Programează-te

Ce este PRP si de ce te ajuta in tratamentul problemelor stomatologice

Poate ai auzit sau ti s-a recomandat un tratament cu PRP, insa nu ai fost pe deplin lamurit/a vizavi de beneficiile acestuia. De aceea, astazi iti explicam pe larg ce inseamna acest tratament, cand si cum se aplica acesta in cazul problemelor stomatologice.

PRP (Platelet-Rich Plasma) sau PRF ori PRGF reprezinta de fapt o plasma bogata in trombocite. Aceasta se obtine prin procedee specifice de laborator din sangele extras de la pacient anterior interventiilor chirurgicale. Nu va ingrijorati, cantitatea de sange necesara prelevarii este foarte mica, intre 36 si 72 ml. Ca si comparatie, daca ati dona sange, vi s-ar recolta 400 ml.

PRP contine o concentratie de factori de crestere care sustin proliferarea, chemotaxia si diferentierea celulelor, ce duc la grabirea procesului de vindecare imediat postoperator.

 Cum te ajuta un tratament cu PRP?

Asa cum sugereaza descrierea de mai sus, tratamentul PRP ajuta la accelerarea vindecarii osului, la cresterea vascularizatiei tesuturilor, dar si la proliferarea fibrobastelor. Astfel, vindecarea este accelerata. S-a constatat ca tratamentul cu PRP/PRGF influenteaza in mod semnificativ vindecarea in primele 2-3 saptamani postinterventie. El poate fi aplicat postextrational, la momentul inserarii implanturilor dentare, tratand suprafata acestora cu PRP/PRGF, grefe osoase, etc. Confortul pacientului este sporit, factorii antiinflamatorii din plasma extrasa reducand semnificativ edemul postoperator. Tu poti beneficia de un tratament PRP?

In general, oricine poate beneficia de un astfel de tratament, insa exista si cateva restrictii. De exemplu, la persoanele cu colesterolul foarte mare care au o cantitate de grasime in sange mult prea ridicata, asa ca nu se poate aplica acest tratament.

Specialistii Clinicii Trident au o experienta de peste 5 ani in utilizarea acestui tratament, asa ca il recomanda cu incredere.