Programează-te

#fauritori de bucurie: Interviu cu Ada Condeescu

Are 28 ani si poate fi o aparitie cel putin uluitoare.

 Ada Condeescu, cunoscuta mai ales pentru rolul Anei din “Eu cand vreau sa fluier, fluier” este actrita ce a castigat mai multe premii printre care si „The Heart of Sarajevo” (Inima orașului Sarajevo) pentru cea mai buna actrita la Festivalul de Film de la Sarajevo, pentru rolul Veli în filmul Loverboy.

Ne permitem sa adaugam si ca are un zambet perfect ce ii intregeste look-ul, asa ca am intrebat-o care sunt atuurile ei.

Ce mai faci, Ada?

(zambeste, afisand un zambet perfect!) Minunat! Suntem in promovare cu noul film romanesc “Dincolo de calea ferata” care e in cinema din 22 aprilie. Va astept cu drag la Glendale, e chair langa clinica (n.r. Louis Pasteur 1A). E un film special, diferit de ceea ce am facut pana acum, cu multa poezie si momente comice.

Un film “spumos”, fresh.  Exista o poveste de dragoste si o oarecare tristete. Pentru mine, rolul este unul de maturizare, mi-a placut mult sa construiesc un anumit tip de relatie cu partenerul de joc (Alexandru Potoceanu). Avem un copil de 4 ani si au fost tot felul de ipostaze noi pentru mine, pe care m-am bucurat sa le experimentez. Au existat destule provocari printre care relatia reala cu copilul care a jucat cu noi. A fost greu sa fiu autoritara, sa ma impun in fata lui, de obicei ma duc eu mai mult in zona de copilarie, dacat sa fiu adultul autoritar!

E un film minunat, merita sa-l vedeti!

Facand legatura dintre copilarie si zona de stomatologie: povesteste-ne, te rugam, cum decurgeau in copilarie vizitele tale la stomatolog? Cum iti amintesti prima vizita? Cine te insotea, cum te-au pregatit pentru asta? Orice detaliu este important pentru noi.

Din pacate am numai amintiri foarte neplacute. Am capatat o frica groaznica, fizica, incontrolabila.  La inceput, cand mergeam la stomatologul meu, eram extrem de timorata, tremuram toata, groaznic. Si asta se datoreaza chiar unei experiente din copiliarie, nu eram foarte mica, deoarece imi amintesc foarte bine cum mi-au facut o extractie fara anestezic. A fost o experienta traumatizanta, pe care am resimtit-o multa vreme si pe care mi-o amintesc cu neplacere.
Plus ca mai tarziu a intervenit si “marele chin” – aparatul dentar –  pe care recunosc, nu prea l-am purtat.

Drept pentru care, adult fiind, a fost nevoie de un aparat nou.

Am avut un Incognito, un aparat invizibil, pe ambele mandibule. Mi-a fost foarte greu, dar uite un sfat: daca trebuie sa porti aparat, poarta-l cand trebuie! Nu amana, pentru ca dupa ceea poate deveni mult mai dificil. Mai ales daca aspectul fizic conteaza in ceea ce faci! Iar in actorie, este importanta aparitia in general.

Ti-a fost vreodata teama de dentist? De ce?

Asa cum spuneam, cand eram copil am avut o experienta neplacuta care m-a marcat. Intre timp, cu ajutorul Dr. Lazarescu mi-am revenit, insa experianta aceea m-a facut sa-mi fie extrem de greu sa-mi inving aceasta teama.

De cata vreme esti pacienta Dr. Lazarescu? Cum ai ajuns aici si cum ai ales medicul stomatolog?

Sunt pacienta lui de multi ani. Poate suna ciudat insa l-am ales pentru ca era foarte aproape (zambeste)! Dar ma bucur ca am facut-o pentru ca nu as renunta la el si nu as merge la un alt dentist niciodata! Adica, acum, cu toate ca m-am mutat, tot el este medicul meu stomatolog. Si e foarte important sa ai totala incredere in medicul tau.

Daca ar fi sa-l descrii in 3 cuvinte, care ar fi acestea?

De incredere, profesionist, atent la om. Am zis ca iti inspira incredere?

Dr. Lazarescu este medic coordonator atat la Smilemed cat si la Trident. Ce ti-a placut cel mai mult in aceste clinici?

Mixul dintre o clinica ultramoderna si ultraperformanta si un loc placut, familial.
Atmosfera relaxanta, modul in care te simti de cum pasesti in clinica.

De curand ne-am mutat intr-un nou sediu, am construit de la zero prima cladire cu destinatie de clinica stomatologica. Este vorba despre Centrul de Stomatologie Trident, centru care are in dotare si sali de operatie, sali cu mediul steril, controlat, parcare prorie, laborator de tehnica dentara, clinica specializata pentru copii, sali de curs.  Daca ar fi sa le faci o sugestie celor de la Trident, care ar fi aceasta?

Keep up the good work.

Sa-si pastreze caldura si zambetul !