Vreau o programare

Disgeuzia (alterarea gustului)

Ce poate fi mai deranjant decat o durere constanta de masea? Da, majoritatea pacientilor sunt de acord ca cel mai nedorit grad de disconfort este dat de alterarea gustului. Disgeuzia, afectiunea care da nastere unei schimbari in papilele gustative este destul de iesita din comun, insa poate avea numeroase cauze cu caracter temporar.

Cum apare disgeuzia sau alterarea gustului

Papilele gustative, aflate pe limba si in cerul gurii, receptioneaza informatiile legate de gust si le trimit catre creier. Atunci cand acest traseu este alterat, apare disgeuzia. O parte dintre pacienti au si mirosul alterat, deoarece 75% din senzatia de gust este data de centrii nervosi care se ocupa si de miros. Cele patru categorii de perceptii ale gustului sunt dulce, sarat, acru si amar. Daca un pacient sufera de disgeuzie, atunci va simti un gust urat, metalic, sarat sau ranced.

De cele mai multe ori, disgeuzia este temporara, iar disconfortul legat de gust poate disparea de la sine sau odata cu ameliorarea cauzelor. Printre acestea se numara infectii precum raceala, gripa ori afectiuni legate de sinusuri.

Pragul dintre cauze si diagnostic este trecut odata ce apelati la medicii stomatologi din Clinica Trident. O consultatie completa, in acest caz, va implica si analize, dar si intrebari legate de istoricul dumneavoastra medical. Odata ce cauza exacta a disgeuziei va fi depistata, atunci tratamentul va decurge de la sine si va readuce gustul corect pe papilele pacientilor.

Disgeuzia are si un caracter sever. Fara un simt al gustului corespunzator, riscul pacientilor de a fi expusi la adevarate pericole culinare este crescut. Disgeuzia severa necesita un control stomatologic urgent. Echipa clinicii noastre va determina metoda prin care gustul va reveni. Daca nervurile din cavitatea bucala au fost afectate, se poate apela la o operatie. Insa, tratamentul stomatologic va fi intotdeauna indreptat catre cauza disgeuziei, si nu catre afectiune in sine.

Alterarea gustului duce la alterarea intregii stari de spirit a persoanei care are de suferit din aceasta cauza. Medicii nostri stiu ca disgeuzia este o afectiune care are nevoie de spirit de observatie, pentru a i se putea determina cauza si pentru a nu reveni. Iar dumneavoastra va puteti bucura, din nou, de felurile preferate de mancare.

Last Updated on 7 februarie 2020

Vezi oferta noastra medicala pentru

Medicii nostri te ajuta sa tratezi Disgeuzia (alterarea gustului)

Vreau o programare
Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2022 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.

Alege o clinica moderna in locul unui cabinet stomatologic, avand in acest fel acces la mai multe facilitati medicale, la mai multi medici stomatologic nu doar la un singur medic stomatolog