Programează-te

Glosita romboida

Ce este glosita romboida si cine este predispus la acesta afectiune

Limba fara papilele filiforme de pe partea sa mediana transmite mesajul clar ca persoana in cauza sufera de glosita romboida. Aceasta afectiune este atat de rara incat, potrivit studiilor, doar 1% din populatie este predispusa la ea.In special barbatii cu varste cuprinse intre 30 si 50 de ani. Ca sa o poata depista, acestia au nevoie sa se examineze atent in oglinda.

In lipsa papilelor de tip filiform, limba prezinta o zona circulara, de alta consistenta si/ sau culoare, ce nu prezinta simptome. Pacientii cu glosita mediana romboida acuza foarte rar arsuri, la contactul cu mancarea picanta si disconfort. Cauzele acestei boli inflamatorii inca sunt in discutii. Cercetatorii desfasoara studii care sa demonstreze legatura dintre glosita si candida, insa aceasta este una dintre teoriile legate de afectiune.

Tratamentul glositei romboide

Daca va doriti un tratament pentru glosita romboida, atunci ar fi momentul sa va indreptati catre un cabinet stomatologic. Medicul este cel care va va vindeca de aceasta boala menita sa creeze o neplacere vizuala si tactila. Orice deviatie de la nuanta roz si aspectul ferm al limbii si al papilelor poate fi un simptom al unei boli in curs de dezvoltare.
In ceea ce priveste sanatatea cavitatii bucale, aceasta nu poate fi obtinuta acasa, prin remedii alternative indoielnice si nu va trece de la sine. Pacientii care au nevoie de tratament pentru glosita romboida beneficiaza de ingrijiri menite sa elimine cat mai repede aceasta problema cronica. Dentistii sunt la curent cu cele mai noi si eficiente studii si pun in aplicare solutii proaspat testate si iesite din laboratoare cunoscute.

Cum se depisteaza glosita romboida

Depistarea bolii este un proces delicat, pentru care aveti nevoie de profesionisti asa cum Clinica Trident va poate oferi. Diagnosticarea se face diferential cu arsuri chimice, tumori orale, traumatisme, candida si nu numai. Perioada de tratament pentru glosita implica schimbari in stilul de viata, cum ar fi inlocuirea periodica a periutei de dinti si utilizarea unor dispozitive speciale antifungice. Aceste sfaturi sunt personalizate, in functie de fiecare pacient si de forma afectiunii. Astfel, o glosita romboida cunoscuta pentru durata lunga de viata va trece la stadiul de afectiune usoara, vindecata rapid.