Vreau o programare

Cum pregatim copilul pentru prima vizită la medicul stomatolog?

Specialistii Academiei Americane de Stomatologie Pediatrica mentioneaza ca prima vizita la dentist a copilului trebuie să aiba loc în jurul varstei de 1 an, când apar primii dintisori.

Vizita la medicul stomatolog înca din primii ani de viata este esentiala pentru dezvoltarea sanatoasă a copilului.

De aceea, este important sa stim cum sa indepartam sentimentul de teama al copilului fată de dentist înainte de prima sa vizita la clinica.

În primul rând, vorbiti-i într-un mod pozitiv despre cabinetul stomatologic, povestindu-i ca este un loc placut, cu jucarii si unde îsi poate face multi prieteni. In cel de-al doilea rând, nu folositi amenintarile, ci spuneti-i că Zana Maselută ii va face dintii stralucitori si puternici ca să poata musca făra griji din mar.

Dupa programarea consultatiei, trebuie să tineti cont de câteva trucuri care vor transforma vizita într-o experienta plăcuta si va vor ajuta în crearea unei relatii de lunga durata intre copil si medicul dentist:

  • Lasati medicul sau personalul clinicii să recompenseze copilul după efectuarea vizitei. La randul dumneavoastra, il veti putea incuraja si rasplăti verbal.
  • Chiar daca cel mic plange, nu va lasati afectat. Copiii se tem adesea de tot ceea ce este nou si strain, iar plansul este doar o reactie absolut firească la frica. De aceea, daca este nevoie, îl puteti tine in brate, pe scaunul dentistului, in timpul consultatiei.
  • Incercati să evitati să folositi în prezenta lui cuvinte de genul „ac”, „durere”, „injectie”, „intepatura”, „seringa”, ce l-ar putea speria sau nelinisti.
  • Faceti programarea la dentist în acea parte a zilei în care stiti ca cel mic este cel mai odihnit.

În timpul vizitei:

  • Odata ajuns la clinica Trident, copilul va fi preluat de personalul nostru specializat, prezentandu-i-se scaunul dentar si instrumentarul într-un mod pozitiv, jucăus si adecvat varstei sale.
  • In cadrul primei vizite, medicul va examina dintisorii micutului evaluând riscul de cariere a acestora si pozitia cresterii lor, va vedea daca exista semne de afectiuni ale gingiei sau ale altor tesuturi din cavitatea bucala sau ce impact au avut asupra danturii tetinele sau suptul degetului. In plus, medicul va aprecia nivelul de fluor al dintilor recomandand, daca este necesar, suplimente de fluor.
  • Copiii vor uita de frica cu ajutorul medicului care va folosi tehnica “spunem – aratam- aplicam”, prin care îl va pregati pe cel mic pentru tratamentul dentar înainte de a începe procedura.

 

Relatia dintre medicul dentist si copil se va dezvolta în timp, pe masură ce noul pacient se va acomoda. Noi suntem pregatiti să contribuim la dezvoltarea  armonioasa a zambetului sau!

Ce varsta are micutul? Ati fost cu el deja la un control stomatologic?

Click aici pentru o programare!

Last Updated on 18 mai 2019

Programeaza-te
Servicii Medici Preturi
Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2022 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.

Alege o clinica moderna in locul unui cabinet stomatologic, avand in acest fel acces la mai multe facilitati medicale, la mai multi medici stomatologic nu doar la un singur medic stomatolog