Programează-te

Intrebari frecvente endodontie

Ce inseamna „obturatia de canal”?
Tratamentul de canal (inclusiv obturatia), denumit, de asemenea, si „endodontic” este necesar atunci cind singele sau nervul dintelui (cunoscut si ca pulpa dintelui) se infecteaza din cauza cariei sau a unor accidente.

De ce este necesar tratamentul canalului dentar?
Daca pulpa dintelui se infecteaza, infectia poate trece dincolo de sistemul canalului dentar. Daca nu avem grija de canalele dintilor, infectia se extinde si s-ar putea sa fim obligati sa extragem dintele.

Este dureros?
Nu. Se utilizeaza anestezia locala si ar trebui sa nu simtiti nici o diferenta fata de o plombare obisnuita.

Ce implica aceasta interventie?
Scopul tratamentului este sa indeparteze infectia din canalul dentar. Canalul este curatat si plombat, pentru a preveni orice infectie viitoare. Tratamentul canalului dentar este o procedura foarte delicata si consumatoare de timp. De cele mai multe ori, acest tratament implica doua sau mai multe vizite la stomatolog. La prima intilnire, este indepartata pulpa dentara infectata. Orice abces (care este posibil sa existe) poate fi drenat, de asemenea, in cursul acestei intilniri. Canalul dentar este curatat si pregatit pentru plombare. Se realizeaza o plombare temporara, iar dintele este lasat sa se curete. La urmatoarea vizita, dintele este verificat si cind infectia a fost complet indepartata se realizeaza plombarea definitiva.

Dintele va fi salvat dupa tratament?
Da. Oricum, este mai bine sa restauram dintele cu o coroana, pentru a oferi suport si putere suplimentare.