Programează-te

Intrebari frecvente albirea dintilor

Ce este albirea dintilor?
Albirea dintilor poate fi o modalitate foarte eficienta de a va deschide culoarea naturala a dintilor, fara a deteriora suprafata acestora. Nu poate determina intotdeauna o schimbare completa a culorii dintilor, insa acest procedeu va mai deschide nuanta existenta.

Ce implica albirea dintilor?
Decolorarea profesionala este cea mai obisnuita forma de a albi dintii. Dentistul va aplica produsul de albire pe dintii dumneavoastra, folosind un suport special care va fi fixat pe dintii dumneavoastra ca un mulaj. Ingredientul activ din produsul de albire este de obicei peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamida. Pe masura ce ingerdientul activ actioneaza, oxigenul intra in smalt, iar culoarea dintelui se deschide.

Cat dureaza?
Tratamentul integral poate fi realizat in 2-3 saptamani. Mai intai, veti face 2-3 vizite la dentist. Acesta va trebui sa realizeze o protectie a cavitatii bucale si va face niste prime observatii. Odata ce dentistul a inceput sa va trateze, va trebui sa continuati procedura si acasa. Totusi, exista niste produse noi, care pot realiza albirea in numai 1 ora.

Cat timp vor ramane dintii mei albi?
Efectele albirii dureaza circa 3 ani. Totusi, aceasta perioada variaza in functie de persoana. Efectul se pastreaza mai putin daca fumati, mancati sau beti produse care va pot pata dintii. Intrebati dentistul inainte sa incepeti tratamentul.

Care sunt efectele secundare?
Unii oameni observa ca dintii lor au devenit sensibili la rece in timpul sau dupa tratament. Altii acuza disconfort la nivelul gingiilor, dureri de gat sau pete albe pe gingii. Aceste simptome sunt temporare si dispar dupa cateva zile de la terminarea tratamentului. Daca aceste efecte secundare persista, adresati-va dentistului.

Dar seturile pentru albirea dintilor acasa?
Seturile pentru albirea dintilor acasa sunt mai ieftine. Dar pentru ca albirea dintilor este un procedeu complex, aceasta ar trebui sa fie facuta de catre un stomatolog, in urma unui control atent si a unei evaluari a dintilor dumneavoastra.

Dar pastele de dinti cu efect de albire?
Exista mai multe paste de dinti cu efect de albire. Desi nu afecteaza culoarea naturala a dintilor, acestea pot indeparta petele si pot contribui la un aspect mai placut al dintilor dumneavoastra. Pastele de dinti cu efect de albire pot mari durata efectului tratamentului, odata ce dintii dumneavoastra au fost albiti in mod profesional.

Cand este posibil ca tratamentul de albire sa nu isi faca efectul?
Albirea dintilor poate doar sa deschida nuanta dintelui. De asemenea, ea functioneaza doar pe dintii naturali. Nu va avea efect pe coroane, proteze sau fatete. Daca protezele sunt patate sau decolorate, vizitati-va dentistul si rugati-l sa vi le curete. Fatetele sau coroanele patate ar trebui inlocuite. Intrebati-va dentistul!

Cum pot sa am grija de dintii mei dupa albire?
Puteti sa aveti grija de dintii dumneavoastra prin reducerea consumului de mancaruri si bauturi care va pot pata dintii. De asemenea, renuntarea la fumat poate preveni patarea si decolorarea dintilor. Va facem urmatoarele recomandari pentru a avea grija de dintii dumneavoastra: – spalati-va pe dinti de doua ori pe zi cu o pasta cu fluor; – reduceti mancarurile si bauturile ce contin zahar; – mergeti la dentist de cel putin doua ori pe an.

Ce alte proceduri de albire exista?
In prezent, exista si albirea cu laser sau “albirea electrica”. Pe parcursul acestui tratament, un fascicul luminos sau o raza laser sint indreptate asupra dintelui, pentru a declansa reactii chimice. Fasciculul luminos grabeste reactia chimica a produsului de albire si modificarea culorii poate fi obtinuta mult mai repede. Albirea cu laser poate determina o albire a dintilor cu cinci pina la sase tonuri. Aceasta procedura dureaza in mod obisnuit aproximativ o ora.