din cabinetele stomatologice.

Benzi albire dinti fara prescriptie

Acestea sunt cele mai simple benzi de albire pentru dinti si vin sub forma unor fasii de plastic. Procentul de substanta activa variaza de la producator la producator, dar nu atinge nivelul folosit in clinicile stomatologice.

Benzi de albire dinti – cum le folosesti corect?

Majoritatea produselor care intra in categoria de „benzi albire dinti” sunt usor de folosit, instructiunile pentru folosirea acestora fiind usor de urmat. Prospectul acestor produse include detalii despre:

Aplicarea benzilor de albire

Majoritatea produselor iti vor cere in instructiuni sa nu iti speli dintii inainte de a aplica benzile de albire si asta pentru a creste eficienta acestora.

Numarul de aplicari zilnice

In functie de concentratia substantei active numarul de aplicari zilnice poate varia de la produs la produs.

Timpul necesar unei aplicari

In general, o sedinta in care folosesti benzi de albire pentru dinti poate varia intre 5 si 45 de minute, in functie de concentratia substantei active.

Durata tratamentului

Prospectul benzilor de albire a dintilor trebuie sa includa si detalii despre numarul de zile in care acest tratament trebuie aplicat. Timpul necesar poate varia de la o saptamana la o luna.

Pot folosi benzile de albire fara ajutorul stomatologolui?

Benzile de albire a dintilor pot fi folosite si fara supravegherea unui medic stomatolog. Cu toate acestea, dat fiind faptul ca poti suferi de unele probleme dentare fara sa fii constient si poti prezenta o sensibilitate crescuta la substantele active este recomandat sa apelezi la un specialist.

Benzi albire dinti- beneficii si contraindicatii

Benzile de albire a dintilor devin o solutie tot mai populara pentru albirea dintilor si asta datorita acestor beneficii:

Pot fi utilizate usor

Aceste produse pot fi cumparate fara reteta si sunt usor de folosit. Dupa ce ai aplicat banda pe suprafata dintilor trebuie sa astepti timpul indicat in prospect.

Rezultate rapide

Folosirea benzilor de albire ofera rezultate rapide, intr-un interval cuprins intre o saptamana si o luna.

Preturi accesibile

Preturile benzilor de albire sunt relativ mici in comparatie cu beneficiile pe care le aduc.

Exista o serie de dezavantaje si contraindicatii asociate cu folosirea unor benzi de albire pentru dinti:

Daca vrei să afli mai multe despre albirea corecta si eficienta a dintilor, mai ales folosind benzile de albire pentru dinti, programeaza-ti un consult la clinica Trident!