Vreau o programare

Ce este PRP si de ce te ajuta in tratamentul problemelor stomatologice

Poate ai auzit sau ti s-a recomandat un tratament cu PRP, insa nu ai fost pe deplin lamurit/a vizavi de beneficiile acestuia. De aceea, astazi iti explicam pe larg ce inseamna acest tratament, cand si cum se aplica acesta in cazul problemelor stomatologice.

PRP (Platelet-Rich Plasma) sau PRF ori PRGF reprezinta de fapt o plasma bogata in trombocite. Aceasta se obtine prin procedee specifice de laborator din sangele extras de la pacient anterior interventiilor chirurgicale. Nu va ingrijorati, cantitatea de sange necesara prelevarii este foarte mica, intre 36 si 72 ml. Ca si comparatie, daca ati dona sange, vi s-ar recolta 400 ml.

PRP contine o concentratie de factori de crestere care sustin proliferarea, chemotaxia si diferentierea celulelor, ce duc la grabirea procesului de vindecare imediat postoperator.

 Cum te ajuta un tratament cu PRP?

Asa cum sugereaza descrierea de mai sus, tratamentul PRP ajuta la accelerarea vindecarii osului, la cresterea vascularizatiei tesuturilor, dar si la proliferarea fibrobastelor. Astfel, vindecarea este accelerata. S-a constatat ca tratamentul cu PRP/PRGF influenteaza in mod semnificativ vindecarea in primele 2-3 saptamani postinterventie. El poate fi aplicat postextrational, la momentul inserarii implanturilor dentare, tratand suprafata acestora cu PRP/PRGF, grefe osoase, etc. Confortul pacientului este sporit, factorii antiinflamatorii din plasma extrasa reducand semnificativ edemul postoperator. Tu poti beneficia de un tratament PRP?

In general, oricine poate beneficia de un astfel de tratament, insa exista si cateva restrictii. De exemplu, la persoanele cu colesterolul foarte mare care au o cantitate de grasime in sange mult prea ridicata, asa ca nu se poate aplica acest tratament.

Specialistii Clinicii Trident au o experienta de peste 5 ani in utilizarea acestui tratament, asa ca il recomanda cu incredere.

Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2023 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.

Alege o clinica moderna in locul unui cabinet stomatologic, avand in acest fel acces la mai multe facilitati medicale, la mai multi medici stomatologic nu doar la un singur medic stomatolog