Programează-te

Halena

Ce poate fi mai stanjenitor pentru oricine decat o respiratie urat mirositoare? Chiar daca avem senzatia ca suntem sanatosi, putem sa observam, intr-o dimineata, ca suferim de o forma de halena care ne va afecta, cu siguranta, fiecare segment al vietii. Afectiunea care schimba mirosul gurii poarta numele de halitoza si poate avea o intreaga paleta de cauze, de ordin igienic, biologic si nu numai.

Pe scurt, halitoza provine de la un numar de bacterii ce se aduna in cavitatea bucala si, de cele mai multe ori, petrec timp semnificativ acolo. Cel mai des, acest lucru se intampla dimineata. Mirosul este notabil atat pentru purtatorul sau, cat si pentru cei din jur. Netratarea afectiunii va duce la situatii stanjenitoare, ce pot modifica radical viata sociala si duce chiar la depresii.

Ce cauzeaza halena?

Cele mai comune cauze ale respiratiei mirositoare sunt fumatul, consumul de alcool, gura uscata sau o anumita alimentatie. In cazul persoanelor fara probleme de sanatate, halena poate aparea si pe fondul unei diete doar pe baza de proteine.

Halitoza necesita o vizita la stomatolog, deoarece poate avea cauze medicale. Gingivita sau boala parodontala pot determina si ele mirosuri deranjante. Cea mai evidenta forma de halena vine pe fondul gingivitei ulcerative acute.

Metodele de tratament pentru halitoza sunt usoare si non-invazive. Atat durata halenei, cat si a tratamentului depind de cauza acesteia. De aceea, dentistii nostri va vor face un consult detaliat si va vor adresa un set de intrebari importante pentru tratamentul halitozei. In rare cazuri, halena e insotita de gingii umflate, care sangereaza. Daca pana atunci vizita la stomatolog nu era urgenta, prezenta acelor simptome poate duce la pierderea dintilor. La Clinica Trident, medicii va vor face sa va simtiti confortabil, va vor explica ce metode de preventie si tratament sa urmati ca sa evitati aparitia halenei pe viitor.

Exista metode de tratament pentru halena ce se pot folosi acasa, insa nu uitati ca acestea, cel mai adesea, trateaza efectele, si nu cauzele halenei. In plus, de cele mai multe ori au efect temporar, iar pacientii apeleaza din nou la ele, atunci cand respiratia urat mirositoare revine.
Noi va asteptam cu drag pentru a va oferi un tratament si o respiratie curata!