Programează-te

 Fauritori de bucurie cu o expozitie inedita de pictura

Clinica Trident  a gazduit in premiera un vernisaj semnat de Irma Margaritoiu, artist plastic din Campina.  Cu o colectie impresionanta si o simbolistica pe masura, Irma a reusit sa–si impresioneze audienta prin talent si daruire. Expozitia a fost  organizata in scop caritabil, mare parte din banii incasati din vanzarea tablourilor fiind donati catre o persoana cu handicap. Iata si care este povestea din spatele tablourilor care au impresionat vizitatorii si pacientii Clinicii Trident, spusa chiar de catre artista:

Irma, povesteste-ne, te rugam,  ce te-a inspirat pentru aceast vernisaj?

Cand m-am decis sa expun la Clinica Trident imi doream sa fac ceva ALTFEL. Noi, artistii, ne dorim intodeauna ceva nou, care sa ne influenteze intr-un mod pozitiv. M-am gandit la „vultururi” deoarce simbolizeaza maretie, noroc, motivatie si forta. Si, desigur: curaj, speranta si putere.

Vulturi? Nu este o tematica mai putin obisnuita?

Da, am ascociat omul cu vulturul pentru ca oricat de puternic si curajos te simti, plin de avant, oricine poate resimti singuratatea, lipsa de energie, de perspective, se poate simti neinteles. Exact in acele momente ai nevoie de un imbold. Iar imboldul il putem regasi intr-o carte, la un citat motivational, intr-o vorba incurajatoare sau intr-o imbratisare.

Imi place sa cred ca oamenii au nevoie intodeauna de atributele vulturului, chiar daca uneori imboldul cel mai puternic este cel din interiorul nostru; doar acela va fi cel care ne motiveaza si ne indeamna sa gasim solutii. Sa fim noi insine, dar in cea mai buna variant a noastra!

Si care este legatura dintre vulturi si “fauritorii de bucurie”?

Legatura dintre ”Si Vulturii au nevoie de un imbold” si „Fauritorii de Bucurie”, adica Clinica Trident, este reprezentata de curaj, motivatie, ambitie, dar, mai mult decat orice, de optimism si de energie pozitiva. Toate acestea sunt caracteristici si ale mesajului pe care am dorit sa il transmit, dar si ale gazdelor noastre.

Ca si mine, echipa Trident a crezut in propriile convingeri si a reusit sa aduca in Romania un concept nou, a construit o clinica la un standard occidental. Am gasit in Trident, o echipa tanara, dinamica, orientata catre solutii, care incurajeaza arta, si care, ca si noi, artistii, redau zambetul fiecarui om care le trece pragul. Intr-un fel, suntem de aceeasi parte a baricadei! Toti faurim bucurie!

Povesteste-ne cate ceva despre tine. De cand pictezi? Ce faci cand nu pictezi?

Pictez de pe la 3 ani cand aveam o nestapanire pentru tot ce inseamna culoare, iar peretii casei mele trebuiau zugraviti  in permanenta pentru  ca  eu simteam nevoia sa-i pictez. Fiecare dintre noi are un talent, iar pentru mine pictura reprezina unul dintre cele mai frumoase moduri de exprimare. Am ales calea artei ca sa-mi urmez menirea de a face ce imi place si totodata am decis sa dau mai departe din  experienta mea si copiilor prin “Atelierul Irma”.

Si de ce ai ales Clinica Trident pentru a expune?

Am ales Clinica Trident datorita stilului minimalist al decorului, rafinamentului si nu in ultimul rand multumita echipei care a fost deschisa din primul moment la idee si care a imparasit aceeasi viziune. E adevarat ce se spune: Trident chiar e format dintr-o echipa de vizionari si oameni open-minded.

Chiar tin sa le multumesc inca o data asociatilor Trident pentru gazduire si d-lui dr. Lazarescu  pentru ca a ales sa ne onororeze cu prezenta. Precizez inca o data ca, pentru mine, dr. Lazarescu este un exemplu de perseverenta, atitudine, vizune, inteligenta, integritate si professionalism, o prezenta cu adevarat valoroasa.

Acum o intrebare de natura personala: cand ai fost ultima oara la un control stomatologic?

Am fost la stomatolog saptamana trecuta pentru controlul periodic si un detratraj si  periaj profesional. Dar… dupa experienta pe care am avut-o in Trident, cred ca vreau si servicii de cosmetica dentara! Poate o albire, inca ma mai gandesc la asta.

Expozitia cu vanzare a artistei este inca disponibila la sediul Clinicii Trident, din strada Louis Pasteur, nr 1a (zona Eroilor-Cotroceni) pana sambata, 12 noiembrie.