Programează-te

Dr.Cosmin Ulman – Despre Implanturile Dentare

Iata un scurt rezumat al emisunii live, ce iti va oferi toate informatiile despre implantul dentar si despre cele mai noi tehnici folosite in Centrul de Stomatologie Trident: pentru ca lipsa unui dintre nu este doar o problema estetica, ci si una functionala. Implanturile sunt tot mai des folosite in ultimul timp pentru a suplini aceasta lipsa.

Este o procedura mai costisitoare, cu preturi variind intre 400 si 1000 de euro, iar durata de viata a acestora este variabila. De exemplu, pacientii fumatori sau cu diabet slab controlat au o rata mai mica de predictibilitate a implanturilor, insa in general acestea sunt tratamente de lunga durata.

Este important sa se actioneze imediat ce apar probleme dentare deoarece, odata cu aparitia infectiilor, osul poate fi afectat intr-o mai mare masura si atunci tratamentul este mai indelungat si mai costistor.

Toate implanturile sunt din titan pur, iar tehnici moderne, precum tomograful ajuta ca acestea sa fie plasate cu mare precizie. Dupa extractie, este necesar insa ca un pacient sa se prezinte in cel mai scurt timp la medicul dentist dupa implant, astfel incat sa nu existe modificari ireversibile asupra osului, iar realizarea implantului sa fie mult mai dificila.