Programează-te

Caz 3 – Campanie #Copii pentru Copii

Viorica este mamă singură cu 8 copii dintre care 6 sunt minori: Ioana 5 ani, Cristian 8 ani, Florina 10, Ileana 11 ani, Grigore 13 ani , Iulian 14 ani, Marian 18, Mihnea 19 ani.

Tatăl a trei dintre copii a decedat înecat în anul 1996. Tatăl celorlalți copii este separat de Viorica și ține periodic legătura cu aceștia.

Viorica a fost diagnosticată cu o boala dificila. Situația medicală a mamei este încă incertă.

Marian,  fiul cel mare, muncește sezonier în domeniul construcțiilor însă pe perioada iernii nu găsește de muncă. Marian nu a fost școlarizat deoarece el a fost cel care a trebuit să îi îngrijească pe frații mai mici pe perioada când mama era la muncă.

Mama copiilor lucrează si are un salariu lunar de 710 lei. Munca este destul de solicitantă, având în vedere diagnosticul medical, însă nu renunță la locul de muncă pentru a-și putea întreține copiii.

Trei dintre copii participă la cursuri de dans sportiv. Viorica nu își permite să plătească pentru ei așa că instructorul a acceptat ca deocamdată Viorica să lucreze pentru asta . Din cauza lipsei banilor, copiii nu pot participa la concursuri.

Micutii sunt școlarizati însă rezultatele lor școlare sunt destul de slabe. Ei ar avea nevoie de o persoană care să îi ajute la teme.

Copiii și mama dorm înghesuiți în două camere, sufrageria fiind incomplet mobilată.

Cum crezi ca va fi Crăciunul lor? Nu ai vrea sa le dăruim nişte sărbatori adevărate?

copil in camera care isi face temele

Caz prezentat cu ajutorul Hope and Homes for Children România