Programează-te

Cheilita angulara

Cele mai deranjante afectiuni sunt cele care au simptome inestetice. Cheilita angulara intra in aceasta categorie deoarece este o afectiune caracterizata prin leziuni inflamatorii la nivelul colturilor gurii. Ea se poate manifesta pentru cateva zile sau pe o perioada mai lunga.

Ce este cheilita angulara?

Inflamatia este cunoscuta dupa mai multe simptome, dar, mai ales, dupa felul in care face buzele sa capete un aspect rosiatic si iritat. Cheilita confera un aspect aspru intr-unul dintre colturile gurii si da pacientului disconfort. Cazurile severe pot prezenta si simptome ca sangerarile, fisurile dureroase si o roseata intensa.
Fara niciun tratament, cheilita usoara se poate vindeca in totalitate in cateva luni. In aceasta perioada, ea nu este contagioasa, desi se manifesta asemanator altor inflamatii care se pot transmite. Singura forma in care cheilita se poate extinde este de la un colt al gurii la celalalt.

Cei expusi la riscul de a dezvolta cheilita sunt atat copiii, cat si adultii, in momente in care imunitatea este scazuta. Cazurile cele mai predispuse la cheilita sunt reprezentate de:

Tratament cheilita angulara

Tratamentul nu este necesar in toate cazurile, deoarece cheilita poate disparea chiar si in cateva zile. Insa, o vizita la stomatolog poate elimina orice grija legata de cheilita angulara tratament. Specialistii de la Clinica Trident va vor oferi tratamentul potrivit, care va face cheilita sa dispara intr-un timp scurt si sa nu lase niciun semn in urma.
Stomatologii din clinica noastra nu vor trata doar cheilita, ci vor pune si intrebari legate de sistemul imunitar, obiceiurile culinare si de ingrijire a dintilor, astfel incat sa puteti preveni reaparitia cheilitei angulare.

Desi nu implica dureri sau un disconfort sporit, cheilita va poate afecta serviciul zilnic, increderea in sine ori sistemul imunitar. Solutiile de tratament la care apelati acasa se pot dovedi riscante sau ineficiente. De aceea, consultatia stomatologilor nostri este solutia potrivita in fata unei astfel de afectiuni.