Vreau o programare

#fauritoridebucurie: Dr. Mariana Cărămidă

Este Asistent Universitar, scrie, este dedicată, implicată, pasionată. Este relativ nouă în echipa Trident, aşa că o lăsăm pe ea sa ne povestescă mai multe!

  • Ce poţi să ne spui despre tine? ce pasiuni ai? Găteşti?

Da, gătesc și îmi face plăcere. Fac asta cu drag mai ales atunci  când pregătesc masa pentru familie si prieteni, nu doar pentru mine! Plăcerea vine din ideea de a împărți mancarea cu ceilalți, de a ne bucura de mâncare și de a petrece timp împreună. Nu cred că am veleități de chef, nu gătesc preparate sofisticate, ci mâncăruri simple și gustoase. De exemplu, negresele, pe care mama le numea ”prăjitura săracului” când eram mică, sunt devorate de prietenii mei întotdeauna.

DSC_0271

  • Mergi la sală?/înoţi/faci cycling?

Am alergat până acum doar între școală și muncă. Abia acum încep să îmi rezerv timp pentru activități sportive. N-am făcut sport niciodată, în schimb îmi face mare plăcere să merg pe jos. Zilele în care pot să las mașina acasă și nu sunt presată de timp, merg pe jos kilometri și la sfârșitul zilei asta mă face fericită.

  • Ai o relaţie stransă cu familia ta? –părinţi/fraţi/surori/copii?Povesteşte-mi ceva din copilărie, sau ceva recent, legat de familie.

Am o relație foarte strânsă cu familia mea. Am crescut într-o familie modestă dar unită, întotdeauna sprijinul și afecțiunea au venit de acolo. Fiecare familie are provocările ei dar noi am trecut peste toate cu nemăsurabil altruism și fără urmă de conflicte.

  • Care e activitatea preferată a celor mici? Ziceai că stai cu nepoţelele tale. Ce faceţi împreună?

Îmi iau în serios rolul de mătușă distractivă. Fetițele sunt mici și sunt în perioada în care au o curiozitate și energie fără margini, asa că încerc să avem activități care sa le aducă experiențe noi, să își exerseze curiozitatea și să ne distrăm. Picnic la muzeul satului, lecții de patinaj, concurs de spalat pe dinti :). Sunt cea mai devotată spectatoare a concertelor lor, contragreutatea lor în balansoar, invitată de onoare la petrecerile în pijama.

  • Şi… de ce ai devenit dentist? Cum ţi-ai ales această meserie? Sau meseria te-a ales?

Inițial eu am ales. Oscilam între medicină generală și medicină dentară  pentru că în școala generală făceam parte din echipa de ”Sanitari pricepuți”.  Aveam anxietate când desfășuram activități la spital și vedeam sânge așa că am ales medicină dentară crezând că astfel nu ma voi confrunta des cu tratamente sângeroase. Spre sfârșitul facultății, specializarea m-a ales pe mine. Pur și simplu dintre toate disciplinele clinice, parodontologia am învățat-o cu cea mai mare ușurință și plăcere. Pe de altă parte, dintre oamenii care mi-au fost modele, cei mai mulți au fost din această specializare așa că am avut și motivație și standarde înalte către care să tind. Ironia face ca sângerarea să fie întâlnită în majoritatea afecțiunilor și tratamentelor parodontale, dar fără să îmi mai producă vreun discomfort emoțional.

  • Ii poţi caracteriza în 3 cuvinte pe asociaţii Trident?

Măiestrie. Onestitate. Viziune

  • Ce se intamplă după ce termini programul? Cum este Dr . Cărămidă cand ajunge acasă şi este doar Mariana,  fără mai fi Dr. sau Asist Univ. ?

Dincolo de activitatea din clinică o bună parte e timpului mi-l dedic unei alte pasiuni a mea – stomatologia comunitară și educația pentru sănătatea orală, domeniu în care activez ca asistent universitar. Este un domeniu în care cred foarte mult și a cărui necesitate este mare în țara noastră.mariana02

În timpul liber petrec mult timp în oras, Îmi place să iau masa sau să beau ceva cald în locuri cool sau classy. Am câteva locuri preferate unde merg singură să îmi adun gândurile, iar când îmi întâlnesc prietenii încercăm locuri noi cât mai des. Dar pentru că nu sunt gurmandă, pentru mine are o mare importanță atmosfera din localuri, interacțiunea cu gazdele și… designul interior.

  • Daca ai putea acum să te afli în orice loc de pe planetă, unde ai vrea să fii? De ce?

Santa Monica, California. Este locul meu preferat până acum. Apusul îți taie răsuflarea. Relieful este spectaculos. Iar spiritul liber al oamenilor este inspirațional.

  • De ce spui despre tine ca esti tocilara?:) De ce ai ales sa devii asistent universitar?

Încă am tendința ca atunci când termin lucrul să fac teme pentru ziua următoare. Citesc un articol, fac planuri de tratament, scriu ceva legat de studiile în care sunt implicată.

Pentru jobul de asistent universitar am fost remarcată și cooptată. Nici nu terminasem facultatea si am gândit un proiect de educație pentru sănătatea gingivală a tinerilor pentru care am primit sprijin de la disciplina de Sănătate Orală. Iar după câteva luni de lucru împreună, am primit propunerea să rămân în echipă. Amuzant este că uimirea mea a fost asa mare încât n-am avut cuvinte să răspund iar tăcearea mea fost interpretată ca refuz. Dar ulterior am acceptat categoric, e o experiență care m-a dezvoltat mult și care mi-a adus multe satisfacții.

Mariana-Caramida

Dr. Mariana Cărămidă

Medic Specialist Parodontologie, Clinica Trident

Last Updated on 3 septembrie 2020

Programeaza-te
Servicii Medici Preturi
Meniu
Meniu
Meniu
Clinica Trident © 2023 . POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR | Harta Site Clinica Trident
Clinica Stomatologica Trident Str. Louis Pasteur nr 1A, Bucuresti, 050533 | Telefon: 031 005 0920 | Email: office@clinicatrident.ro
clinica dentara bucuresti

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici dentare din Bucuresti, va asteapta intr-un spatiu modern, atat in zona Cotroceni dar si Herastrau. Suntem aproape de tine, cu o echipa de medici de top, la preturi excelente.

Clinica stomatologica Bucuresti, Clinica dentara Bucuresti o echipa de 20 de medici specialisti te poate ajuta cu: extractii dentare, aparate dentare, albire dinti, plombe, indreptarea dintilor, estetica dentara, clinica stomatologica pentru copii

In clinica noastra vei avea o experienta placuta, fara suferinta, o clinica ce ofera atat implanturi dentare oferite de orice cabinet stomatologic dar si servicii stomatologice complexe, operatii dificile realizate in propriul bloc operator.

A fost un drum lung alaturi de pacientii nostri dar am inteles ca respectul pentru client incepe de la primul contact pana la urmarirea ulterioara a planului de tratament, pentru a oferi o experienta completa pacientului.

Fie ca doresti sa merg la un anumit medic stomatolog sau cunosti doar problema si ai nevoie de o solutie, fie ca e vorba de un implant dentar sau cauti un medic specializat in estetica dentara, in cadrul clinicii Trident vei gasi toate specializarile stomatologice de care ai nevoie.

Alege o clinica moderna in locul unui cabinet stomatologic, avand in acest fel acces la mai multe facilitati medicale, la mai multi medici stomatologic nu doar la un singur medic stomatolog