Vreau o programare

Care este utilitatea laserului in stomatologie?

Tehnologia de ultima generatie este tot mai prezenta in cabinetele stomatologice. Tratamentul cu laser este o tehnica minim-invaziva, extrem de precisa si, foarte important, nedureroasa.

Pe piata exista doua tipuri de lasere:

 • Laser de mica putere – actioneaza doar pe tesuturile moi (gingie, mucoasa, bacterii). Este cele mai accesibil laser pentru ca nu are costuri mari si nici nu este voluminous.
 • Laser de mare putere – actioneaza nu doar pe tesuturile moi, ci si pe cele dure (os, dinte, ciment de fixare restaurari). Acest tip de laser nu este prezent in prea multe cabinet, are un cost ridicat si este voluminos.

In Trident se gaseste a doua varianta de laser. Puterea lui este de aproximativ 2 ori mai mare decat concurentul de pe piata, mai des intalnit pe piata din Romania, tot de mare putere, dar foloseste alt material de generare a radiatiei laser.

In ce proceduri este indicat laserul?

In stomatologie, laserul are o paleta larga de aplicatii. In primul rand, este indicat in tratamentul cariilor, in curatarea si in pregatirea dintelui pentru obturatie.  De asemenea, functioneaza cu succes si in dezinfectia santurilor molarilor inainte de sigilari, dar si in tratamentele de canal. Sa nu uitam nici parodontologie (adica actiunea pe gingie si os in jurul dintelui)”

Laserul mai poate ajuta la indepartarea aparatelor ortodontice si se foloseste chiar si in protetica. Mai exact, indeparteaza restaurarile din ceramica precum fatete si coroane, dar este util si in reconturarea gingiei.

In plus, laserul este recomandat in dezinfectia implanturilor in jurul carora exista o inflamatie a mucoasei si a osului si in indepartarea mucoasei afectate din jurul implanturilor in cadrul operatiilor pentru peri-implantite.

 

In chirurgie, laserul are o serie de recomandari:

 • Este util pentru reconturarea osului din jurul dintilor in timpul extractiilor,
 • Se foloseste in sectionarea dintilor in timpul extractiilor,
 • Ajuta la dezinfectia osului dupa extractii, sectionarea osului in cazul sinus-liftingului necesar pentru implanturi, remodelarea frenurilor si indepartarea unor fibroame de pe mucoasa orala.

Laserul dentar are o serie de avantaje majore:

 • Tratamentul este minim invaziv, fara efecte adverse.
 • Laserul actioneaza doar pe tesutul bolnav, fara sa afecteze si zona de langa.
 • Durerea este redusa si in multe cazuri nu mai este nevoie de anestezie. Acesta este un avantaj mare in special pentru pacientii cu probleme de sanatate, pentru femeile insarcinate sau pentru copii.
 • Laserul ca terapie are un efect antimicrobian si in unele cazuri este chiar folosit pentru a evita administrarea de antibiotic.
 • Un alt avantaj al laserului este faptul ca poate indeparta restaurarile de ceramic fara sa le distruga, astfel incat sa poata fi reutilizate.
 • Laserul este patient friendly. Terapia poate reduce anxietatea pacientilor cu frica de dentist si face astfel tratamentul mai usor de suportat.
 • Nu ocupa mult spatiu si este usor de manevrat.

 

Asit. Univ. Dr. Mariana Caramida

Vrei o programare?

Suna acum la 0310050921!

Last Updated on 31 mai 2022

Programeaza-te
Servicii Medici Preturi
Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2022 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.

Alege o clinica moderna in locul unui cabinet stomatologic, avand in acest fel acces la mai multe facilitati medicale, la mai multi medici stomatologic nu doar la un singur medic stomatolog