Programează-te

Proteza fixă. De câte tipuri este și din ce e realizată?

Proteza fixă este o lucrare de protetică dentară la care specialiștii apelează în caz de edentație parțială sau totală. Poate fi proteză fixă pe implant sau proteză fixă fără implant, când implantul nu este o soluție viabilă.

Spre deosebire de proteza dentară mobilă și de cea mobilizabilă, proteza fixă oferă cea mai bună stabilitate și funcționalitate superioară – masticație și vorbire îmbunătățite. În plus, materialele din care poate fi realizată fac proteza fixă cea mai bună opțiune din punct de vedere estetic, pentru că are un aspect natural. 

Proteza fixă la Trident București. Alegem ce e mai bun pentru tine! 

Nimic nu le aduce mai multă mulțumire făuritorilor de bucurie de la Clinicile Trident decât să-ți redea zâmbetul perfect! Iar când vine vorba despre restaurare dentară cu proteză fixă, avem experiența și mijloacele necesare pentru a alege cel mai potrivit tip de lucrare. 

Pentru că înțelegem importanța unei danturi complete și funcționale pentru sănătate, dar și nevoia de a acorda atenție laturii estetice, esențială pentru stima de sine, folosim tehnologii de ultimă oră și materiale de cea mai bună calitate în reabilitarea dentară cu proteză fixă. 

După consultațiile amănunțite și investigații imagistice pe care le presupune protezarea, specialiștii implicați în procesul de restaurare îți vor explica fiecare pas care trebuie făcut până la obținerea unei danturi fără cusur, cu ajutorul protezei fixe. Practic, întregul drum până la obținerea zâmbetului perfect îți va fi ghidat de echipa noastră de profesioniști. 

Tipuri de proteză fixă

Ca tipuri de proteză fixă, vorbim despre coroană dentară, punte dentară și proteză pe implant. Fiecare este potrivită în anumite situații, pe care le vom detalia în cele ce urmează. 

Coroana dentară

Coroana dentară este cel mai mic tip de proteză fixă, destinată reabilitării unui singur dinte. Aceasta se poate fixa pe dinte sau pe implant. 

În cazul fixării coroanei pe dintele natural, acesta va fi șlefuit și, de cele mai multe ori, devitalizat. Restaurarea dentară va fi rapidă. 

Dacă vorbim de protezare pe implant, iar starea osului în care este făcut implantul nu permite încărcarea imediată, trebuie așteptat până la osteointegrare pentru fixarea coroanei dentare. 

Coroana pe implant este o proteză fixă care se poate cimenta sau înșuruba (dacă implantul o permite). Cea de-a doua variantă este ideală, pentru că permite o înlăturare ușoară, dacă este nevoie de mici ajustări ori se impune un tratament la locul implantului. 

Puntea dentară

Proteză fixă folosită în cazul edentațiilor parțiale, puntea dentară este o lucrare cu minimum trei elemente: un dinte lipsă și două puncte de sprijin. 

Stâlpii pe care este fixată puntea dentară pot fi dinți naturali sau implanturi. Iată cum este abordată fiecare situație de specialiștii Trident București:

Proteza fixă pe implant

Proteza fixă pe implant este cea mai amplă lucrare protetică fixă, destinată reabilitării complete a arcadei superioare sau a celei inferioare (sau a amândurora). Este o soluție extrem de rapidă de restaurare dentară, în caz de edentație masivă sau totală, dacă se optează pentru implantul de tip All-on-4 sau All-on-6 cu încărcare imediată. Prin această procedură, pacientul are de o dantură nouă, perfect funcțională, în 24 de ore. 

Proteza fixă pe implant este indicată nu doar pacienților cu edentație semnificativă, ci și celor care suferă de boală parodontală, care au afectare dentară importantă, cu indicații de extracție, ori care au fost protezați cu proteză dentară mobilă și își doresc acum o proteză fixă, superioară din punct de vedere funcțional și estetic.  

De protezarea cu acest tip de proteză fixă se ocupă, în Clinicile Trident, o echipă multidisciplinară, formată din specialiști în chirurgie oro-maxilo-facială și protetică dentară. 

Din ce materiale este făcută proteza fixă la Trident

Specialiștii Trident București în restaurare dentară folosesc pentru realizarea protezei fixe, infiderent că vorbim despre coroana dentară, puntea dentară ori proteza fixă pe implant, materialele cele mai rezistente și ofertate din punct de vedere estetic: ceramică, zirconiu sau combinația ceramică pe zirconiu. 

Sunt materialele care asigură cea mai ridicată durabilitate protezelor dentare și un aspect natural ce nu poate fi egalat de alte materiale.  Dacă ai nevoie de restaurare dentară cu proteză fixă, adresează-te cu toată încrederea specialiștilor de la Trident București! Programează-te și lasă grija frumuseții și sănătății danturii tale în mâinile „făuritorilor de bucurie”.