Vreau o programare

Dr.Cristina Tanase – Mituri dentist, sarcina si alaptare

Cum afecteaza tratamentele stomatologice sarcina si alaptarea? Interzis la dentist?

Intervievata de kudika.ro, Dr. Cristina Tanase, mamica la randul ei, a demonetizat miturile legate de sarcina, dentist si alaptare.

Iata, pe scurt, ce sustine d-na Dr. Tanase:

Cu siguranta ai auzit de numeroase ori ca radiografiile dentare pot cauza malformatii ale fatului sau chiar pierderea sarcinii. La fel, ai auzit ca anestezia este total interzisa si ca, daca te-ai pricopsit cu o carie de-a lungul sarcinii, va trebui sa astepti sa termini si alaptarea pana sa o poti trata. Ei bine, toate aceste idei preconcepute au devenit mituri odata cu evolutia tehnologiei medicale.

Dr Cristina Tanase arata ca, intr-adevar, este indicat pe cat posibil sa se evite radiografiile dentare pana in saptamana 17 de sarcina. Insa, in cazul in care este nevoie de o astfel de interventie pentru stabilirea unui diagnostic corect, atunci se poate realiza o radiografie cu riscuri reduse.

Un alt mit se refera la anestezie. Insa studiile au aratat ca anumite anestezice, folosite in cabinetele stomatologice, precum articaina sau mepvicaina prezinta risc zero de toxicitate. Acelasi lucru este valabil si in cazul unor antibiotice.

De asemenea, nu sarcina favorizeaza aparitia cariilor, ci bacteriile. Prin urmare, inclusiv pacientele insarcinate ar trebui sa se prezinte periodic la medic pentru a evita aparitia problemelor de natura dentara.

Asadar, nu va temeti sa mergeti la stomotalog, chiar daca sunteti insarcinata!

Clik aici pentru o programare

Citeste aici intreg materialul original

tanase

 

 

 

Dr. Cristina Tanase

Medic pedodont Clinica Trident

Clik aici pentru o programare

 

Last Updated on 5 februarie 2022

Programeaza-te
Servicii Medici Preturi
Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2022 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.

Alege o clinica moderna in locul unui cabinet stomatologic, avand in acest fel acces la mai multe facilitati medicale, la mai multi medici stomatologic nu doar la un singur medic stomatolog