Vreau o programare

Dinti supranumerari

O persoana adulta are o dantura compusa din 32 dinti, inclusiv maselele de minte. Mai mult de atat, inseamna ca are dinti supranumerari. Structura fiecaruia, dar si varsta estimativa de aparitie sunt aspecte deja cunoscute nu doar de dentisti, ci si de pacienti. Premolarii, molarii de 6 sau 12 ani sunt doar o parte din dintii fara de care o muscatura nu ar putea fi completa sau corecta.

Ce inseamna sa ai dinti supranumerari?

Exista afectiuni caracterizate de un numar partial sau chiar total de dinti lipsa. Insa, pacientii pot observa, de-a lungul vietii, ca in cavitatea lor bucala se regasesc dinti supranumerari, crescuti oriunde, in interiorul gurii. Aceasta afectiune poarta si numele de hiperdontie. Inca nu s-a stabilit o cauza pentru aparitia dintilor supranumerari, insa cercetatorii iau in calcul mostenirea genetica. Hiperdontia este o anomalie a zonei maxilo-faciale, ce apare mai des in maxilar decat in mandibula si nu cauzeaza dureri sau alte tulburari. Disconfortul creat este principalul simptom al dintilor supranumerari.

Dintii supranumerari apar dupa definitivarea danturii. In cea mai comuna forma a actiunii, se dezvolta un singur dinte in plus. Aparitia mai multor dinti se intampla, adesea, atunci cand dantura se schimba. In functie de caracteristici si localizarea lor in interiorul gurii, dintii supranumerari au fost clasificati in mai multe categorii. Dintii conici apar, de obicei, in spatele incisivilor, iar cei suplimentari vin ca duplicaturi fata de dintii frontali.

Cum se rezolva problema dintilor supranumerari

Stomatologii din Clinica Trident au intalnit, de-a lungul timpului, pacienti atat cu un dinte in plus, cat si cu un numar mai mare de dinti supranumerari. Ei stiu ca o afectiune precum hiperdontia poate genera probleme estetice, pentru ca dintii supranumerari afecteaza traiectoria dintilor permanenti. Apoi, aglomeratia creata de acesti dinti in plus ii confera cavitatii bucale o sensibilitate crescuta si, de aceea, acestia sunt extrasi.

In cabinetele noastre, orice problema legata de dintii supranumerari va fi rezolvata in cateva sedinte. Acestia vor fi extrasi fara dureri, iar medicii nostri stomatologi va vor prescrie un tratament pentru ca rana sa se vindece cu usurinta. Extractia este, insa, optionala daca dintii supranumerari nu ridica probleme sau disconfort.

Last Updated on 25 octombrie 2019

Vezi oferta noastra medicala pentru

Medicii nostri te ajuta sa tratezi Dinti supranumerari

Vreau o programare
Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2022 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.

Alege o clinica moderna in locul unui cabinet stomatologic, avand in acest fel acces la mai multe facilitati medicale, la mai multi medici stomatologic nu doar la un singur medic stomatolog