Programează-te

Cum pregatim copilul pentru prima vizită la medicul stomatolog?

Specialistii Academiei Americane de Stomatologie Pediatrica mentioneaza ca prima vizita la dentist a copilului trebuie să aiba loc în jurul varstei de 1 an, când apar primii dintisori.

Vizita la medicul stomatolog înca din primii ani de viata este esentiala pentru dezvoltarea sanatoasă a copilului.

De aceea, este important sa stim cum sa indepartam sentimentul de teama al copilului fată de dentist înainte de prima sa vizita la clinica.

În primul rând, vorbiti-i într-un mod pozitiv despre cabinetul stomatologic, povestindu-i ca este un loc placut, cu jucarii si unde îsi poate face multi prieteni. In cel de-al doilea rând, nu folositi amenintarile, ci spuneti-i că Zana Maselută ii va face dintii stralucitori si puternici ca să poata musca făra griji din mar.

Dupa programarea consultatiei, trebuie să tineti cont de câteva trucuri care vor transforma vizita într-o experienta plăcuta si va vor ajuta în crearea unei relatii de lunga durata intre copil si medicul dentist:

În timpul vizitei:

Relatia dintre medicul dentist si copil se va dezvolta în timp, pe masură ce noul pacient se va acomoda. Noi suntem pregatiti să contribuim la dezvoltarea  armonioasa a zambetului sau!

Ce varsta are micutul? Ati fost cu el deja la un control stomatologic?

Click aici pentru o programare!