Programează-te

Implant pus imediat dupa extractie la clinicile Trident

Multe persoane amana sau refuza sa realizeze o procedura de implant dentar din cauza perioadei lungi de asteptare intre extractie si implantare. In medie, trebuie sa treaca 10 saptamani intre cele doua procese. Pentru acest grup de persoane si nu numai, ne bucuram sa anuntam optiunea de “implant cu incarcare imediata” disponibila in clinicile Trident. Implantul cu incarcare imediata presupune realizarea procedurii de implantare in aceeasi zi cu cea de extractie a unui dinte, evitand perioadele lungi de asteptare. Afla mai multe despre ce presupune un implant imediat dupa extractie de la medicii Trident. 

Ce este un implant cu incarcare imediata?

Un implant cu incarcare imediata este un implant pus imediat dupa extractie in osul maxilar. De asemenea, daca o coroana dentara sau o punte este plasata pe un implant pentru a reface dintele, procedura este considerata tot implant cu incarcare imediata.

Implanturile dentare cu incarcare imediata sunt o solutie excelenta pentru dintii frontali, pentru care perioadele de asteptare intre extractie si implant sunt de nesuportat si datorita factorului estetic. In astfel de cazuri, in loc sa porti o proteza provizorie, poti incerca, la recomandarea medicului stomatolog de la clinica Trident procedura de implant imediat dupa extractie. Astfel, eviti nu numai lunile de asteptare, dar si folosirea protezei provizorii detasabile. 

Un implant imediat dupa extractie este recomandat in cazurile in care dintele este fisurat sau fracturat intr-un mod iremediabil, care nu permite salvarea lui. In unele cazuri, poate exista si o infectie asociata acestei situatii care necesita interventia medicala cat mai rapida.  

Procedura presupune ca in aceeasi zi, in urma sedarii, medicul sa faca extractia dintelui compromis si sa puna in loc un implant dentar imediat dupa extractie cu o coroana temporara.

Cum se realizeaza procedura de implant cu incarcare imediata?

La clinicile Trident, medicii nostri specializati in implantologie realizeaza implanturi dentare cu incarcare imediata in cazurile selectate, ce implinesc conditiile necesare realizarii procedurii: o stare de sanatate buna si renuntarea la fumat, inainte de procedura.  

Procedura se realizeaza in mai multi pasi:

Programare pre-chirurgicala

Intalnirea preliminara dintre medic si pacient are rolul de a seta si revizui detaliile planului de tratament cu implant dentar imediat dupa extractie. Medicul evalueaza starea de sanatate a pacientului, examineaza zona de implantare si, impreuna cu pacientul, stabileste metodele de sedare adecvate cazului (locala, profunda, s.a.). 

Implant pus imediat dupa extractie

In ziua procedurii, pacientul este sedat local sau intravenos. Medicul mai ia o data amprente dentare, daca este necesar. Mai departe, dintele problematic este extras cu atentie, pentru a nu deteriora tesutul din jur. Zona este curatata si este plasat implantul. Daca valoarea torsiunii de insertie permite, este asezata si o coroana dentara peste implant.

Pentru implanturile imediat dupa extractie, folosim tehnologia CEREC, recunoscută la nivel internațional pentru precizie, viteza si estetica.

Control post-operator

In medie, dupa doua saptamani de la implantul pus imediat dupa extractie, pacientul revine pentru un control post-operator si pentru evaluarea cu scanerul CEREC.

Avantajele unui implant pus imediat dupa extractie

In clinicile Trident din Bucuresti, poti beneficia de un implant cu incarcare imediata, indiferent daca motivatia ta este una medicala sau estetica. Pentru a evalua daca esti un bun candidat pentru implant dentar imediat si a face o estimare de pret, este nevoie de un consult in clinica noastra. Programeaza-te online