Vreau o programare

Cum evităm cariile de biberon?

Caria dinților temporari (de lapte) este o afecțiune frecventă, din cauza obiceiurilor alimentare nesănătoase: dieta bogată în zahăr; adormirea cu biberonul cu lapte, suc sau altă băutură dulce (caria de biberon), igiena orală absentă sau incorectă. Dinții temporari sunt mai sensibili și mai puțin rezistenți decât cei definitivi, de aceea cariile lor apar și evoluează rapid.

probleme dantura copii

De ce apare caria de biberon?

Caria de biberon este denumită astfel deoarece apare mai frecvent la copiii care beau chiar înainte de culcare lapte, ceai îndulcit, sucuri de fructe(cu aciditate ridicata) din biberon și nu sunt spălați pe dinți . Pentru a evita caria de biberon, părinții trebuie să limiteze consumul altor băuturi decât apa , să nu-i dea copilului înainte de a adormi în biberon altceva decât apă, să-i perieze dinții după administrarea medicamentelor lichide, deoarece multe din ele conțin zahăr, să efectueze igiena orală corectă a copilului.

Profilaxia cariilor se realizează prin: igiena orală corectă (printr-un periaj dentar adecvat, ață dentară, apă de gură), igiena alimentației (evitarea sucurilor acidulate, a dulciurilor între mese și înainte de culcare) și metode specifice realizate în cabinetul stomatologic (fluorizarea dinților, sigilarea fisurilor și a fosetelor). Fluorizarea protejează dinţii împotriva cariilor dentare, diminuează sensibilitatea dentară, ajută la remineralizarea zonelor dentare cu carii incipiente și la formarea unei dentiţii permanente sănătoase. Sigilarea dinţilor se recomandă în intervalul de vârstă 3-14 ani, în paralel cu periajul dentar şi fluorizarea.

Tratamentul cariilor dinților temporari constă în îndepărtarea cariei și obturarea dintelui afectat. Extracția dintelui de lapte cariat se face doar când produce abcese care nu pot fi controlate și influențeaza starea generală a copilului.Extractia prematura a dintilor de lapte poate duce la lipsa spatiului si aparitia problemelor ortodontic.

Cristina Tanase

 

 

Dr. Cristina Tanase

Medic pedodont, Clinica Trident

Vrei o programare? Suna acum la 031 005 0921

Sau click aici pentru o programare online.

Last Updated on 18 mai 2019

Programeaza-te
Servicii Medici Preturi
Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2022 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.

Alege o clinica moderna in locul unui cabinet stomatologic, avand in acest fel acces la mai multe facilitati medicale, la mai multi medici stomatologic nu doar la un singur medic stomatolog