Programează-te

#fauritori de bucurie: In Ajun de Craciun, acasa la Dr. Cosmin Ulman

Dr. Cosmin Ulman este a doua generatie de stomatologi din familia sa.

Familist, implicat, empatic, pasionat de vinuri, de ski, de istorie, Cosmin Ulman isi doreste ca cel putin unul dintre copii sai sa urmeze o astfel de cariera si sa-i continue munca.

 

Cum ai ajuns medic dentist? Tu ai ales meseria sau meseria te-a ales pe tine?

Am ajuns stomatolog multumita mamei. A fost fascinant pentru mine, in copilarie, sa o urmaresc cum se poarta cu pacientii, cum le vorbeste, cum ii trateaza, i-am admirat energia, pasiunea, capacitatea ei de a lua initiative si a face lucrurile sa mearga. Imi lipseste…

Te consideri un bun manager?

Imi place sa cred ca da. Si, desi fiecare dintre noi se ocupa de anumite aspecte ale activitatii, toate deciziile le luam impreuna. Pana acum s-a dovedit ca suntem o echipa unita si eficienta.

Printre pacienti se numara si vedete? Ai vrea sa tratezi pe cineva anume?

Am mai mereu si vedete printre pacientii mei, insa nu pot spune  ca mi-as dori sa tratez pe cineva anume. Imi place sa le descopar „normalitatea” din spatele notorietatii.

cos01

Cum impaci munca si distractia, relaxarea?

Buna intrebare… nu imi dau seama foarte bine cum le impac,  pentru ca muncesc 12 ore pe zi. Ceva tot fac bine pentru ca inca ma mai primesc ai mei acasa :))…

Cert e ca ma sustine placerea pentru ceea ce fac si familia mea cu care incerc sa valorific la maxim putinul timp liber.

Ce inseamna pentru tine timp liber?

Cand nu sunt in clinica, incerc sa petrec timp de calitate cu familia mea. Mergem cu bicicletele, gatim, ne jucam, mergem la inot, la film, ne intalnim foarte des cu prieteni care au copii de varste apropiate lor, mai gospodarim cate ceva prin curte… lucruri normale.

Iti place sa gatesti?

Nu pot sa spun ca sunt pasionat de gatit, dar sunt cel care imbina cel mai bine vinul cu felul de mancare servit. Am avut succes cu niste cozonaci pe care i-am facut acasa, eu cu manutele mele si cu putin ajutor, dupa o reteta de-a bunicii care m-a crescut. Ce gatesc frecvent si imi face o reala placere, sunt clatite americane, pe care cei mici le adora.

crs_4851

Daca ar fi sa alegi pe oricine din lume, pe cine ti-ai dori sa ai invitat la cina?

Pe mama mea.

Despre ce nu glumesti niciodata?

Cred ca se poate glumi despre orice. O doza de umor, salveaza uneori chiar si situatiile critice.

Care a fost cea mai mare realizare de pana acum? Dar cea mai mare dezamagire?

Cred ca cea mai mare realizare o reprezinta noul sediu Trident. Toate resursele si visurile noastre s-au concentrat acolo. Timpul are grija sa estompeze dezamagirile…

Daca te-ai putea teleporta in orice loc de pe planeta, unde ai vrea sa fii acum?

La British Museum cu sotia mea.

Te-ai vedea facand altceva?

Nu! Clar, nu!

Ce speri ca-ti rezerva viitorul?

Bucurie.