Programează-te

#fauritoridebucurie: Dr. Flavia Georgescu

Prințesa deghizată în weekend și parte din echipa #fauritoridebucurie în restul săptămânii.  Medic stomatolog și… mama. Dacă nu o cunoști și o vezi la sală, ai crede că e o sportivă de performanță venită la antrenament! Empatică și dezinvoltă, cu două gropițe în obraji (ce îți vor tăia frica de stomatolog). Dr. Georgescu este în echipa Trident de multă vreme!

Ești pacientul ei? Dacă nu ai cunoscut-o, atunci musai să citești rândurile de mai jos.

Ce pasiuni ai,  Flavia?

Îmi place să merg la sală, să fac sport. Merg de trei ori pe săptămână. Alerg, merg la aerobic și cycling, înot și merg des cu bicicleta. Și îmi place mult să petrec timp cu fiica mea.  Facem tot ce ne trece prin cap – mergem în parc, mergem la film, colorăm, desenăm, ne deghizăm în prințese.

Îți place să gătești?

Gătesc rar, doar mâncăruri care-mi plac. Pastele sunt foarte des în meniu … cu fructe de mare, carbonara, sau orice altceva am la îndemână. E mâncarea mea preferată. Și mai prepar uneori dulciuri pentru fetița mea în vârstă de 5 ani și jumătate – brioșe, tort sau clătite.

Cum îți amintești prima vizită la dentist?

Despre primele vizite nu am amintiri chiar plăcute. Tata este medic stomatolog și țin minte că încerca să mă convingă prin orice metodă să stau pe scaunul care mi se părea înfricoșător pe vremea aceea. Îmi amintesc că am plans destul de mult la primele vizite. Mai târziu nu am mai avut nevoie de tratamente.

Cât de des o duci pe fiica ta la stomatolog?

Am adus-o la cabinet destul de des, în joacă inițial, apoi am încercat să o conving să facă și un periaj. Este cooperantă pentru că ne jucăm mult de-a periajul dentar.

Ce îi place ei cel mai mult să facă?

Îi place să se joace de-a prințesele și să mănânce dulciuri

De ce ai devenit dentist?

De mica mi-a plăcut să creez, să desenez, să pictez, să modific lucruri, să construiesc. Nu-mi imaginam că o să ajung medic. Ulterior, sub îndrumarea tatălui meu, care şi-a dorit ca eu să îi continui profesia, am descoperit că există o latură artistică și în ceea ce fac și am încercat să o dezvolt și acum mi se pare că mi se potrivește foarte bine. Tata a fost mentorul meu.

Îi poți caracteriza în trei cuvinte pe cei trei asociaţi Trident?

Profesionalism, empatie și intuiție.

Cum ai ajuns în echipa Trident?

După facultate, m-am întors acasă, la Pitești, și am lucrat un an de zile alături de tatăl meu. Ulterior, am simțit nevoia de mai mult și atunci am hotărât să vin în București și să caut o clinică unde să pot învăța mai multe și să pot să avansez profesional. Și așa am ajuns la Trident.

Cu cine ai lucrat când ai ajuns în Trident?

Cu Florin.

Deci doctorul Lăzărescu a fost mentorul tău?

Exact, cel de al doilea. Am stat o perioadă pe lângă el să învăț, practic, colaborarea mea oficială a început puțin mai târziu după ce am deprins metoda de lucru.

Aici medicii erau specializaţi…

Da, erau specializați, fiecare avea zona lui de tratament. La Pitești, alături de tata, tratam orice problem stomatologică. Aici a fost puțin diferit, dar mi-a plăcut sistemul și m-am adaptat și am învățat foarte mult în toată perioada asta.

Ce facă după ce pleci din Clinică?

Îmi place să petrec timpul cu fiica mea, profit cât mai mult de timpul petrecut cu ea pentru că merge la grădiniță, din toamnă va merge la școală, are și ea programul ei și încerc pe cât posibil să petrecem timp împreună. Când nu sunt cu ea, merg de obicei la sală și fac sport.

Dacă ai putea acum să te afli în orice loc, în ce loc ți-ai dori să fii?

La Londra.

De ce?

E orașul meu preferat, e orașul meu de suflet. Mă regăsesc acolo de fiecare dată când merg.

Ce îți place cel mai mult la Londra?

Vibe-ul.

Care a fost cea mai mare provocare de-a lungul timpului?

Să fiu mamă! E o provocare continuă.

Şi profesional?

Profesional, cea mai mare provocare a fost să am răbdare cu absolut tot.

Când ai fost ultima oară la un control stomatologic?

Acum o lună.

Cum vezi viitorul?

Viitorul sună bine! Încerc să gândesc pozitiv cu toate că de multe ori e greu și am încercări pe care trebuie să le depășesc zilnic și provocări cărora trebuie să le fac față.

Despre ce nu glumești niciodată?

Despre sănătate. Dar consider că trebuie să privim oricum lucrurile un pic în glumă, chiar și cele foarte serioase, ca să  destindem un pic viața de zi cu zi.

Ce parfum foloseşti?

Baccarat rouge. Maison Francis.

Ai un playlist pe care-l asculți când mergi la sală?

Da! Am un playlist foarte lung şi muzica se numără printre pasiunile mele, nu-mi imaginez viaţa fără muzică.

Ce muzică asculți?

Toate genurile.

Mergi la operă?

Am mers la operă, nu pot spune că sunt mare admiratoare, dar ca și schimbare de atmosferă e bine venită.

Ce speri că îţi rezervă viitorul?

Îmi doresc să fiu sănătoasă – e cel mai important – și să am realizări pe toate planurile.