Programează-te

Care este utilitatea laserului in stomatologie?

laser in stomatologie, pacient pe scaunul stomalogic caruia i se va face o procedura cu laser

Tehnologia de ultima generatie este tot mai prezenta in cabinetele stomatologice. Tratamentul cu laser este o tehnica minim-invaziva, extrem de precisa si, foarte important, nedureroasa.

Pe piata exista doua tipuri de lasere:

In Trident se gaseste a doua varianta de laser. Puterea lui este de aproximativ 2 ori mai mare decat concurentul de pe piata, mai des intalnit pe piata din Romania, tot de mare putere, dar foloseste alt material de generare a radiatiei laser.

In ce proceduri este indicat laserul?

In stomatologie, laserul are o paleta larga de aplicatii. In primul rand, este indicat in tratamentul cariilor, in curatarea si in pregatirea dintelui pentru obturatie.  De asemenea, functioneaza cu succes si in dezinfectia santurilor molarilor inainte de sigilari, dar si in tratamentele de canal. Sa nu uitam nici parodontologie (adica actiunea pe gingie si os in jurul dintelui)”

Laserul mai poate ajuta la indepartarea aparatelor ortodontice si se foloseste chiar si in protetica. Mai exact, indeparteaza restaurarile din ceramica precum fatete si coroane, dar este util si in reconturarea gingiei.

In plus, laserul este recomandat in dezinfectia implanturilor in jurul carora exista o inflamatie a mucoasei si a osului si in indepartarea mucoasei afectate din jurul implanturilor in cadrul operatiilor pentru peri-implantite.

In chirurgie, laserul are o serie de recomandari:

Laserul dentar are o serie de avantaje majore: